Make your life spectacular! - Robin Williams: egy komikus portréja

2018. szeptember 20. - Mikesi Tomi

Négy évvel a halála után olyan dokumentumfilm készült a színészről, amit minden középiskolában kötelező jelleggel kellene levetíteni, egyrészt, hogy a legifjabb generációk is tisztában legyenek vele, ki is az a Robin Williams, másrészt ez a film maga a két órába összesűrített életöröm és élni akarás.

kepernyofelvetel_743.png

Tovább

A főgonosz az ász! - Véres harc

2018. szeptember 17. - REMY

A 80-as és 90-es években tonnaszámra gyártották a bunyós akciófilmeket a mozikba. A receptet szinte mindenki ismerte; Adott egy legyőzhetetlen főgonosz és egy bosszúra szomjas főhős, aki kitanulja a harcművészet csínját-bínját, majd megmérkőznek. Hongkong ebből a szempontból egy aranybánya volt akkoriban. A távol-keleti feeling, illetve a harcművészet szinte könyörgött a filmvászonért. Ha pedig volt egy Bolo Yeung-od is, akkor már nem volt választásod, kellett egy bunyós filmet csinálni.

bolo2.jpg

Tovább

Egy dögunalmas vadászat - Ragadozók

2018. szeptember 13. - REMY

Egészen egyedi, olykor-olykor megmagyarázhatatlan sorsa van a Ragadozónak. Maga a karakter önmagában hatalmas népszerűségnek örvend mind a mai napig, sőt… képregények, videójátékok, akciófigurák tömkelegei árasztották el a világot az elmúlt évtizedekben. Ám a filmes megjelenése valahogy mégsem igazán akar összeállni. Hiába lett óriási siker, egy legendás filmklasszikus az 1987-es Arnold Schwarzenegger és Carl Weathers nevével fémjelzett produkció, ott meg is állt a tudomány. Sem a folytatások, sem az AvP filmek nem képviseltek olyan szintű minőséget, ami kijárt volna a karakternek.

p1_6.jpg

Tovább

Az igazság odaát van, immáron huszonöt éve

trustno1g0vernm3ntdenieskn0wledg3allliesleadt0thetruthdeny3verythingbeliv3inlies

Különleges nap a mai. Negyed évszázaddal ezelőtt pillanthatta meg az amerikai közönség először a világ legismertebb FBI ügynökeit, Fox Muldert és Dana Scullyt. A Fox csatorna sugárzásában 1993 szeptember 10-én, még az ikonikus nyitó szekvencia nélküli pilot epizóddal, a Sebhelyekkel, útnak indult a világ egyik legjobb sorozata. Huszonöt éves az X-akták.

Figyelmeztetés! Az alábbi írás hatásvadász elemeket, érzelgős túlkapásokat és csúnya érzelemkitöréseket tartalmaz, valamint nem mentes a bűnös nosztalgiától sem. Olvasása csak saját felelősségre ajánlott!

the-x-files.jpg

Tovább

Erről beszélt Travis Bickle? - Fülledt utcák

Az első évad

2018. szeptember 08. - hakos05

Ahogy a filmszakmában, úgy a tévés berkekben is megvannak azok a személyek, akiknek az alkotásai megkerülhetetlen klasszikusoknak számítanak. Az egyik ilyen személy David Simon, aki a Dróttal már tévétörténelmet írt, legújabb sorozatának második évada pedig hamarosan startol és ha csak fele olyan jó lesz, mint az első etap volt, remek szórakozást fog nyújtani.

the-deuce-01.jpg

Tovább

Egy börtön a nézőknek - Szupercella 2: Hades

2018. szeptember 08. - REMY

2013-ban a két gigász, Stallone és Arnold egyesítették erejüket, hogy legyőzzék az öregségüket, valamint elhozzák azt a filmet, amire mi rajongók, a 80-as évek óta vártunk. Egy filmet, amiben Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger a két főszereplő. Mikael Håfströmnek hála ez a projekt meg is elevenedett a filmvásznakon, sőt mi több, összességében be is került a bőven vállalható kategóriába. No, nem úgy, mint a folytatás… A Szupercella 2 ugyanis a vártnál is gyengébbre sikeredett!

escapeplan2.jpg

Tovább

Újra moziban a Macskafogó!

2018. szeptember 06. - Lakat Barnabás

Majdnem pontosan 32 évvel az eredeti bemutatóját követően visszatér a mozikba Ternovszky Béla és Nepp József kultikus rajzfilmje, a Macskafogó. A Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum igazgatósága által digitálisan felújított és a Pannonia Entertainment által forgalmazott animációs mestermű lenyűgöző  minőségben kerül ismét a gyöngyvásznakra szeptember 13-ától. A restaurálást maga a rendező, Ternovszky Béla felügyelte, ügyelve arra, hogy a karcoktól és szennyeződésektől tökéletesen megtisztított, eredeti negatívról szkennelt képanyag az eredeti elképzeléseknek megfelelő színvilággal kerüljön újra műsorra. Az  mono hangsáv is új, többcsatornás keverést kapott, a kor követelményeinek megfelelően, a végeredmény pedig igazán meggyőzőre sikerült. Egy biztos, sokszor láttuk már a Macskafogót, de így még biztosan nem.  E jeles alkalomból összeszedtünk néhány érdekességet a filmről, a cikk végén pedig egy kis meglepetés is vár rátok!macskafogo-web-poster-2018.jpg

Tovább