[Supernatural Movies]

Rango (2011)

2013. április 04. - REMY

Ruházzuk fel emberi tulajdonságokkal az állatokat, majd adjunk hozzá egy kis Sergio Leonét, egy csipetnyi Félelem és reszketés Las Vegasbant, és végül tegyük bele Clint Eastwoodot is. Gore Verbinski ezekből az alapanyagokból főzte meg a Rangot, mely egy kicsit csípős lett, így jobb, ha a gyerekek elkerülik.

rango2.jpg

Verbinski egy ízig-vérig felnőtteknek szóló animációs filmet hozott létre, mely a CGI segítségével egy fantasztikus, ám groteszk western világot ábrázol. Ez viszont nem mindenkinek tetszett, hiszen a film megjelenése idején, néhány dohányzásellenes csoport beszerette volna tiltatni a filmet, a rengeteg cigizős jelenet miatt, amik rossz hatással lennének a gyerekekre. Ez mind szép és jó, de a filmet látva rájöhettek volna, hogy ez bizony nem gyerekfilm.

Rango a kaméleon egy közuti baleset során elveszíti a régi otthonát, és a sivatagban ragad. A kaméleonnak résen kell lenni, hiszen a forróság, és a vízhiány könnyedén az életét onthatja. Szerencséjére betéved egy poros kis városkába, ahol az élete gyökeresen megváltozik, hála a sok szerencsés vagy éppen szerencsétlen cselekményeknek. A város seriffje lesz, és egy rendkívül fontos feladat nyomja a vállát, ami nem más, mint a lakók vízkészletének a visszaszerzése…

Gore Verbinski a Karib tenger kalózai atyja remekül nyúlt az újítás irányába és vágott bele egy animációs film elkészítésébe. A Rango minden téren megállja a helyét, amit a gyönyörű CGI és az egyedi történet is megerősít. Ugyebár a film 2012-ben megkapta a legjobb animációs filmért járó Oscar díjat is, méghozzá teljesen megérdemelten.

rango.jpg

A film nem áll be a legtöbb animációs film által kialakított sorba, ahol mindig találkozhatunk 1-1 aranyos kis figurával, sok-sok poénnal, illetve esti meséhez illő könnyedséggel. A Rangoban ezek nincsenek meg. A Rango más akart lenni, és más is lett. Egy groteszk, néhol már visszataszító filmet kapunk. (Elég csak arra gondolni, amikor Rango megjelenik a városban, majd betér az ivóba, és szembetalálkozik az ottani „emberekkel”.)

Verbinski a történetet egyedi világgal fűszerezte meg, ám a cselekmény folyása megmaradt a jól ismert sablon szisztémában. Ez szerintem most nem volt gond, mert nem voltak szembetűnő, unalmas részek, amiknél már a fejünket fogtuk volna, hogy „jajj, már megint !?...”. A képi világ nagyon jól érezteti a western filmek feelingjét, úgyhogy, aki egy westernre vágyik, bátran ülhet a film elé. Verbinski nagyon jó munkát végzett, és egy zseniális alkotást hozott létre. A Felnőttek számára tökéletes szórakozást tud nyújtani a Rango. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr865194001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.04. 08:47:19

sok a nyolc pont. felnőtteknek nagyon gyerekes, gyerekeknek nagyon felnőttes. :S

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.04.04. 10:22:33

@doggfather: Szerintem a felnőttek jobban tudják értékelni a poénokat benne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.04. 10:58:12

@REMY: ez igaz, de felnőttként akkor is gyerekesnek találtam.
süti beállítások módosítása