Csatasor - Trónok harca 8. évad 1. rész

2019. április 16. - Mikesi Tomi

Teljesen érthető módon elképesztő várakozás előzte meg a Trónok harca utolsó évadát, ezúttal a megjelenésre ráadásul több, mint egy évet kellett várniuk a rajongóknak. SPOILERES írás következik!

got8_18.png

Tovább

Vihar a biliben? - Serenity

2019. április 15. - JudgeBravo

Vihar előtt… hogy egy hungarizált filmcím valaha beszédesebb és aktuálisabb lesz, mint azt egyébként várom, sosem hittem volna. Persze nyilván nem a film szempontjából. Azért túl nagy elvárásokat ne támasszunk a hazai felelős diákmunkásaink szakembereink felé. Homokszemekként pergő napok váltották egymást meddő próbálkozásaimtól tarkítva, hogy igazán megfoghassam a látottak esszenciáját.

serenity.jpg

Tovább

Dante beájulna - Hellboy

2019. április 11. - Fincherista

Idén több legendás képregénykarakter is jeles évfordulót ünnepelhet: Tintin 90, Batman 80, Asterix 60 éve bukkant fel először a képregények hasábjain, míg Hellboy pedig 25 éve mutatkozott be abban a formában, ahogyan manapság is szeretik. Adta volna magát, hogy ehhez méltó filmes feldolgozást is kapjon hozzá, de a horrorfilmjeivel szűkebb rajongótábort szerző Neil Marshall alkotása közel sem tudott felnőni az elvárásokhoz. Ugyan az évek során viszonylag jó hírnévre szert tevő korábbi két Hellboy-filmnél többet és helyenként jobban emelt át az alapból, az egész mégis irgalmatlanul nagy katyvasz lett, amiben legfeljebb azok fognak pozitívumot találni, akik ismerik a pokolfajzat történeteit.

hellboy-2019.jpg

Tovább

Ezt az applikációt keresed - Shazam!

2019. április 09. - Creativ3Form

Welcome back Chuck

Zachary Levi azon színészek közé tartozik, akit ha meglát az ember, azonnal ismerős lesz neki, de a neve…nos…honnan is…várjáááá…hm…cheejjj, pedig itt van a nyelvem hegyén. Valahogy így. Ám vannak olyanok is természetesen, akik azonnal rávágják, hogy hát ő az az ügyifogyi, folyton szerencsétlenkedő nerd gyerek a Chuck című sorozatból, akivel kapcsolatban a mai napig nem értjük, hogyan volt képes magába bolondítani Sarah Walkert (nem, nem a Texasi kopó lányát), alias Yvonne Strahovskit. Aki amellett, hogy gyönyörű, a tehetsége se elhanyagoltható. A Chuck ugyan egy kémvígjáték szerű sorozat volt, de a hölgyemény utána a Dexter valamint a Szolgálólány meséje sorozatokban bőven bizonyította, hogy több egy csinos pofinál, akibe mindenkikhm, szóval igen. Zachary Levi kapcsán egyébként érdemes még megemlíteni, hogy a való életben is nagy nerd, játszik és interjúkat is készít ilyen téren, többek között az új Tomb Raider széria színésznőjével, a magát Lara Croftot megformáló Camilla Luddingtonnal is elbeszélgetett pár éve. A lényeg, hogy már a bejelentés napján tudni lehetett, hogy bizony tökéletes lesz a szerepre, és nem is okozott csalódást. Én személy szerint nagyon örültem neki, mivel a Chuck sorozat óta nem nagyon láttam semmiben (még annyiban sem), így nekem már ez megadta az alap hype hangulatot.

shazam_poszter.jpg

Tovább

Vihar előtti csend - Trónok harca 7. évad

2019. április 08. - Mikesi Tomi

Az utolsó epizód, akárcsak az évad, keserédes érzelmeket ébresztett, mert rengeteg várva várt pillanatnak lehettünk szemtanúi, de ezek közül több nem úgy történt, ahogy elképzeltük és sok pedig egyelőre meg sem történik. Az évad és persze a készítők leggonoszabb húzása az volt, hogy kis híján az összes konfliktus megoldását a utolsó évadra hagyták, ráadásul még újakat is teremtettek. Így ez az évad úgy rohant végig az eseményeken, hogy a nagy fordulatok csupán újabb szembenállásokat kreáltak.

kepernyofelvetel_494.png

Tovább

Kis kedvencek titkos élete - Kedvencek temetője (duplakritika)

Mostanában ismét jó befektetésnek bizonyul Stephen King írásait filmre adaptálni, most pedig elérkezett az idő, hogy ezen reneszánsz hullámait meglovagolva az író egyik leghátborzongatóbb műve, a Kedvencek temetője is bevegye a multiplexek vásznait. A síron túli rettenetet taglaló regénynek ez már a második feldolgozása, de vajon van létjogosultsága Mary Lambert 1989-es filmje mellett?

kedvencek-temetoje.jpg

Tovább

A vadnyugatnak nincsenek hősei - Testvérlövészek

2019. március 29. - Lakat Barnabás

Az éjszaka csendjét pisztolylövések fülsértő zaja morzsolja szét, a kietlen vadnyugati tájra boruló sűrű sötétséget pedig csak a torkolattüzek villódzása töri meg olykor. Minden fényes pillanat egy emberi élet végét jelzi. Egy átlagos éjszaka az 1850-es évek Amerikájában, amikor a kenyerüket fejvadászként kereső Sisters fivérek, Eli (John C. Reilly) és Charlie (Joaquin Phoenix) a munkájukat végzik. A drámáiról ismert francia Jacques Audiard Patrick DeWitt azonos című regénye alapján készült filmjének sötét és vériszamos nyitó képsorai kiválóan vetítik előre, hogy a néző mire számíthat a hátralévő két órában.sisters-brothers.jpg

Tovább