[Supernatural Movies]

Popeye (1980)

2012. december 18. - REMY

A Fleischer Studios 1919. decemberében megalkotta Popeyet, a tengerészt. Először csak képregény formájában jelent meg, de látva a sikert, a stúdió úgy döntött, hogy rajzfilmsorozatot is készítenek a világhírű figurából, melyet 1937-ben el is kezdtek vetíteni.

popeye_1980_2.jpg

Az alaptörténet Popeyeről szól, aki minden áron meg akarja hódítani Olivát, akinek viszont van egy nagyméretű barátja, Bluto. Ők ketten többször is összetűzésbe keverednek a lány miatt, ugyanakkor a tengerésznek nem csak a férfival kell foglalkoznia, hiszen a kalandjai során sok más ellenféllel is meg kell küzdenie. A győzelmet csak a kedvenc étele elfogyasztásával, a spenóttal érheti el, ami egy különös energiával ruházza fel őt.

1980-ban az elismert rendező, Robert Altman megpróbálta filmvászonra vinni Popeye történetét, ami sajnos nem bizonyult jó döntésnek, mert közel sem tudta azt a szintet hozni, amit a rajzfilm. Egyrészt a forgatókönyvíró messze nem a legjobb történetet írta a filmhez, másrészt az egész mozinak a megalkotása gyengére sikeredett. Összességében a történet színtelen és szagtalan volt, pedig néha már úgy éreztem, hogy eltalálták azt a bizonyos pontot, ami sikeressé tehetné a filmet, aztán hirtelen elillant a hatás. Mindazonáltal voltak bíztató jelek, többek között Robin Williams és Shelly Duvall játéka. Az előbbi remekül játszotta el Popeyet, míg az utóbbi kiköpött Oliva volt. Tehát a karakterek megformálása kellemes csalódást hozott, de a rendezés, és a story sajnos nem.

Végül mindent egybevetve azt mondom, hogy egy felejthető alkotás. Akik viszont szeretik Popeye kalandjait, azok megpróbálkozhatnak vele. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr164970564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.18. 17:16:21

csak ötfél?!

Nem azt mondom, nem egy egetrengető alkotás, de ennél jobban nem lehetett volna a rajzfilmet visszaadni sztem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.18. 17:37:44

a 2 karakteren kívül nem éreztem semmiben azt az erőt, ami felrepíthette volna a rajzfilm szintjére.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.18. 20:29:22

@REMY: nekem Bruno/Brutus most nem jut eszembe a neve is tetszett, meg olivia hamburgerzabáló testvére is jó volt, mert mintha úgy emlékeznék ő is benne van, nem??
nem láttam vagy 10 éve a filmet. :D

De majd most a 2 ünnep között újranézem sztem.
süti beállítások módosítása