[Supernatural Movies]

Z világháború

2013. június 27. - REMY

Brad Pitt úgy gondolta, hogy jó buli lesz 2013-ban a zombik ellen harcolni. Az első kritikák, és a pénztárak visszajelzései szerint tényleg megérte felvenni a kesztyűt az élőhalottak ellen. A film Max Brooks regénye alapján készült, és a rendezői székben Marc Forster ült.

wwz.jpg

Garry Lane egy reggel még palacsintát süt a családja számára majd a következő pillanatban a zombik ellen kell menekülnie. Volt munkatársa Thierry segítségével kikerül a katasztrófa közepéből, de a jó szándék mögött egy kérés áll, mely annyit takar, hogy Gerryt megkérik, hogy térjen vissza a terepre, és segítsen kideríteni a vírus gyengepontját…

Az öreg zombikirály, George A. Romero zombijait arcon csapja ez az alkotás, de ez köszönhető annak, hogy az évek során sokat változott a mozinézők igénye. Egy felturbózott zombihullámvasút a film, mely alatt, ha nem kapaszkodunk eléggé, akkor bizony kiesünk a székünkből.

Max Brooks regényéhez nem volt szerencsém, így nem tudom mennyit csűrtek-csavartak a storyn, de a film forgatókönyve pofon egyszerű, hiszen egy macska egér párharc az emberek és a vírus lelőhelye között. Ez persze jól sült el, mert az első perctől kezdve az utolsó másodpercig élvezhetjük a szórakoztató alkotást, mely a nyári pop-corn mozik között tökéletesen megállja a helyét. Véleményem szerint egyetlen hibája volt a forgatókönyvnek, mégpedig az, hogy nem tudunk meg szinte semmit a többi országról, holott világháborúról beszélünk. Túlságosan is Brad Pittre fókuszált a film.

Brad Pitt nagyon jól döntött, amikor leszerződött a filmhez, mert a siker nem maradt el, és képes volt az egész filmet a hátán vinni. Van egy érzésem, hogy nélküle nem lenne ennyire sikeres az alkotás. No, de ő ott van, és a nézőközönség vele együtt élt a film végéig. (legalábbis abban a teremben, ahol én ültem, ott nagyon az jött le, hogy élvezi a közönség a látottakat)

wwz2.jpg

A filmben kapunk drámát, (igaz csak felszínesen), humort, néhány ijesztgetős jelenetet, illetve dús akciót. A stáb egyszerűen nem engedte, hogy szunnyadjon a figyelmünk, és ez így van rendjén.

Látvány ügyileg a film rendben van, de azért láttunk már ennél jobbat is, bár az tény, hogy a zombikat jól megalkották. A Z világháború talán adaptációként nem fogja megállni a helyét, de a könyv ismerete nélkül egy rendkívül szórakoztató zombis filmet kaptunk a Forster-Pitt párostól. A folytatást már berendelték, tehát a zombik visszatérnek, mi meg ott leszünk, hogy ismét láthassuk őket a filmvásznon. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr215379850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2013.06.28. 04:53:30

Miután sikerült a valaha volt, egyik legdrágább filmet elkészíteni, ezért a forgalmazó kénytelen agresszívan reklámozni azt, aminek a része a nyitási adatok szajkózása, és elbagatellizálása azt követőeknek vagy a tényként beállítani a következő részeket (ezzel is „rákényszerítve az embereket, hogy az „első” részre beüljenek). A zombik a vásznon nem annyira félelmetesek, mint amikor mellettem ülnek a moziban… Akit érdekel egy olyan kritika, amiben van némi háttér információ is, azoknak ajánlom az írásomat: hungariangeographic.blogspot.co.uk/2013/06/filmkritika-world-war-z.html

Dr. No 2013.09.20. 13:14:00

Szerintem ne olvasd el a könyvet, mert nemhogy nagyságrendekkel jobb a filmnél, de egyszerűen másik ligában játszik

Nyílméregbéka 2013.10.21. 18:08:36

"Miután sikerült a valaha volt, egyik legdrágább filmet elkészíteni"

190 millió volt a végső költségvetése a filmnek, ennél csak ebben az évben készült vagy tucatnyi drágább film. Ha többi háttér információ is ilyen pontos...

A könyv nem érdekel és az sem mennyire követi azt a film. Mint film a WWZ szerintem egy egészen jól sikerült darab, a sok újraforgatás és vágás ellenére a végeredmény az előzetes várakozással szemben jó lett, engem szórakoztatott. 8/10 nálam.
süti beállítások módosítása