[Supernatural Movies]

10 király filmzene a 2000-es évekből - 4. rész

2014. október 19. - REMY

Meg kell hagyni, az új évezred első évtizedében elég sok kiváló alkotás született, és itt nem csak a filmekre gondolok. Egy új korszak jött, ahol Hans Zimmer vált egyeduralkodóvá, és lépett egy olyan szűk elit társaságba, ahol csak a legnagyobb zeneszerzők mulatnak. Természetesen mi nézők csak örülni tudunk annak, hogy ennyi kitűnő alkotással kényeztetnek minket, úgyhogy nézzük is a 2000-es évek (2000-2009) legjobb, vagyis inkább legemlékezetesebb zenéit. Nyilván szubjektív az összeállítás…

2000 másolata.jpg

- Hans Zimmer: A sötét lovag

Szerintem senkinek nem kell bemutatni a Sötét lovag trilógiát. Nolan…. Blablabla… sokat dicsértük már a trilógiát, most nem ez a cél. Viszont Hans Zimmer dallamaira érdemes figyelmet fordítani, mert egészen elképesztő munkát adott ki a kezei közül. Nagyban hozzájárult a trilógia sikerességéhez.

- Howard Shore: A gyűrűk ura

Itt a másik gyöngyszem. Nem elég, hogy Peter Jackson megalkotta minden idők legjobb fantasy trilógiáját, de Howard Shore is olyan munkát végzett, amit napestig lehet hallgatni anélkül, hogy megunnánk. Egyszerűen zseniális! El is rakott 2 Oscar-díjat a zsebébe érte.

- Hans Zimmer: Karib-tenger kalózai

Kedvenc kalózunk története nem lenne teljes, ha a zenék, amik a háttérben szólnak, rontanák az összképet. Erről viszont szó nincsen, ugyanis Hans Zimmer itt sem hibázott.

- Steve Jablonsky: Transformers

Lehet szeretni vagy utálni a Transformers filmeket. De annyi biztos, hogy a zenére nem lehet panasz. Steve Jablonsky remek munkát végzett, és az első filmben felcsendül dallamai tényleg mesterien vannak kivitelezve.

- Eminem: Lose Yourself (8 mérföld)

A 8 mérföld önmagában is egy veszettül erős dráma, így az már csak plusz pont, hogy a soundtrackje is iszonyat erős. Eminem garancia volt a sikerre. Kapott is a zenéjéért egy Oscart.

- Clint Mansell: Rekviem egy álomért

Minden idők talán leghatásosabb filmzenéjét írta Clint Mansell a Rekviem egy álomért című alkotáshoz. Darren Aronofsky filmjéről órákat lehetne beszélni, de mivel most a zene a téma, így csak annyit tudok mondani, hogy érezzük át ezt a fantasztikus munkát.

- Gary Jules: Mad World (Donnie Darko)

Sokan dicsérik a Donnie Darko filmet, nem is véletlenül. Azonban rengeteget dobott a filmen a felcsendülő Mad World című szám, ami megkoronázta az egész mű végeredményét.

- John Williams: Harry Potter

Nincs olyan évtized, ahol ne jelenne meg legalább egy kitűnő John Williams zene. A XXI. század egyik legsikeresebb franchiseához is profi munka kellett. Potterék meg is kapták.

- Rascal Flatts: Life Is A Highway (Verdák)

A Verdákról hallottam már jót és rosszat is, azonban egy valamibe nem lehet belekötni, mégpedig a zenébe. A Rascal Flatts kőkemény életérzéssel átitatott zenéjét bármikor elő lehet venni.

- Soggy Bottom Boys: I Am A Man Of Constant Sorrow (Ó, testvér, merre visz az utad?)

Magával a filmmel nem voltam kibékülve, azonban az I Am A Man Of Constant Sorrow című szám megtette a hatását. Évek teltek el a film megtekintése óta, de a zenéjét mégsem tudom elfelejteni. Nem hiába…

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr146808293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.20. 08:18:49

a tf-nek szerintem nem ilyen jó a zenéje. a 8 mérföldnek is csak 1 nótája kiemelkedő amiért oscart kapott.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.20. 13:47:18

@doggfather: Hát pedig szerintem a TF-nek kiemelkedő zenéje van. A filmbe bele lehet kötni, de a zene tényleg nagyon király lett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2014.10.20. 14:53:31

Márpedig az Ó testvér egy nagyon király film. :)

misafeco 2014.10.20. 17:56:20

Elmegy a TF zenéje, főleg amilyen pocsék a film, de egy top 10-es listán semmi keresnivalója, főleg ilyen nagyágyúk között. :) Persze szubjektív, és egyébként nagyon tetszik a lista.
2010-es lista is lesz?

Lauro 2014.10.20. 18:50:48

Into The Wild FOREVER!!! Az Eddie Vedder- és a Michael Brook-része is.
A listán szereplők valóban királyak. De ez a csúcs! :-)
(Ha a szerző nem hallotta még, tényleg ajánlom, elképesztő erős - pedig egyszerű - zene.)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.10.20. 18:57:19

csak annyit mondok:

www.youtube.com/watch?v=AH7oo1SfZvU

A Transformers zenéje meg tipikus hollywoodi 12 egy tucat

mojoking77 2014.10.21. 12:54:47

igenyes munka, nagyon nincs hova belekotni. Talan a Verdak a feldolgozas miatt, de nagyon most nincs nekem se mas helyette..
Az O tester merrre visz az utad-at meg probald egyszer megnezni eredeti hanggal.. A szinkron pont a legjobb reszet veszi el. Elkepesztoen jo, bar lehet nem art, ha a magyar felirat is be van alitva ala :)

mojoking77 2014.10.21. 13:04:35

Oooo... Ize, elnezest, pontositanek.
Kb 5 percet kellett gondolkodnom, es megtalaltam a megfelelo filmzenet a Verdak helyere.
A befuto a Bloff, a zene pedig:

www.youtube.com/watch?v=NxB4mcaLlfo&index=2&list=PL0CAA7B8C0EAA8167

Amugy a lista tokeletes (90%-ban)
süti beállítások módosítása