[Supernatural Movies]

Tank Girl

2016. április 04. - REMY

Miért hittem én azt, hogy egy remek posztapokaliptikus akciómozit fogok én majd kapni, ha meglesem a Jamie Hewlett és Alan Martin képregényéből készült Tank Girl-t, amikor se az imdb pontszáma, se az olvasott kritikák nem kecsegtettek semmi jóval, csak az a fránya filmes plakát… Rachel Talalay képregényadaptációja könnyen lehetett volna kultfilm, ám végül nem sikerült neki beteljesítenie az elvárt szintet, és egy kupac lótrágya lett belőle.

tank.png

2033-ban járunk, amikor a maradék vizet birtokló Kesslee markában tartja az egész világot, hiszen akié a víz, azé a hatalom. Ám ezzel sem a darabolók, akik egy gonosz kísérlet folytán váltak mutánsokká, sem pedig a tankjára felvágó szöszi, a vakmerőségből jeles Tank Girl nem ért egyet. A két csapat hamarosan összefog és egy nagyszerű tervvel a markukban úgy határoznak, elérkezett a világmegmentés ideje…

Rengeteg pozitív tulajdonsága van a filmnek még úgy is, hogy végeredményében nagyon nem állt össze a minőségi adaptálás. Lori Petty a film főhősnője sok kritikát kapott a színészi játéka miatt, hiszen túlságosan is ripacskodóan viselkedett a kamerák előtt. Azonban kijelenteni azt, hogy ez baj a Tank Girl-nél, hatalmas hiba lenne, mivel Tank Aranka egy olyan főhősnő, akinek be nem áll a szája, punk, rátermett, és szeret erotikus kapcsolatba keveredni egy tankkal, egyszóval, megállíthatatlan. Ehhez pedig tökéletesen illett a ripacskodó viselkedés.

Rachel Talalay, ha egy kicsit is rátermettebb, akkor simán elhozhatta volna nekünk a Mad Max női változatát, ami még a poénos hangvételével is egy kicsit színesíteni akarta a sivatagos, kipusztult Földet. Sajátos hangvételű alkotást lehetett volna kihozni a – véleményem szerint minőségi – alapanyagból, ami ráadásul a játékidő alatt többször is megmutatta a foga fehérjét. Ugyanis Talalay nem csak élőszereplős anyagot használt a film elkészítéséhez, hanem rajzfilmes megvalósítást is. Ez az ötlet viszont annyira jól sikerült, hogy magasan lesöpri az egész élőszereplős játékperceket, mert a megrajzolt animációkban mutatkozik meg igazán, hogy mit is nyújthatna egy „tökös” Tank Girl. Veszettül laza, hangos és felszabadult képet fest magáról az alkotást azokban a másodpercekben, amikor nem Malcolm McDowell unott képét kell bámulni. Ice T mutáns kenguruvá válása pedig csak hab volt a tortán, nem beszélve a rettentő gagyi akciókról és szanaszét vágott történetről.

tank2.jpg

A Tank Girl tehát hatalmas csalódás lett végül, mert jóval több volt benne, mint amit ki tudtak hozni belőle. Ha netán pedig valamelyik stúdió úgy dönt a közeljövőben, hogy újra nekifutnak, akkor adják George Miller kezébe a képregényt, mert elhozhatja a nőknek a hőn áhított képregényadaptációjukat, ami mindenkinek ugyan, de legfőképpen nekik szól majd. 3,5/10

A film MAFAB adatlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr808256558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2016.04.05. 22:40:32

Ejnye!!!! A Tank Girl a kilencvenes évek egyik popkulturális gyöngyszeme, ne is próbáld összehasonlítani a komolyabb posztapokaliptikákkal. Ez nem igazi Mad Max, és nem is akart az lenni. Ez leginkább egy "Barbie baba Mad Maxeset játszik"-szerű, rágógumiba, glambe és punkba csomagolt posztapokaliptikus paródia. Annak viszont k*rvajó.

Így lesajnálni kb olyan, mintha Mel Brooks Spaceballsára dobnál egy negatív kritikát, hogy jaj, szegény, teljesen komolytalanra vette az egészet, pedig milyen jó Star Wars Episode VII lehetett volna belőle még a nyolcvanas években.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.04.09. 11:07:45

Én még moziban láttam és csak akkor kezdtem el dühöngeni, mikor a Tank Girl vs. Jet Girl bunyónál néhány rajzot mutattak ahelyett, hogy csinos nőket láttam volna szenvedélyesen összegabalyodni a porba.
süti beállítások módosítása