Utolsó kommentek:

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.09.22. 12:49:25

@Hecky86: Örülök, hogy fél év távlatából is célba ért a szöveg.
Ha érdekelnek a koreai filmek, a legegyszerűbb, ha elkezded böngészni az IMDb-t, és a filmek kapcsolódási pontjain továbbhaladni, rendezők, színészek, ajánlások. Chan-wook Park, Joon-ho Bong, Jee-woon Kim, csak hogy rögtön a legkézenfekvőbbekkel kezdjem, aztán továbbhaladni ezen a vonalon. De a kínai és a japán krimikkel, drámákkal is tegyél egy próbát.

Bejegyzés: Koreai spiritusz - Assassination

Hecky86 2017.09.20. 09:46:44

Így egy félév távlatából is köszi az ajánlást, tegnap néztem meg, és tényleg egy baromi jó film volt! Fantasztikus látvány, lenyűgöző koreográfia, a humor szerencsére kevés volt, és valóban vicces nem pedig kínos, olyan kompromisszummentes történetvezetéssel, és rendezéssel, amit aztán várhatunk a hollywoodi társaitól.
És lenne ehhez kapcsolódóan egy olyan kérdésem, hogy milyen dél-koreai filmeket tudnál még ajánlani? Írtad, hogy túl vagyunk a hőskoron, melyik időszak számít annak? Én a 2000 utáni időszakból láttam pár filmet (sajnos keveset), és azok mind parádésan jók voltak, azóta vadászom, hogy melyik filmeket lenne érdemes megnézni, csak valahogy mindig lusta vagyok mélyebben beleásni magam a témába.

Bejegyzés: Koreai spiritusz - Assassination

morpheus. 2017.09.17. 21:26:46

A sztori elképesztően sokkoló és csak a legvégén áll össze a nézőben. Ez például nagyon jó a filmben. A másik a látványvilág. Benned marad egy ideig. A horror filmek világában új fejezetet nyitott még úgy is, hogy kifejezetten "beteg film". Egyedisége miatt 10 / 7.

Bejegyzés: Nézz a szemébe! - Mártírok

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.09.09. 13:29:33

@Intercessor: Kicsit több pénzt kellett volna belerakni, akkor talán nem keltett volna b-érzést.

Bejegyzés: Cápák a vízben! - 47 meters down

Intercessor 2017.09.09. 12:58:29

... pedig a téma jónak tűnik és ütős forgatókönyvet lehetett volna készíteni belőle. Kár, hogy ezek szerint elcseszték.

Bejegyzés: Cápák a vízben! - 47 meters down

Nárai · http://filmsztar.com 2017.09.01. 22:44:58

Csatlakozom, nem semmi horror mozi, egyedi szadizmussal :) Mondhatni beteges szadizmussal ...
film-pont.com/filmek/horror-filmek

Bejegyzés: Íme az amerikai rémálom - A texasi láncfűrészes mészárlás

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.09.01. 19:27:45

A film, ami közben a dögszag alap fűszer. Kegyetlenül hatásos látvánnyal és hangulattal hozta össze Hooper ezt a mozit. Imádom.

Bejegyzés: Íme az amerikai rémálom - A texasi láncfűrészes mészárlás

Victor Franco 2017.08.31. 22:17:53

Szerintem roppant unalmas volt, nem is néztem végig.

Bejegyzés: Túl a piros ajtón - It Comes at Night

PublicEnemy 2017.08.31. 14:50:59

Már nagyon várom ezt a filmet.
Olyasmire számítok, mint a The Witchnél, hogy nem (csak) maga a történet a lényeg, hanem a hangulat keltés az operatőri, rendezői munka.
A leírás alapján fasza lesz. :)

Bejegyzés: Túl a piros ajtón - It Comes at Night

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.08.30. 11:04:52

@REMY: valamilyen szinten?
az egész rész egy hatalmas fan service volt. a 80 perc alatt talán 20 értékelhető.

kérdés:
honnan tudja a véreb, hogy cersei testőre a zombi hegy? ezt sose mondták snekinek, mindig sisakban mutatták?!

Bejegyzés: A Sárkány és a Farkas - Trónok harca 7. évad 7. rész

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.08.29. 22:54:12

Valamilyen szinten csalódás volt nekem az évadzáró. Hiába voltak remek pillanatok, (Kisujj halála, Jon és Dany, Jaime lelépése, Sam és Brann beszéde) hiányzott az igazi hidegrázás a nagy összejövetelnél a rész első felében. Ott volt mindenki lényegében, aki számít, erre totál nulla feszültséggel képesek voltak lehozni azt a fontos részt. Mindezt úgy, hogy 6 rész van vissza. Hát nem tudom... ennél kicsit több kellett volna, legalább dialógusok terén.

A legvége pedig várható volt, semmi meglepetés, de nyilván elérkezett az idő.

Bejegyzés: A Sárkány és a Farkas - Trónok harca 7. évad 7. rész

kékmosoly 2017.08.29. 20:34:55

Szerintem Danerysnek es Jonnak gyereke fog születni, de törpe lesz. Aztan majd az is kiderul, hogy Tyrion is Targaryen. Jimmy megöli véletlenül Cerseit, es elveszi Briennét. Sansa férjhez megy, talán ahhoz az ellenszenves Baratheon fattyuhoz. Arya vissza megy gyilkosnak Dormba. Senki sem fog uralkodni a vastronon, szövetsegek jonnek letre, lesz valasztas, nepszavazas, szocializmus, stb...A holtakat a sarkanyok elpusztitjak, es majdnem mindenki meghal, akit csípünk a sorozatban.

Bejegyzés: A Sárkány és a Farkas - Trónok harca 7. évad 7. rész

Petrow 2017.08.29. 16:14:58

Hogy nem voltak igazán sokkoló események? Dany sárkányai megszületnek? Tywin halála? Myrcella halála? Walk of Shame? OK, egyik sem fogható a Sept felrobbantásához, de azért bőven volt bennük b+ faktor.

Ez az évadzáró viszont teljesen feleslegesen lett ilyen hosszú. Pláne Bran narrálása volt nagyon szájbarágós, ahogy családfa történet címen keretbe foglalta Sam elmúlt 3-4 évadnyi csetlését-botlását (azért gondolom, az apja kardja még elő fog kerülni). Az, hogy nem lát MINDENT, szerintem nem véletlen. Valószínűleg csak azokra a részekre képes egyelőre fókuszálni, amit ő is meg akart tudni (pl. Jon születése, vagy hogy mi történt a testvéreivel).
Az egyetlen jó fordulat Kisujj halála volt, de az is kínos erőlködéssel lett felvezetve az évad során. Mindenesetre örömteli, hogy Sansából végre komolyan vehető karaktert sikerült csinálni így a 7. évad végére.
Cersei terve úgy ahogy van, baromság, de az írók biztosan elő fognak húzni valami deus ex machinát, amivel nem hogy sikerülni fog, de jól is kerül majd ki belőle. A végső sárkányos falégetés eléggé ásítozós és előre kiszámítható volt; az meg, hogy se Tormund, se Beric nem harapott fűbe, bizonyítja a készítők gyávaságát a szememben.
Ami tetszett még, az a zombi szabadon eresztése volt; egész hatásosan megcsinált jelenet.

Az én tippjeim a 8. évadra:
- Theon szabadító akciója le fogja buktatni a Golden Company-t csempésző Euront. Valószínűleg Yara és ő is meg fog halni ennek következtében.
- Cersei tudomást szerez a zombi sárkányról, és Quyburn-t ráizzítja, hogy "nekem ilyen KELL!" Szinte biztos, hogy hátba támadja a szövetségeseket, Jaime figyelmeztetése ellenére (ugye senki sem hitte, hogy nem fog Bryenne után rohanni?). Nem lennék meglepve, ha Winterfell-en egy ideig Lannister zászló lobogna
- Emlékeztek Bran látomására a befagyott trónteremről és a King's Landing felett elhúzó sárkányról? Szerintem vagy Dany próbálja majd Cersei-nek mégis csak demonstrálni az erőviszoynokat, vagy a Night King kerül olyan helyzetbe, hogy közvetlenül tudja majd támadni a várost.
- Jon és/vagy Dany nem fogja megélni a sorozat végét. Sokféleképpen hullhatnak el, de valószínűleg Jon halála vinné a legközelebb a sorozatot a Martin által emlegetett keserédes befejezéshez.

Bejegyzés: A Sárkány és a Farkas - Trónok harca 7. évad 7. rész

Mikesi Tomi 2017.08.29. 09:21:58

@Petrow: Az tényleg hiányzott nekem is. Hét fontos karakter elmegy egy öngyilkos küldetésre és csak egy hal meg? Mi ez, valami Marvel film? Tormund beszólásai szerintem sokat dobtak az elején, de valahogy a rész végére elfogyott a szufla a szövegkönyvből. A hatodik évad utolsó két részét sajnos meg sem közelítette a hetedik évad vége.

Bejegyzés: Eljött a tél - Trónok harca 7. évad 6. rész

Petrow 2017.08.29. 08:21:31

Én meg pont hogy nem igazán állhattam. Eye candy-nek tök jó volt (sárkány végigfújja a zombihordát, a Night King átmegy légelhárító ütegbe), de egyébként iszonyatosan megírt rész volt, és itt sem volt senkinek se bátorsága legalább pár szereplőt eltenni láb alól. Nálam a 4. epizód volt a csúcspont, azt egyetlen rész se tudta újrázni.

Bejegyzés: Eljött a tél - Trónok harca 7. évad 6. rész

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.08.27. 21:02:27

Szívemből szóltál, tömény videoklip-esztétika (nekem is megfordult a fejemben a Die Antwoord) és más semmi, csak én már kb. 40 perc után meguntam és ki is nyomtam.

Bejegyzés: Céltalan kóválygás - The Bad Batch

Mountain Dew 2017.08.23. 00:19:28

Jónak tűnik. És micsoda szereposztás. Adam Driverre külön kíváncsi leszek. Kylo Renként nem tündökölt túlságosan.

Bejegyzés: Akarsz hallani egy jó sztorit? - Logan Lucky

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.08.22. 16:26:28

Voltak benne várható történések, de végre el is érkeztek. Az évad legjobbja, de az egész sorozatot nézve is előkelő helyen szerepel ez a rész.

Bejegyzés: Eljött a tél - Trónok harca 7. évad 6. rész