Utolsó kommentek:

Billy Hill 2019.04.22. 01:30:39

Még a tompításokkal sem gyerekeknek való, minket viszont (még a szociban) elcipeltek rá az iskola szervezésében. Alsósok voltunk, és a mai napig úgy érzem, hogy nem nekünk készült. :-)

Bejegyzés: Újra moziban a Macskafogó!

Billy Hill 2019.04.22. 01:08:35

Itt-ott egy pár másodperc csöndet azért be kellett volna iktatni a szövegbe, mert az egész film alatt be nem áll a szájuk, a SPOILER! rendkívül kínos szexjelenet közben sem. "Néha a kevesebb több!"

Bejegyzés: A vég csupán a kezdet- Végállomás: esküvő

Fincherista 2019.04.12. 18:22:51

@doggfather: én kértem, hogy írhassak róla, meg a sajtóvetítésre nem is tudott volna elmenni.

Bejegyzés: Dante beájulna - Hellboy

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.04.12. 09:54:53

hogy hogy nem Remy írt erről???
neki nagy kedvence a film, nem?

Bejegyzés: Dante beájulna - Hellboy

JudgeBravo 2019.04.11. 07:38:08

@Zacskóstej: Valahogy a az állatias ösztönöktől fűtött übersoldat fogócskában nem szúrt szemet ez az apróság, még ha történelmileg hiteles is az állításod. Mivel viszont egy pillanatig sem törekszik világháborús leckét adni - hogyan is tehetné -, fontos torpedóznivaló összetevőnek sem érzem. Ahol a halottak járnak, szvsz ez a legkisebb probléma egy vállaltan "B" filmben.

Bejegyzés: Okkult trancsír középfokon - Overlord

hátramozdító 2019.03.21. 09:58:01

Egyetértek, ti. be sincs fejezve a sztori, hiányzik a vége, pedig nagyon adja magát, de valami csavar se ártott volna, hogy nézhető legyen. Így arról szól, hogy " mink is láttuk az Avatart (másik nettó borzalom) és csinálunk egy olyat, csak izgibe', de okosan, egy ultrahiperszupertitkosos katonai bázison, merúgyolcsóaforgatás"...

Bejegyzés: Kész átverés - A Titán

Critic. 2019.03.17. 22:36:30

Inkább "zs" kategória a film.

Bejegyzés: A félrement invázió - Elrabolt világ

mildi 2019.03.17. 17:13:03

ómár...:(
akkor inkább újranézem a V-t meg a Falling Skiest

Bejegyzés: A félrement invázió - Elrabolt világ

Critic. 2019.03.16. 12:43:44

A 7,5 pontot én a magam részéről kicsit soknak érzem ennél a filmnél. Gagyi a forgatókönyv, túl infantilis az alapsztori és minimális látványvilágot kapunk, kevéske akcióval. Ami jó benne az a humor és Jackson szövege. Ez viszont nem ér 75% -ot. Félrement projekt lett, nem pedig válasz a DC Wonder Womanjére. Ezúttal a Marvel maradt alul.

Bejegyzés: Régimódi sci-fi kaland - Marvel Kapitány

MEDVE1978 2019.03.06. 22:01:40

Elég sokat hallottam a filmről előzetesen is. Valószínűleg túl van hypeolva az egész abból az irányból is, hogy mennyire rossz. Ugyanakkor végül úgy döntöttem, hogy bojkottálom a dolgot. És nem elsősorban a Brie Larson féle feminista bullshit miatt, hanem az egész hatása miatt. Mi történik ugyanis? Van egy szuper blockbuster, az Avengers Infinity War. Óriási siker, bevezetett nevekkel, olyan megoldási módszerekkel, amelyek mind működhettek volna (Gomorra nővére kinyírja Thanost, Dr. Strange igazából egy másik dimenzióba kerül és onnan kiszabadul stb.). Tehát full nyitott megoldások voltak. Ehelyett úgy tűnik, hogy Captain Marvel libben majd be és győzi le Thanost.
Nyilvánvaló, hogy sztori szempontjából ez egy rossz megoldás. Hogy miért? Ott vannak az alap karaktereink, akik fel vannak építve, volt jellemfejlődésük, részben szenvedtek sokat. Ehelyett egy új karaktert hozunk be, hogy egyfajta megváltóként megoldja a problémákat. Minek? Ott van vagy 10 olyan felépített karakter, aki képes lenne erre.
Ráadásul az új karakter egy "Mary Sue". Ez azt jelenti, hogy egyszercsak egy filmbe, történetbe jön egy olyan karakter, aki "indokolatlanul" erős, jó képességekkel bír. Jó példa a Mary Sue (vagy férfiként a Mary Stuera) mondjuk Superman (akinek Kryptonittal próbálták ezt a tulajdonságát mérsékelni) vagy Rey a Star Warsból (nulla tréning és máris szuper hatalmas Jedi). És Marvel Kapitány is egy Mary Sue, hiszen már előtörténetéből is látni, hogy egy brutál erős alien úgy alapból, anélkül, hogy jellemfejlődne vagy megismernénk. Thort legalább láttuk, ahogy végignézte a családja kiírtását, a népe és birodalma pusztulását, meg több ezer évig tréningezett, úgy hogy gyakorlatilag isten, de neki is meg kellett érnie a feladatra. Az eddigi kritikákból nekem úgy tűnik, hogy ilyen jellemfejlődés nem nagyon van. Captain Marvel alapból tökéletes és nem is nagyon változik.

A baj nem is ez lenne, ha csak egy standalone debut filmbe tennék be. De nem. A Disney már odáig ment el, hogy oké, erre akarnak több filmet felhúzni. Egy olyan esetben, amikor nem tudnak még semmit a karakter sikerességéről, mennyire tetszik a közönségnek, rajongóknak. Ez pedig nagyon rossz, mert azt mutatja, hogy a stúdió teljesen elveszítette a kapcsolatot a realitással vagy ami még rosszabb, mondjuk leszarja az eddigi rajongókat (Star Wars) és arra megy rá, hogy olcsó szórakoztatást nyújtson olyanoknak, akiknek eddig fogalma sem volt az egész történetről. Magyarul egy Transformerst, Fast &Furioust akar csinálni az egészből.

A fő probléma tehát az, hogy rossz irányba megy az egész. A Disney mosolyogva néz, hogy te csak egy bábu vagy, jó lesz neked történet nélküli inkonzisztens fos Star Wars vagy mosolytalan szőke deszkalányos Captain Marvel. Ez van, ennek tapsolj és állj be a sorba, minden filmben lesz fontos ázsiai (nagy az a kínai piac), latin és néger karakter (az USA piac is nagy), lehetőség szerint sok nő vagy buzi. És még ennek is tudnék örülni, ha jó filmek születnének, mert mindez nem számítana. De szar filmek születnek.

Bejegyzés: Régimódi sci-fi kaland - Marvel Kapitány

mindbender2 2019.03.06. 20:37:35

@mindbender2: Ja hogy a csodás blogmotor a szar. Ezesetben elnézést a gyanusításért.

Remélem a függetlenobjektívek az adományokból adnak egy okj-s webfejlesztőnek 50k-t, hogy írjon végre egy normális hsz motort.

Bejegyzés: Régimódi sci-fi kaland - Marvel Kapitány

mindbender2 2019.03.06. 20:36:15

Felesleges ennyire fosni a hozzászólásoktól, buborékba zár.
Vitatkozzál ne cenzúrázzál.
A cenzúra nem törli el a véleményeket csak veled hiteti el hogy nem is léteznek.

Bejegyzés: Régimódi sci-fi kaland - Marvel Kapitány

mindbender2 2019.03.06. 20:34:36

Az idióta picsának a kényszeres igazodása miatti elnyomott rasszista beszólásai miatt nem nézem meg.
Érdekes, hogy a kettős mérce mennyire nem tűnik fel ezeknek az agyhalott genderpc gyökereknek.

Bejegyzés: Régimódi sci-fi kaland - Marvel Kapitány

Kritikus 1 · https://kritikusa.blog.hu/ 2019.03.01. 19:13:38

Rengeteg olyan figura fordult elő az USA politikatörténetében (még ha csak a XX. századra szorítkozunk is), aki százszor jobb és méltóbb alanya lehetett volna egy egész estés, politikusról szóló filmnek. Azzal együtt, Christian Bale kitett magáért és alapjában véve nem rossz a film. A 70% reális.

Bejegyzés: Életrajz jó nagy idézőjelekben – Alelnök

Jegkoko 2019.02.16. 03:31:52

@mennyi?husz!: Én is legon nőttem fel és mégse tetszett. Egy összevissza katyvasz az egész mese. Nem is igazán volt benne semmi vicces.

Bejegyzés: Inkább felnőtt, mint gyerek - LEGO Kaland 2

Terézágyú 2019.02.15. 09:40:38

Plasztik szerelem

"Ha meg tudjuk emészteni a kisvárosi közösség összetartásáról szóló negédes történetszálat, akkor szórakoztató filmet kapunk."

Háttööööö.... szerintem ez a film éppen azért nem lett annyira sikeres, mint amennyire megérdemelné, mert az emberek azt hiszik, hogy ez egy vígjáték, és "szórakoztató" film. Eleve a magyar filmforgalmazás is így nyomatta.

De ez egy dráma. Egy beteg emberről. (Nem, nem azért beteg, mert guminője van)
És a kétségkívül benne levő humor és a hepiend ellenére is - ez egy dráma, és nem egy "szórakoztató" film...

Bejegyzés: Se veled, se nélküled 8+1 filmes verziója

Zirowe 2019.02.15. 08:13:49

Alkalmi (Casual, 2015- )

Tavaly véget ért.

Bejegyzés: Se veled, se nélküled 8+1 filmes verziója

mennyi?husz! 2019.02.14. 21:04:04

Szerintem eszement jo volt az elso, nagyon elveztem es rengeteget rohogtem rajta. (Angolul persze, lattam anno csak a trailert magyarul, katasztrofa) 30 voltam akkor. A morbid, h testverem 6 eves gyereke mikor mar ki jott HD-ben es ujra neztuk volna nem tudta lekotni. Konkretan nem jott be neki. De egy mai 1x eves sot megkockaztatom 20-22 eves se erti. Nem is tudja hovva tenni a karaktereket, lego figurakat. 10-20 eves filmekre valo utalasokat, poenokat es stb. Kivancsi vgyok a 2. reszre is. Ez egy felnotteknek szolo mese vigjatek. Eleve a 70/80-as szuletesueknek valo. Hisz legon nottunk fel.

Bejegyzés: Inkább felnőtt, mint gyerek - LEGO Kaland 2