[Supernatural Movies]

[kritika] Dragon Ball Z - Cooler bosszúja (1991)

2014. december 19. - REMY

Bár a szintlépés már a Slug nagyúrnál is megtapasztalható volt, az igazi áttörés, az igazi coolság a Cooler bosszújánál érkezett el. Ugyanis nemcsak, hogy egy igazi, kőkemény főgonoszt kaptunk, de a múltjából adódóan még a motivációja is lehengerlő volt. Felidézte Dermesztőt és a Csillagharcosokat, a harc pedig ismételten könyörtelenre sikeredett, aminek mi nézők örülhettünk a legjobban.

vlcsnap-2014-12-18-12h01m47s19.png

Dermesztő oly annyira gyűlölte a Csillagharcosokat, hogy az egész fajt kipusztította, legalábbis úgy hitte. Egy kapszula azonban elmenekült a Vegeta bolygóról, amit Cooler és csapata észre is vettek, ám a jelentéktelennek tűnő kisbabát nem bántották. Engedték neki, hogy elérje a célját, azaz megérkezzen a Földre. Évtizedekkel később azonban Cooler azzal a céllal érkezik meg a Földre, hogy beteljesítse testvére küldetését, és kiirtsa az utolsó Csillagharcost, Son Gokut…

Két dolgot emelnék ki itt mindjárt az elején. Coolert miért nem hozták be a sorozatba? A Garlic Junior-os részek helyett az ő feltűnésének sokkal jobban tudtam volna örülni, hiszen sokkal nagyobb és könyörtelenebb harcos, mint a törpe. A másik pedig, hogy Ifjú Sátán hogy lehet ennyire badass? Minden egyes jelenete kőkemény királyság, és talán emiatt is nevezhető az egyik legjobb DBZ karakternek. No, de még mielőtt elkanyarodnánk a témától, nézzük is, hogy miért lett olyan nagyon jó a Cooler bosszúja!

Egyrészt mert rövid. Igen, ez most pozitívum, mert a felvezetés is viszonylag pörgősre sikeredett, majd végül átcsapott az egész mozi egy jó nagy összecsapássá. Mindezt mi nézők már úgy nézhettük, hogy tudtuk, hogy a következő movie is Coolerrel fog eljönni, azaz a mostani harc csak egy kis ízelítő abból, ami majd a Namekon fog játszódni. Coolert megismertük, az erejét felmértük, Goku pedig mutatott valami abból, hogy mire képesek a Csillagharcosok.

vlcsnap-2014-12-18-12h02m24s142.png

Igazság szerint Cooler volt az első igazán nagy főgonosz a movie-k történetében, mert a motivációja, és a múltja is sokat dobott azon, hogy karakteresebbé tudjon válni, mint elődjei. Bár talán a lezárás egy ici-picit lehetett volna hosszabb is, mert a szintet ugró ellenfél egészen ütőképesre sikeredett, de hála a folytatásnak, nem lehet okunk a panaszra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr116995561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2020.03.28. 02:14:16

Én pont fordítva látom. Ez a mozi egyértelmű visszalépés a Slughoz képest. ne legyne már pozitívum, hogy 45 perces egy "mozifilm" nem tudnak megtölteni 90 percet úgy hogy lekösse a nézőt, az bizony baj.

Másrészt ez egy Dermesztő 2.0. Rögtön az jutott eszembe, amikor Dermesztő bizonygatja hogy ő a legnagyobb harcos az univerzumban... kivéve az apámat... meg a bátyámat... meg még akiket a retconok során behoznajk. Annyira utálom a retconokat, ezért nincs értelmük. Ugyanúgy van egy idióta Tokusentai harcos csapata.

A pofozkodás meg mintha a a Dermesztővel vívott csata inverze lett volna. Rádob Gokura egy Genki Dama féle energiagömböt, Goku alig tudja megállítani, aztán mégis, aztán meg Cooler nem tudja megállítani. Zájcsien!

Tökre vártam ezt a részt ikertesójával együtt, és nagy csalódás volt. És Dermesztő nem utálta a Csillagharcosokat, hanem inkább rettegett a Szuper Sai-yan eljövetelétől. Joggal.
süti beállítások módosítása