[Supernatural Movies]

[kritika] Halálos iramban - Tokiói hajsza (2006)

2015. április 04. - REMY

Justin Lin neve ekkor még nem azért került be a köztudatba, mert újraindított egy franchise-t, hanem hogy tönkretette azt, amit korábban Cohen és Singleton felépítettek. A Tokiói hajsza sokaknál kicsapta a biztosítékot, holott egyáltalán nincs akkora baj vele, mint ahogyan azt sokan mondják Tény, nem illik bele teljes mértékben a képletbe, de talán ebben az idő volt a hibás, és nem pedig maga a film.

3fast2.jpg

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott driftversenyek világába…

Spinoffot lehet készíteni, viszont nem mindegy, hogy mikor veszi rá magát a stúdió és a rendező, mert, ha rossz időben készítik el, akkor az lesz a veszte, mint a Tokiói hajszának, azaz megy a levesbe, és csak egy későbbi korrigálással tudják némileg helyrehozni azt, amit 2006-ban elhibáztak. Pedig a filmmel nincs nagy gond. Tény, Walker, Gibson és Diesel hiánya is furcsa, amikor egy Halálos iramban filmről beszélünk, de az újdonsült karakterek, Sean Boswellel és Hannal a főszerepben, igencsak jól muzsikáltak. Emellett Lin visszahozta az igazi autóversenyzést is a szériába, ami a japán látképpel kiegészülve tökéletes atmoszférát teremtett a játékidő egészére nézve. No, de akkor mégis mi a baj ezzel az epizóddal?

Csupán annyi, hogy rossz időben készült el. A franchsie ekkor még nem forrott ki igazán, nem bírt akkora népszerűséggel, mint manapság. A Halálos iramban név itt még nem jelentette a felhőtlen szórakozást annak ellenére, hogy a bevételi adatok alapján is sokan szerették a mozifilmeket. Egy spinoffra azonban még nem volt kész a rajongótábor. Nem tudták, hogy mit kezdjenek vele, és nem tudták, hogy ez történetileg hova illik bele. Persze mára már megkaptuk a válaszokat, a 7. részben végre pont került az i-re, és ennek örömére a Tokiói hajsza is más megvilágítást kapott, ami azt eredményezte, hogy igenis van helye ebben a szériában.

3fast1.jpg

Hangulatos, égett gumiszagú szórakozásról van szó, ami 2015-re ért be igazán, szóval, ha korábban nem jött be igazán a film, akkor itt az idő újrázni, mert korántsem olyan rossz ez a pörgés. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr707336162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garott 2015.04.04. 20:08:46

Számomra a kedvenc rész ami két összetevőnek köszönhető: Az egyik a tokiói környezet, ami 2006-ban is nagyon bejövős volt. Még nem vitték el elmebetegbe az akciókat, inkább a driftet hozták be. és érdekesek voltak a szereplők. A másik, hogy talán ebben a részben találták el a legjobban a zenéket. Anno meg is vettem az ost-jét és a tolvajtempó mellett ez a kedvenc filmzenei albumon.
Viszont az értetetlen volt számomra, hogy egy 30 éves formát hogy próbálnak eladni középiskolásnak. Sokszor majdhogynem az apjával egyidősnek tűnik.

Admiral_General_Aladeen 2015.04.05. 10:22:22

A poszttal tökéletesen egyetértek,legfőképpen az utolsó mondatával. Pár hete néztem újra,és mondhatom,jobban tetszett,mint anno.

Creativ3Form 2015.04.05. 14:23:56

Nekem sokkal jobban tetszik, mint a 2. rész, ami nagyon mellé ment nálam. Van egy-két jó pillanatra, de összességében csalódás volt. Ellenben ezt a mai napig imádom.

Moria 2015.04.05. 16:38:13

Nem volt 30 eves. 24 eves volt Lucas Black a film keszitesekor, tehat csak het evvel volt idosebb karakterenel.

sunblind 2015.04.05. 17:35:36

Hűha.
Még az utolsó sorban sem kapcsolt be az iróniajelző.
Ez most tényleg teljesen komoly?
Ennél a filmnél, dramaturgiailag, technikailag, forgatókönyvileg, színészi teljesítményben lejjebb tényleg nem sok minden van szemetesvödörré alakuló óriásrobotok és operettvámpírok nélkül.
Egy dolog nem volt sosem világos vele kapcsolatban, hogy hogyan került bele Sonny Chiba, aki fél kézzel a seggében tízszer jobbat tud, mint ebben a filmben bárki valaha fog.
Ezt úgy mondom, hogy az első részt még megvettem DVD-n, pedig az is olyan volt néha, mint sajtreszelővel rejszolni.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.04.05. 20:36:26

@sunblind: Mondjuk ez a széria sose akart több lenni, mint ami. Szóval, ha az első nem jött be, akkor felesleges volt tovább nézni. A 2. rész után meg pláne...

Troppauer_Hümér 2015.04.06. 08:24:10

Han-t leszámítva nem voltak ebben a filmben karakterek, ez a legnagyobb hibája a filmnek. Nyolcéves fiamnak tetszik, ez kábé a reális célcsoport. Drift, pörgés, zúzás, nem túl véres.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.07. 12:46:46

borzalmas egy film, gyakorlatilag egy szál színész nincs benne...
süti beállítások módosítása