[Supernatural Movies]

A király dühös és nem ismer határokat - Kong

2017. március 11. - REMY

2014-ben, Godzilla legújabb megjelenésével valami elkezdődött Hollywoodban. Az óriásszörnyes filmes univerzum - újra - kezdetét vette, a zúzda meg a tetőfokára hágott. Jordan Vogt-Roberts Kong filmje pedig minden eddiginél hatalmasabb aprítást rendezett, holott csak egy szigeten jártunk, néhány katonával és felfedezővel.

kongskullisland_clip_graveyard.jpg

Egy csapat felfedező és katona eljut a misztikus Koponya-szigetre, és amit ott találnak, legvadabb elképzelésüket is messzemenően túlszárnyalja. Kong ugyanis dühös...

Dobjad ki az ablakon mindazt, amit az eredeti 1933-as és a Peter Jackson-féle King Kongról tudtál. Itt nincs filmforgatás, nincs romantika, nincs New York és cirkusz. Itt csak és kizárólag vér és szenvedés van, ami elől jobb, ha megpróbálsz elmenekülni.

A Koponya sziget olyan elemi erővel rántja be a nézőt a kezdetektől fogva, hogy arra nincsenek szavak. II. világháborús nyitójelenet, dokumentarista képek, katonai helikopterek és fegyverek egész arzenálja várja azt a nézőt, aki képes felülni arra a hullámvasútra, amit Jordan Vogt-Roberts lerendezett nekünk. Míg a 2014-es Godzilla csak a felszínt kapargatta a szörnyes harcokkal, addig Kong nem hagy nyugodni. Nem telik el úgy 5-10 perc, hogy nem kapunk valami hatalmas élőlényt, valami olyan szörnyet, ami az emberek életére tör. Kong pedig dühösebb, mint valaha!

Noha, a film nem igazán lett több, mint a Godzilla. Ugyanúgy bugyuta és egyszerű, de legalább nem veszi full komolyan magát. Ez utóbbi pedig olyan előny a film számára, ami miatt egy ártatlan mozizó felhőtlenül tud szórakozni a 2 órás játékidő alatt. Kong aprít, a kóla és a popcorn pedig töménytelen mennyiségben fogy. Kell ennél több? Jelen esetben nem hiszem.

Bár a film próbál egyszerre több karaktert is felvonultatni, lényegében John C. Reilly-n (messze a legjobb karakter az egész filmben) és Samuel L. Jackson-on kívül nem igazán lehet értékelhetőt felsorolni. Loki, vagyis Hiddleston és Brie Larson is lényegében csak úgy elvannak. A kötelező pozitív karakterek, de kevés térrel.

kongkong.jpg

A Kong nem markol nagyot, nem akar világot megváltani. Azt, amit viszont bevállal, azt lendületesen, LÁTVÁNYOSAN és rendkívül szórakoztatóan teszi. Egy igazi popcorn-mozi, ami után mosolyogva jövünk ki a teremből. Ezek után pedig azonnal kérem a Godzilla vs King Kongot! 8/10

Ui: Van stáblista utáni jelenet!

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket Facebookon vagy Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7912330017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba121 2017.03.12. 22:43:54

Nem tudom, te milyen filmet láttál, d ez úgy s z a r, ahogy van

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.03.12. 23:18:28

remélem nem úgy látványos, mint a szuperhősfimek, amik nem látványosak...

hannigabi 2017.03.13. 10:11:02

@Csaba121: De legalább teljesen meggyőző érvekkel támasztottad alá az állításodat.
süti beállítások módosítása