[Supernatural Movies]

Killer Joe (2011)

2012. november 11. - REMY

Ezt a felettébb érdekes és elborult filmet, William Friedkin rendezte, aki a pályafutása során olyan filmekkel lepett meg minket, mint a Francia kapcsolat vagy az Ördögűző. Ennek tudatában, plusz az olvasott kritikák alapján magabiztosan ültem a film elé.

killer-joe01.jpg

A történet rendkívül perverz és egyben szórakoztató is. Azt mindenképp meg kell említenem, hogy szükséges az erős gyomor hozzá.
A filmben betekintést nyerünk egy család életébe, ahol a családi kötelék nem éppen mondható szorosnak. Folytonos viták, trágár beszéd és egyéb fura dolgok jellemzik a családtagokat. Egy nap a fiú (Emile Hirsch) pénzt kér az apjától (Thomas Haden Church), mert szeretné rendezni a tartozásait. Persze az apának semmi pénze nincs, így más megoldást kell találniuk. A megoldás nem más mint egy bérgyilkos felfogadása abból a célból, hogy végezzen a gyerekek anyjával (már nem él a családdal), mivel az életbiztosításából tudnák fedezni az ügyeiket…

Friedkin a helyszín remekül megválasztotta a filmhez. Nekem mindig külön öröm, amikor a texasi látképet nézhetem 1-1 alkotásban. De a legfontosabb elemei a filmnek a színészek voltak. Egytől egyig jól játszottak. Az idióta karaktereket Church és Hirsch jól megformálták. A női vonalból Juno Temple volt meglepetés, aki főszerepet vállalt a film legbetegebb jelenetében is Matthew McConaughey, azaz Killer Joe oldalán. McConaughey messze a legerősebb karakter volt a filmben. Elképesztően jól és természetesen játszott. Talán az eddigi pályafutása során a legnagyobb alakítást nyújtotta. Amúgy szerintem nem rossz színész, csak éppen rengeteg feledhető filmben szerepelt és ez nem vetett túl jó fényt a megítélésére.

Egy lassú folyású thrillerről beszélünk. Sajnos ez a lassúság itt nem válik a film előnyére, mert több üresjáratot is látunk emiatt. Ugyanakkor meglehetősen felpörögnek az események az utolsó fél órára és egy elképesztően jó, feszültségekkel teli finálét kapunk. A film végeztével egy sor káromkodás mindenképpen garantált lesz.

Tehát összességében azt mondom Gyilkos Józsiról, hogy jó film, de messze nem tökéletes. Akik viszont szeretik a fekete humort és a beteg filmeket, azoknak ajánlott. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr244902314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.11.12. 09:41:06

Engem legjobban pont a családot alkotó lecsúszott és degenerált karakterek idegesítettek a legjobban, egyszerűen pont az ilyen szereplőket nem tudom elviselni egy filmben. (Amerikai pszichót is ezért nem szeretem)
Ennek meg tényleg csak a vége volt jó valamennyire, a többi elég gáz és iszonyatosan beteg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.12. 10:29:53

nem is hallottam még erről a fimről eddig, de meghoztad hozzá a kedvem, rá fogok keresni.
süti beállítások módosítása