[Supernatural Movies]

Batman – A sötét lovag visszatér - 2. rész (2013)

2013. január 31. - REMY

A sötét lovag visszatérésének a története az első felvonásban sok kérdést vetett fel és sok szálat hagyott elvarratlanul. Mindez persze nem a véletlen műve volt, hiszen a Warner egy 2 részes rajzfilmet akart létrehozni a világhírű képregény tökéletes adoptáláshoz. A válaszokat megkaptuk, sőt még talán annál is többet.

vlcdar.png

Gotham legsötétebb időszaka köszöntött be, amikor Batman eltűnt az emberek szeme elől. Közel 10 évig visszavonultan élt a denevérember, és a bűnözés az egekbe szökött. A nyugdíjas Bruce Wayne már nem bírta tehetetlenül nézni a város pusztulását, és ismét felhúzta a denevérjelmezt… az első rész ezzel telt el, plusz a mutánsok vezérének a leverésével. Azonban a 2. epizód sokkal többet tartogatott a számunkra, és ha valaki az előzőt sötétnek és brutálisnak nevezte, akkor ezt vajon milyen jelzőkkel fogja illetni? A legdurvább és legsötétebb Gothamet kaptuk, amit csak eltudunk képzelni. Ráadásul Joker ismét szabadlábra került, és kegyetlenebb volt, mint valaha. Emellett Superman (igen!) is képbe került, és nem is kisebb feladatot kapott az elnöktől, minthogy elpusztítsa Batmant. Kettejük csatája a film egyik, ha nem a legnagyobb jelenete. A két szupersztár egymásnak feszülése elképesztően epikusra sikeredett. Alapjáraton nem lenne kiegyenlített a küzdelem, de mint tudjuk, Bruce agyafúrt fickó, így az egyik kütyüjének hála fel tudja venni a kesztyűt az acélemberrel.

Jay Oliva ott folytatta, ahol abbahagyta, és kijelenthető, hogy létrehozta a Batman rajzfilmek egyik legjobb darabját. Külön nem mennék bele a részletekbe, mert szinte minden tekintetben ugyan az, mint az első rész, viszont azt ki kell emelni, hogy sokkal brutálisabb lett, és a minőséget megtartotta.

Mindenképpen érdemes megtekinteni a Sötét lovag visszatérését, és remélem, hogy egyszer ezt a történetet is a filmvászonra viszi valaki. Nolant tudnám elképzelni, de sajna ő kijelentette, hogy nem tervez több denevér filmet. A rajzfilm pedig 9/10 ismételten.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr475051584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.31. 14:50:21

nekem ez a 2ik rész jobban tetszett, mint az első.
süti beállítások módosítása