[Supernatural Movies]

Hajsza a föld alatt (1974)

2012. október 10. - REMY

2009-ben Tony Scott (Isten nyugosztalja), aki valljuk be nem kis név a szakmában, megrendezte a 74-es film remake verzióját. Véleményem szerint nagyon jó lett, amihez persze nagyban hozzájárult a szereplő gárda, akik között olyan nevek szerepeltek, mint John Travolta, Denzel Washington vagy Luis Guzmán.
No, de térjünk rá az eredeti filmre.

A story annyiból áll, hogy 4 elkeseredett bűnöző elfoglal egy metrószerelvényt New York utcái alatt. 1 millió dollárnyi váltság díjat követelnek, amit ha nem kapnak meg, akkor kivégzik a túszokat. Garber felügyelő feladata, hogy a határidőn belül teljesítsék a feltételek...

pelham.jpg

A film a 70-es évek egyik leghíresebb krimije volt. Ráadásul a kor egyik legnagyobb színészével, az Oscar díjas Walter Matthauval a főszerepben. Sajnos az öregtől csak a Dennis, a komisz című filmet láttam, ami valljuk be nem éppen a karrierjének a csúcsát jelentette.
Mellette sajnos a többi színész eléggé el volt maradva. Egyiküknél se láttam olyan színészi játékot, ami illett volna a filmhez. Erre a szinkron is rátett egy lapáttal, mert Garberen kívül, mindenkinek irritáló volt a hangja, ezáltal még inkább unszimpatikussá váltak a színészek. (úgyhogy, aki ráveszi magát a film megtekintésére az mindenképpen eredeti nyelven nézze!)

Maga a történet remek volt, de a film összességében nem fogott meg. Ez bizonyára az miatt volt, hogy a 70-es években az embereknek az ingerküszöbe sokkal alacsonyabban volt, mint manapság. Tehát mai szemmel nézve nem mondanám, hogy a feszültség a plafont verdeste volna. Minden bizonnyal, ha régen néztem volna meg, akkor sokkal nagyobb élményt nyújtott volna a film.

Ha mindent egybeveszek, akkor azt mondom, hogy színtelen, szagtalan, de mégis jó film volt. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1004831608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása