[Supernatural Movies]

Ezt még John Woo is letagadja... - Blackjack

2020. június 12. - REMY

John Woo és Dolph Lundgren? Ez elsőre nem is hangzik rosszul, csak mikor a felszín alá tekint az ember, akkor rájön, hogy itt bizony nem azt fogja kapni, amit egy Ál/Arc vagy egy Mission: Impossible 2-től, hanem egy oltári nagy csalódást. A Blackjack ugyanis egy ízig-vérig TV-film, amihez valószínűleg a munkaügyi központon keresztül intézték a munkanélküli színészeket alamizsnáért. És az a legrosszabb, hogy a főgonosz egy kiköpött Bud Bundy klón.

black3_1.jpg

Jack Devlin egy szuperzsaru. Az egyik bevetése viszont nem úgy sül el, ahogyan azt szerette volna, mert bár sikerül egy kislány életét megmentenie, de cserébe megsérül a szeme egy villanógránáttól. Noha felgyógyul, de örökre érzékeny marad a fehér fényre. A felépülés után újra belefog egy melóba, amiben egy pszichopata gyilkos próbálja meg eltenni láb alól az általa védett személyt…

De most komoly… nem volt pénz? A casting itt már az a szint, mikor az ember visszasírja Rob Schneidert, Lorenzo Lamast és Pamela Andersont is a kamerák elé. Bár való igaz, hogy itt csak egy TV-filmről beszélünk, de Dolph Lundgrenen kívül, ami itt elromolhatott, az el is romlott.

A Blackjack nagyot vállal. Drámai akar lenni, mélységet akar vinni Lundgren karakterébe, a főgonoszt pedig túltolják, de nem úgy, mint Nicolas Cage karakterét az Ál/Arc-ban, hanem úgy, hogy már kínos legyen. Rossz forgatókönyv, még rosszabb színészek és egy olyan John Woo, mint aki szándékosan rossz filmet akart volna rendezni. Noha néhol megcsillant a tipikus Woo-féle akciózás, de oly keveset kaptunk belőle, hogy lényegében kósza emlékeink sem lesznek róla a film megtekintését követően.

black1_1.jpg

A Blackjack egy rossz film, de egy jó Lundgrennel. Épp ezért nehéz ügy, mert Woo-tól jóval többet várna el az ember és láthattuk már, hogy egy B-kategóriás akciósztárral is célba tud érni, lásd Tökéletes célpont Van Damme főszereplésével, vagy akár a Rés a pajzson és Ál/arc filmek John Travoltával. Itt valami nagyon félrement… 3/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr3215736794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása