[Supernatural Movies]

Tintin kalandjai / The Adventures of Tintin (2011)

2012. november 20. - REMY

Steven Spielberg a kedvenc rendezőim egyike, ezért mindig örömmel kapcsolom be a filmjeit és a legtöbb esetben, egy elismerő karlendítéssel fejezem be őket. Olyan mesterműveket láthattunk tőle, mint az E.T., a Jurassic Park vagy a Ryan közlegény megmentése. Ugyanakkor az említett filmeken kívül, még megannyi kiváló alkotást adott a számunkra, bár kétségkívül ő is mellé tud lőni, például az olyan filmjeivel, mint a Világok Harca vagy a trilógiától messze elmaradó Indiana Jones 4. része. Rendezői nagyságát az is bizonyítja, hogy a számára idegen témában, az animációs filmek világában is megállta a helyét. Ha Oscar jelölést nem is, de egy Golden Globe díjat azért bezsebelt a produkcióval.

tintin_1.jpg

Az előzmények: Spielberg egy kívánságot teljesített, amikor elővette Georges Prosper Remi, ismertebb nevén Hergé, legismertebb és legjelentősebb munkáját a Tintin kalandjait. Ugyanis a képregényíró a halála előtt kijelentette, ha valaki megfilmesíti a művét, akkor Spielbergnek örülne a legjobban. A kijelentés után nem kevesebb, mint 28 év telt el, de a film elkészült, és Tintin a kutyájával együtt ismét kalandra indult.

A mostani kalandja során, Sir Francis Haddock elsüllyedt hajója után kutat, mely a hírek szerint rengeteg kincset rejtett magában. Tintin az útja során kénytelen barátságot kötni Sir Francis utolsó leszármazottjával, Haddock kapitánnyal, mert csak együttes erővel képesek megfejteni a rejtélyt és legyőzni az ellenséget. Az expedíció alatt a szárazföldön, vízen, sivatagban és a levegőben is megjárják a poklot, de a hitüket sosem veszítik el…

Az animációs filmek mindig is közel álltak hozzám, és amikor elkezdek nézni egyet, akkor tekintetemet elsődlegesen, mindig a kidolgozásra irányítom. Most is ezt tettem és nagy meglepetésre egy óriási látvány fogadott. Spielberg és csapata hatalmas energiákat ölhettek az animációk létrehozásába, mivel sok esetben realisztikus hatást láthattunk. Tehát a kivitelezés és a rendezés is remek volt. A filmben lévő karakterekre sem lehetett panasz, mert sokszínűek és szerethetőek voltak, ami egy ilyesféle filmnél szerintem nagyon fontos, mert a célközönség inkább a fiatalkorosztály. Ezeknek az információknak a tudatában azt mondom, hogy minden megvolt ahhoz, hogy a film a legjobb animációs filmek körébe tartozzon, de… és itt jön egy nagybetűs, DE. A történet szépen fel volt egy bizonyos pontig építve, aztán összedőlt, majd ismét emelkedni kezdett. Sajnos ez a hullámzó teljesítmény nem tett jót Tintinéknek. A játékidő közepénél a film teljesen más irányba indult el, és túlságosan komoly szeretett volna lenni, pedig semmi nem indokolta ezt a lépést. Az addigi feszültség eltűnt és nem tudtam, hogy mégis mit akar a film, de szerencsére az utolsó 30-35 percre ismét felpörgött az alkotás és egy remek befejezéssel örvendeztetett meg bennünket. Mindent belevittek, amivel nagyjából kitudták húzni a bajból. Akciók, poénok és remek jelenetek jellemezték ezt az időszakot, úgyhogy mindent egybevetve érdemes volt megnézni, de sajnos nem volt hibátlan. Spielberg ebben a műfajban is letette a névjegyét, tehát ajánlom a figyelmetekbe. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr64915559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.11.25. 12:59:06

IMAX 3D-ben óriási élmény volt, nálam az év filmje is lett tavaly - bár ehhez hozzájárult egy erős nosztalgiafaktor is, nem tagadom :)
süti beállítások módosítása