Utolsó kommentek:

dexter7 2019.01.11. 19:36:01

a filmről lesz kritika? :D egyes helyeken már elérhető egy ideje.

Bejegyzés: Patrick deWitt: Testvérlövészek

Billy Hill 2019.01.05. 22:39:07

@lutria: Nem, de azért elhangzik a híres "Get to the choppah...!" :-)

Bejegyzés: Olyan, amilyennek lennie kell - Predator: A ragadozó (2018)

HaCS 2018.12.30. 01:18:56

Mario, Prince of Persia, Pre Historic, Golden Axe,
Soko Ban

Wolf3D, Doom, Quake, CS, CoD

Grand Prix, Street Rod, Rac Rally, Need For Speed, Colin McRae

Sim City, Transport Tycoon, Civilization

Carmageddon
Imperium Galactica
Heroes
GTA
Starcraft
Diablo
Fallout

Bejegyzés: 15 PC játék, amit soha nem fogunk elfelejteni

Void Bunkoid 2018.12.29. 21:46:06

Nem beszélve a remek szinkronszínészi teljesítményről és kib*szott jó dramaturgról, sok-sok tévésorozat, de még hollywoodi produkció is emelgethetné a kalapját szerintem (máig az egyik kedvenc hülye párbeszédjelenetem, amikor "megmentjük" a kis Jack Marstont a St. Denis-i olasz maffiózótól - persze mint kiderült, ugyan a kissrác túszként volt tartva, de tejben-vajban volt fürösztve), és a kissrác beszélget az apjával:

- Apu! Ettél már spagettit?
- Nem, mi a frász az?
- Nemtudom....leginkább olyan, mint a giliszta, csak ez finom."

:DDDDD

Bejegyzés: A Vadnyugat örök - Red Ded Redemption 2

Péntek Tünde 2018.11.26. 21:25:18

Köszönöm a cikket, hasonlóan látom én is. Nekem a film tetszett is, meg nem is. Ott a moziban magával ragadott a dolog, de összességében mégsem éreztem hitelesnek.
expertin.blog.hu/2018/11/24/bohem_rapszodia_116

Bejegyzés: A bohémság nélküli rapszódia - Bohém Rapszódia

JudgeBravo 2018.11.19. 22:50:08

@Rony70: Igazad van ezzel kapcsolatban, de ne feledkezzünk meg a John Wick majdnem eredeti, egyedülálló koreográfiájáról (hellóóóó Equilibrium) és a mesteri operatőri munkáról, ami kiemelte azért az átlag szürke masszájából. Azt hiszem, a Mad Max képi világára meg nem kell kitérni. Bár sztorijukban sikerült még a Dredd-et is erősen alulmúlni, külön-külön vmiben mégis csak maradandót alkottak. Ha a Dredd esetében hozzájuk hasonlóan még feljebb csavarják valamelyik szabályozót, attól a ponttól szűnt volna meg önazonosnak lenni, pontosan így maradt - rajongói szemmel - tökéletes az összkép, még ha összetevőit egyenként nézve nem is áll el a lélegzetünk. Személy szerint én ebben látom a bukás mibenlétét, bár előferdül, hogy tévedek. :)
Én pedig köszönöm, hogy elolvastad!

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

Rony70 2018.11.19. 20:50:24

Teljesen egyetértek a leírtakkal, a helyén kezelve, ez egy baromi jó film! Amúgy meg a Mad Max-től a John Wick-ig a rakat hasonló tematikájú film befutott, ahol nem a sztori a lényeg, ergo nem értem ezzel mi volt a baj. kösz az írást

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

JudgeBravo 2018.11.16. 10:37:45

@Történetiró: Sovány vigasz, de legalább vmi... Talán volt valamennyi szerepe a Mega-City One sorozat pályára állításában a Netflixen. Na arra még kíváncsi leszek. :)

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

Történetiró 2018.11.16. 07:16:28

A harmadik megnézésre kezdtem értékelni. Ma már az egyik kedvencem a 2010 - 2015 közti évekből. Amúgy a DVD piacon sikert aratott.

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

JudgeBravo 2018.11.15. 15:22:15

@Ződ2000: Köszönöm megtisztelő szavaid, ha valóban így van, máris megérte... :)

Félretéve gyermeki rajongásom, teljesen igazad van. Talán soha nem is akart ennél több lenni. Akárhogy is, szerintem felettébb méltatlan elbánásban részesült világszinten, legalább ennyivel törleszteni akartam neki, a magam porszemcsényi módján. :)

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.11.15. 14:18:33

Hááát, ez egy...
...átkozottul jó kritika volt.
Elhiszem hogy imádod a filmet :)
Valamivel jobban is szórakoztam rajta mint a filmen, de így kell kultuszt teremteni :)

Amúgy nem volt kiábrándítóan rossz film, de messze volt attól a dinasztiaalapító kultfiulmtől, a képregényben pedig nincs akkora piaci potenciál mint a nagyokban.

Bejegyzés: Dredd, vagy ne Dredd, de ne próbáld... - Dredd

Szakál Zsombor 2018.11.11. 15:28:59

Nem értek minden pontjával egyet, de remek írás!

Bejegyzés: Borzalmasan gyönyörű - Suspiria (Sóhajok, 2018)

Creativ3Form 2018.11.06. 01:47:40

@Bogyó 2: Köszi ezt a részletekbe is belemenő kiegészítést. :-)

Bejegyzés: A bohémság nélküli rapszódia - Bohém Rapszódia

Bogyó 2 2018.11.05. 19:38:28

A Queen nagyon népszerű volt, de közel sem homályosította el úgy az eget akkoriban, mint ahogyan azt ma látjuk, amikor már a zenéjük értékállóbbnak bizonyul, és hát Mercury halála és az azóta megismert különös élete - életében semmit sem tudtunk a bi- vagy homoszexualitásáról - mindenképpen növelte a legendát, ahogyan ez Hendrixnél, Morrisonnál, Joplinnál, Lennonnál is volt. A 80-as években főleg itt a keleti végeken hasítottak a hard rock együttesek, az Iron Maiden, a Scorpions, meg a könnyedebbek, Depeche Mode, Duran Duran vagy a Modern Talking. Biztos, hogy sokkal többen vettek 1987-ben Modern Talking, Pet Shop Boys, DM vagy Michael Jackson lemezt mint Queent. Akkoriban sokkal jobban megosztott volt a fiatalok ízlése a diszkózenét kedvelők és a (kemény) rockot szeretők között. Nem nagyon volt átjárás. Ma a fiatalok ízlése kevésbé szektás. A két szekta között nem annyira volt átjárás, a Queen meg ott volt a kettő között. Persze, sokan szerették, de Nyugaton többre voltak értékelve. Egy kicsit ők 1986-ban már "öregnek" számítottak. Persze bőven megtelítették ekkor a stadiont, de ebben benne volt az az ínség is, akkoriban kezdődött az igazán nagy zenekarok idejövetele, nekik is kuriózum volt idejönni. Szóval nagy együttes volt a Queen de az nem igaz, hogy annyira kiemelkedett a kor zenekarai közül, mint Elvis vagy a Beatles a maga idejében. A Queen-kultusz ma nagyobb mint akkor volt, és ez itt Kelet-Európában fokozottan igaz, mert ma már egyre kisebb a különbség a magyar és a mainstream nyugati ízlés között. Én a Queen-szeretetemmel kilógtam a Depeche-mode-osok, scorpionosok közül, ma meg tinédzserek nyilatkoznak elragadtatással a Quenről, több dalt ismernek, mint az én osztálytársaim. akik csak az akkor éppen menő slágereket Magic, I want it all, Show must go on stb, és fogalmuk nem volt a Somebody to love-ról vagy a Bohém rapszódiáról, hisz azok régen voltak és amikor Slágermúzeum volt a Poptarisznyában, akkor kikapcsolták. Mindenesetre jó látni, hogy mely zenekarok válnak tartóssá. Azt gondolom, hogy a titok abban rejlik, hogy a zene legyen minőségi, ne elefántcsonttoronyba való, de ne is gagyi, széles palettájú, ne egy stílusba gyötört, és persze kell az is, hogy legyen sztori, legyenek a tagok zenészek és egyéniségek. Mercury nem mindennapos halála is táplálja a mítoszt. A Quenn sokkal több volt mint Freddie Mercury és kisérőzenekara, Brian May és még Roger Taylor is megkerülhetetlen alapemberek, nagyon fontos dalok szerzői. Ugyanezt talán a Beatles mondhatta még el magáról, amelynek szintén töretlen a népszerűsége a lassan 50 éves feloszlás óta, az okok hasonlóak. Minőség és kiváló marketing, a csillagok szerencsés együttállása, széles zenei paletta a slágerek körében is, amely mégis tartalmaz közös stílusjegyeket.

Bejegyzés: A bohémság nélküli rapszódia - Bohém Rapszódia

Szilárd Szekeres 2018.11.02. 22:03:22

Szóval Halloween 4, 5 és 6 rosszak és jelentéktelenek? Hát én ezzel nem értek egyet.
Én szerintem a legrosszabb Halloween filmek számomra Rob Zombie féle Halloween 1-2. Ott konkrétan az egész Halloween sztori átment egy Péntek 13 filmbe. Az első filmben a szereplők mind ellenszenvesek (legfőképp Laurie és Loomis karaktere), így néző csak Michael-nek tud drukkolni (meg Danny Trejo-nak, de ő hamar elpatkol!). És ott az eredetsztori, ahol kiderül, hogy Michael azért gyilkol, mert gyerekkorában mindenki bassztatta és utálta (kivéve az anyja). Csak engem emlékeztett nagyon ez az eredetsztori egy bizonyos hokimaszkot viselő gyilkoséra? Aztán jött a folytatás és minden rosszabb lett!

Bejegyzés: Kifejezéstelen arc és éjsötét szemek – A Halloween filmek krónikája

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2018.11.02. 15:59:35

@-Szűcs Gyula-: GRATULÁLUNK: Őn a szerencsés 666. olvasója a posztnak. A nyereménye egy macska-egér párharc Michael Myers ellen. Az éjszaka folyamán értesítjük. Sok sikert hozzá. :)

:P

Bejegyzés: Kifejezéstelen arc és éjsötét szemek – A Halloween filmek krónikája

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.11.02. 13:48:25

Hehe, amíg nem kattintottam ide, addig pont 666-an olvasták el a posztot! :D
Amúgy szép összegzés, grat!

Bejegyzés: Kifejezéstelen arc és éjsötét szemek – A Halloween filmek krónikája

Yes, I want 2018.10.31. 18:29:51

Megnézem. Ùgyis passzol a hangulatomhoz.

Bejegyzés: Radírfej