[Supernatural Movies]

Apollo Creed zsarut játszik - Action Jackson

2020. február 17. - REMY

Nem biztos, hogy túlzok, ha azt mondom, hogy a 80-as évek volt a legtesztoszteron szagúbb évtized Hollywoodban. Akire feljött egy kis izom, az már nyomta is az akcióhős filmeket, mert hát ez volt a trendi és a menő. Noha itt is megvoltak a nagyágyúk Stallone, Arnold és társaik személyében, meg persze voltak az olyan nevek, mint például Carl Weathers, akit szintúgy ismert már mindenki, de legfőképpen inkább csak egy adott szerep, nem pedig egy több éves/ évtizedes karrier miatt.

action.jpg

Jackson egy tapasztalt, kigyúrt, tettre kész nyomozó, ki nem riad vissza attól sem, ha az ész helyett a fizikai erőt kell kihasználni egy-egy ügy kapcsán. Nem hiába kapta az Action Jackson nevet sem, hiszen a legendás múltja miatt az őrsön egy igazi élő legenda lett. Noha egy hiba miatt lefokozták, a városban történő helyzet miatt újra kénytelen elővenni valamit a régi Jacksonból, mert csak ő képes arra, hogy ez az ügy megoldódjon…

Nem árul zsákbamacskát, sőt igazából azt nyújtja többé kevésbé, mint a zsánertársai, se többet, se kevesebbet. Adott a felboostolt hős karakter, aki a sablonos elbukás, majd csúcsra jutás körutazást bejárva legyőzi a félelmetes gazfickót. Láttuk ezt már, nem igaz? De… rengetegszer.

Weathersnek mégis van akkora kisugárzása, hogy elvigye az ezerszer látott sablonokat a hátán és bár az egysorosai nem szólnak akkorát, mint kellene, az akciói nem annyira látványosak, mint kellene, de magát a filmet körülvevő 80-as évek hangulat a zenékkel megfűszerezve annyira jól eső szórakozássá gyúrja az egészet, hogy nem lehet rá haragudni.

action2.jpeg

Az Action Jackson lényegében egy B-filmek B-filmje, ami a nagysikerű legendás klasszikusok farvizén próbált meg feljutni a csúcsra, de csak addig tudott merészkedni, amíg a felszín engedte. Viszont ez messze nem azt jelenti, hogy nem működik Carl Weathers mozija, sőt mi több, aki az öreg Apollo Creedtől szeretne látni a jól megszokott Rocky, Predator kettősön kívül bármi szórakoztatót, az ezzel tegyen próbát. Megbánni biztos, hogy nem fogja. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4815475104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása