Ki is az a Skorpiókirály? - A Skorpiókirály

2018. augusztus 18. - REMY

Valószínűleg sokan emlékeznek még arra, amikor a Múmia 2 végén egy botrányos CGI-parádéval The Rock beleköpött Imhotep és Rick levesébe. A rettegett Skorpiókirály megjelenése ugyan hagyott némi kívánnivalót maga után, de a misztikumában volt akkora potenciál, hogy egy évvel később, szintén The Rock közreműködésével elkészüljön a saját, önálló filmje, amiben teljes képet kaptunk (volna) arról a személyről, aki nem csak, hogy lepaktált Anubisszal, de még át is ejtette az egyiptomi Istent.

s1_4.jpg

Tovább

Játék, szórakozás nélkül - Felelsz vagy mersz

2018. augusztus 15. - REMY

Egy baráti társaság, egy kis alkohol némi gonosz tréfával megfűszerezve, és már kész is a felelsz vagy mersz. Valószínűleg sokunk ismeri már középsuliból ezt a fajta egyszerű, de annál tréfásabb játékot, aminek a szabálykönyvén nem kellett sokat agyalni, mikor kitalálták: Mondj igazat, illetve teljesítsed a kihívásokat. Jeff Wadlow ezt a játékot vette alapul egy horrorfilm elkészítéséhez, ami alapjában véve tök jól is elsülhetett volna, ha bevállalósabb feladatokat állít hőseink elé.

f1.jpeg

Tovább

Welcome To The Jungle! - Az Amazonas kincse

2018. augusztus 12. - REMY

Dwayne ’The Rock’ Johnson-t manapság már senkinek nem kell bemutatni. A pankrátorból lett Hollywood-i szupersztár a 2000-es évek elején robbant be a mozikba, mikor Skorpiókirályként megjelent a filmvásznakon. Noha az első igazán nagy sikerére 2003-ig kellett várnia, ahol egészen a dzsungel legmélyére kellett leküzdenie magát, hogy végül beteljesítse küldetését.

dzs1.jpg

Tovább

Tom bírja még a gyűrődést - Mission Impossible: Utóhatás másodvélemény

2018. augusztus 07. - Creativ3Form

Impossible is a word or a mission?

A napokban jutott eszembe, hogy az első Mission Impossible film óta - amit 1996-ban mutattak be a mozik - a konkurensnek mondott James Bond széria két színészt fogyasztott el a 007-es megformálásának érdekében. Ugyan Daniel Craig még mindig aktív a királynő szolgálatában, de a jövőre érkező epizód lesz az utolsó fellépése. Szóval durva belegondolni, hogy míg Tom Cruise 1996 óta bírja a gyűrődést, addig Anglia legtitkosabb titkos ügynökének egyik változata túl öreg lett már ehhez, és Daniel is lenyilatkozta a Spectre után, hogy kezd belefáradni a karakterbe. Tom Cruise azonban 56 évesen még mindig nem érzi, hogy át kellene adnia a stafétát, sőt. A filmjeiben nincs olyan akciójelenet, legyen az bunyó, autós üldözés vagy a világ legnagyobb épületeiből való kiugrálás, amit ne ő maga vinne véghez. Mindezt „a világ legtermészetesebb dolga” mosollyal az arcán.  A legújabb lehetetlen küldetésben azonban még ő is szintet lépett, és nem is akárhogy.

mission-impossible-fallout-1920x1080-tom-cruise-2018-4k-8k-13662.jpg

Tovább

Ha nem drága az életed - Felhőkarcoló duplakritika

Minden Dwayne Johnson rajongótól mélységesen elnézést kérünk, amiért eddig ilyen pökhendi és figyelmetlen módon elmentünk A Szikla legújabb filmje mellett. Mi is érezzük, hogy ez nem volt szép, ezért vezeklésül fogadjátok duplakritikánkat, melyet huszonöt Miatyánk és negyvenkét Üdvözlégy Mária közt csapkodtunk be nektek, csakis nektek, ámen!

felhokarcolo-2018_mirror.jpg

Tovább

Az akciófilm köszöni, jól van - Mission: Impossible - Utóhatás

2018. augusztus 01. - Lakat Barnabás

A világ ismét hatalmas slamasztikába keveredik, gonosz emberek atomfegyverekhez jutnak, céljuk egy új világrend felállítása. Felcsendül a radikálisok egyik kedvenc, mantra szerűen ismételt gondolata, miszerint: minél nagyobb a szenvedés, annál nagyobb a béke. Még jó, hogy itt van nekünk az Impossible Mission Force, a világ legkeményebb ügynökével Ethan Hunttal és mindenre elszánt csapatával, úgyhogy a világ nagy eséllyel ismét megmenekül majd. Igen, ha őszinték akarunk lenni, olyan film ez (is), amiről akkor is tudjuk, hogy miről szól, ha csak az előzetesét láttuk, sőt tulajdonképpen már a címe alapján is nagy pontossággal be lehet lőni, hogy honnan hova fog kifutni a dolog, de nem is ez a lényeg.mi6_ff_h055rb_0_1.jpg

Tovább

Véresen komolytalan - Megszállottak viadala

1. évad

2018. július 29. - hakos05

Itthon méltatlanul kevés figyelmet kapott a BBC America tavasszal indult sorozata, de túlzás nélkül állíthatom, hogy a Megszállottak viadala (Killing Eve) a legjobb dolog, ami mostanában a televíziózással történt. A készítők annyira bíztak a sikerben (spoiler: sikeres is lett), hogy még a kezdés előtt berendelték a 2. évadot. Ez még önmagában elég gyenge érv arra, hogy érdemes vele egy próbát tenni, de kezdetnek talán megteszi.

killing_eve_s01e05_i_have_a_thing_about_bathrooms_720p_amzn_web-dl_ddp5_1_h_264-ntb_362.jpg

Tovább