[Supernatural Movies]

DC hősök, akiknek kijárna már egy mozi

2013. április 19. - REMY

A Warnerrel ellentétben a Marvel egy fantasztikusnak mondható fázis alapú stratégiával építette fel a szuperhőseinek a világát. Olyannyira sikeres lett ez az ötlet, hogy nem csak pénzbeli értékben lehet ezt észrevenni, hanem az emberek hozzáállásában is, mely a szuperhősök iránti rajongásban mutatkozik meg. Ezek után bátran kijelenthető, hogy a Marvel minden tekintetben nyert.

dc1.jpg

Itt jön képbe a Warner Bros, akiknek a birtokában van a DC Comics, ennek ellenére nem használják ki a stúdió emberei, azt a kincset, ami a kezükben van. A szuperhősöket itt is egy rendszerbe kéne sűríteni, egyrészt, hogy megismerjük őket, hiszen Batmanen és Supermanen kívül az emberek nem nagyon tudnak felsorolni DC hősöket, legalábbis jóval kevesebbet, mint a Marvelnél. Tehát szélesíteni kell a látókört, valamint véleményem szerint a DC sokkal nagyobb potenciállal bír, mint a Marvel, és egy okos, tudatos felépítéssel sikeresebbek lehetnének. No, de kikkel?

Batman kapott egy trilógiát, Superman júniusban érkezik megmenteni a Földet, de rajtuk kívül (Acélembernek megelőlegezem a sikert) nincs más komolyan vehető figura. Ezért is lenne fontos a célirányos gondolkodás, és a minőségi filmek piacra dobása.

Akkor kezdjük is hát el a listát, ami nem túl hosszú, de mégis előkerül néhány név.

Flash

dc2.jpg

Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy a Denevérember és Superman után ő a leghíresebb DC hős. (persze nem a hazai ismeretségre kivetítve) Ezáltal az ő történetének megfilmesítésének nem lenne nagy kockázata, ráadásul egy végtelenül szimpatikus és szórakoztató személyiségről van szó. Valamint a jelenlegi DC világba, miszerint a hősök legyenek emberibbek, mint általában, nagyon is beleillene.

Flash még a képregények korai időszakában jelent meg, pontosabban 1940-ben. Gardner Fox és Harry Lampert hozták létre a villámlépű fenegyereket. A 90-es évek elején a Villám kapott egy TV sorozatot, és kettő TV filmet is, de akik akkoriban nem látták, azoknak nem érdemes elővenni, mert akarva-akaratlanul is a mai képregény filmekhez hasonlítanák, és hát…na…

Képességei, mint ahogy a nevéből is látszik a gyorsaság. Emberfeletti sebességgel képes lereagálni az adott szituációkat. Mozgása gyors, mint a villám, plusz néhány esetben ennek köszönhetően az időben is tudott utazni.

Barry Allen, azaz Flash az egyik főszereplője a DC képregények csapatának, az Igazság ligájának. (Régi vágyam teljesülne, ha kapna egy jó filmet)

Wonder Woman

dc3.jpg

A Csodanőt már csak azért is lenne ésszerű megfilmesíteni (figyelmen kívül hagyva a 70-es évekbeli élőszereplős sorozatot), mert nincs női szuperhős a filmvilágban. Jó, persze van egy Fekete özvegy a Bosszúállókban, de ha belegondolunk ő eléggé jelentéktelen karakter a többihez képest. Az amazonok hercegnője nem egy egyszerű eset, mert a vászonra vitele rengeteg munkát kívánna, de ő általa egy új világot is létre lehetne hozni, amiben az ókor és a jelenkor összekapcsolódnak. Ugyebár William Moulton Marston a görög mitológia harcos asszonyainak a mintájára alkotta meg a Wonder Womant, eredeti nevén Dianát, aki egy themüszkirai hercegnő.

Marston, Harry G. Peter rajzoló segítségével hozta létre a hőst, 1941-ben, és szintén tagja az Igazság ligájának.

Dick Grayson – Nightwing

dc4.jpg

Bob Kane, Bill Finger, és Jerry Robinson alkották meg Éjszárnyat, akit legtöbben csak Robinként ismernek. Az ő története adott lehetne, hiszen Nolan nyitva hagyott néhány kaput, amin keresztül létre lehetne hozni Gordon-Lewitt segítségével Nightwing történetét. No, persze eredetileg ő már dolgozott Batmannel, de egy csavar folytán kilehetne küszöbölni ezt a dolgot, és belecsöppenni a már független Dick Grayson életébe, aki előbb Gotham City szomszédos városában tevékenykedik, majd átteszi székhelyét New Yorkba.

A hős többször is megjelent már a filmvásznon, többek között Burt Ward által a 60-as években, majd Chris O’Donnell által a 90-es években. Minőségi, komoly alkotást viszont egyszer sem kapott, és a Batmanre hajazó képességei alapján ésszerű döntés lenne őt a filmvászonra vinni.

Emellett a Deathstroke nevezetű gonosszal epikus harcot tudna vívni.

Ti kiket látnátok még szívesen a DC univerzumból?

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr935233599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.19. 11:06:54

finoman szólva se vagyok nagy dc fan, hirtelen nem is tudnék olyat akiről filmet szeretnék látni...

Dick mondjuk több, mint jó ötlet, de ő ugye batman family.
süti beállítások módosítása