[Supernatural Movies]

Utolsó kommentek:

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.04.19. 12:16:11

Érdekes, izgalmas film ma is, Lugosi nagyon jól hozza a figurát, de a többiek sem panaszkodhatnak. A kocsis annyira autentikus például amennyire csak lehet. Hiába Haiti a történet szerint, sokat nem látunk az egzotikus helyből, főleg házban játszódnak a jelenetek. Minimális ismerettel a zombikról, mégis autentikusabb, mint a mai zombifilmek. Megjelenik a varázsló aki gyűjti, készíti, uralja őket, a zombik darabosak, üres a tekintetük, lassúak. Nem csak feltámasztotta őket, de meg is bájolta és ezt el is tudják adni nekünk.

Bejegyzés: [kritika] A fehér zombi (1932)

mindennapra1film 2022.02.05. 09:22:03

Hatalmas kedvenc, a filmzene pedig zseniális. Minden idők 10 legjobb filmzenéje között a helye. Így azt nem is értem, hogy lehet arra azt mondani, hogy gyenge. De hát ízlések és pofonok.

Bejegyzés: A hét mesterlövész / The Magnificent Seven (1960)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.01.20. 14:45:00

Két szigorúan csak egy arcot, egy figurát hozni képes színész (Hart és Rock) egy full közepes filmben amit láttunk már nem is egyszer korábban. Slaine cameoja jó volt (miatta néztem meg egyébként), de azért kevés az üdvösséghez.

Bejegyzés: Központi hírszerzés

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.01.12. 12:26:21

Az első részt én a Hororra akadva című film után láttam közvetlenül, vagyis röhögtem ott is ahol félni kellett volna. A második részt már meg se néztem, és el is engedtem a sorozatot azzal a lendülettel. Az új film kapcsán ugrott be, hogy ez a rész a View Askewniverse-ben játszódik mégis kimaradt eddig.
Hát öreg vagyok én már ehhez a szarhoz...
Se horrorfan, sem tini nem vagyok, de ez vérszegény, de nagyon. #Ghostface darabos és elnagyolt mozdulatai inkább viccesek, semmint félelmetesek, az áldozatok is túljátszák egyszerűen. Nem életszerű senki benne. Nem tudom milyen volt, mikor kijött, de, hogy szarul öregedett az biztos. Ma nézve ez egy gyenge tékafilm max.
De Jay és Néma Bob cameo-ja jó. Csak kevés.

Bejegyzés: [kritika] Sikoly 3 (2000)

Scorpion82 2022.01.04. 17:26:21

Ez valójában nem film, hanem egy filmnek látszó trollkodás. Nehéz elhinni, hogy itt bárkinek bármi más célja lehetett, mint jól megmutatni a folytatásokra, remake-ekre, nosztalgiára vágyó mozinézőnek, hogy "ezt neked!". És kárörvendően röhögni, vagy szánakozón grimaszolni arra, aki mégis belelát valami, a régi filmekhez hasonló mélységet. Mert olyan most nincs. Valahol jogosnak, de mégis elkeserítő szemétségnek érzem , hogy Wachowsky így állt bosszút rajtunk, nézőkön, és a cinizmus kőoltárán egyszerűen kibelezte a jó emlékeinket ezzel a filmmel. Ez így bűn volt. Egyszerűen nem ez a megoldás arra a problémára, amit a filmben szó szerint a képükbe üvölt a Merovingi, hogy csak ismétlünk, reboot-olunk meg spinoff-olunk. Nem az a megoldás, hogy visszamenőlegesen is eltöröljük a katarzisainkat. A Feltámadások bőven elegendő lett volna kisfilmként, mint amilyet az Igazából szerelem kapott pár éve. Ezek az üzenetek bőven átadhatók lettek volna 20 percben, még a Trinity-Neo szállal együtt is, ami itt is csak alibi volt, hogy valami filmkét is összetartsa ezt a valamit...
Én a trilógia rajongóinak nem javasolnám a megtekintését, csak annak, aki elég cinikus hozzá, hogy a régi, kedves történeteit szereti ilyen meta-szarság formájában viszontlátni.

Bejegyzés: Utálok jó emberekkel rossz hírt közölni - Mátrix: Feltámadások

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.12.31. 08:33:39

A történet egy maximum tisztességes folytatás/reboot. A megvalósítás, a látvány, az akciók viszont alibi/megúszósak. És az OST-ja olyan gyenge, hogy nem is létezik kvázi. Nem csalódtam, de el se ájultam.

Bejegyzés: Utálok jó emberekkel rossz hírt közölni - Mátrix: Feltámadások

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.12.11. 21:56:43

Eredet 2.0 egy kis Mementoval fűszerezve, látványilag, illetve történetmesélésileg, de a film egy neonoir krimi egy velencévé váló miamiban. A látvány marha jó, az alakítások is rendben vannak.

Bejegyzés: Nem mindig éri meg a múltban vájkálni - Új múlt

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.11.16. 14:17:44

Az első részből is sejteni lehetett, hogy a Sonynak fogalma sincs a karakterről, de ez a rész, mintha direkt alázás akarna lenni. Adják vissza a marvelnek inkább mielőtt Morbiust is végleg meggyalázzák. Mi a fenéért csinálta ezt Tom Hardy?!

Bejegyzés: Venom 2 - Vérontó

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.11.11. 14:26:03

Thor egy kiszabott terminátor zsoldosként megy neki az ellennek, és mindenkit megöl, akit nem azt meg péppé ver, hogy megmentsen egy fiút az apjának. Olyan akciókkal, hogy hú! Nagyon jó film volt, agyatlan kikapcsolódásnak kiváló.

Bejegyzés: Csontropogás és vérgőz - Tyler Rake: A kimenekítés

eßemfaßom meg áll 2021.10.23. 10:37:57

@Pierr Kardán: "ezt mondták Asimov Alapítvány regényfolyamára is, és lám, egész jó sorozatot készítenek" a címéből.

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Arcade Macho 2021.10.22. 18:35:17

sok sirtak hogy kette lett vagva a film, nos mivel van meg masik 20 regeny igy lesz ebbol egy uj Marvel univerzum a kovetkezo 20 evben

amugy meg a sztori ott laposodik el hogy Duncan Idaho lesz a foszereplo az eredeti 7 regenyben, szoval jol tettek, hogy a filmre viheto adaggal bolcsen safarkodtak

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

arthurthedent 2021.10.22. 18:30:31

@Sir Gombóc: Igen, az alapítvány sorozat az borzalmas, rohadtul semmi köze az eredeti regényhez, értelmetlen katyvasz. A Dűne viszont szuper, hűek maradtak a könyvhöz, ez nagyon tetszett. Féltem, hogy "újragondolják" a történetet, ami soha nem vezet jóra. A dűne látványa meg hangulata is nagyon el lett találva, szerintem sikerült megfogni az eredeti hangulatot és ez szuper. Az alapítványt gyorsan újraolvastam, hát tényleg elrontották a sorozat hangulatát. Az eredetinem haltak meg milliók, nem volt elmebeteg gyilkos a császár, nem is hasonlított a sorozatra.

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Sir Gombóc 2021.10.22. 15:42:32

@Pierr Kardán: "Egyébként nincs olyan, hogy megfilmesíthetetlen regény, ezt mondták Asimov Alapítvány regényfolyamára is, és lám, elég jó sorozatot készítenek belőle. "

Kár, hogy az eredeti történethez nagyjából semmi köze..

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Tapi2021 2021.10.22. 13:28:28

@Quas!: Igen, csak ugye a regényt azonnal tovább tudtad olvasni! :-)
Ha már belefogtak, egyben le kellett volna forgatni, aztán egy év múlva garantáltan kijönni a folytatással.

Így szép volt ez a film, csak alig volt tartalma. Helyette kaptunk sok-sok percnyi látomást, lassítva - nem rossz csaj Zendaya, de ennyire azért nem jó :-) -, meg szép makettek, hosszú bemutatását...

A Hobbit sem volt elég három részhez, de mégis sikerült úgy felturbózni a párbeszédeket, meg a harci jeleneteket, hogy elvitték a sok időt és még elejük is volt, meg végük is. Itt nem igazán.
Kíváncsi vagyok mekkora siker lesz?
Talán újraolvasom, míg várjuk a következő részt. :-)

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Tapi2021 2021.10.22. 13:18:52

@Pierr Kardán: Van az már 37 is! :-)
De a könyv a tuti! :-)

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Quas! 2021.10.22. 12:41:13

@Tapi2021: Aki nem olvasta, az nem is értette. Nem láttam még, ezt a filmet, de asszem eredetileg az első regény ott lett ketté vágva, amikor elmenekült Paul meg Jessica, miután elárulta őket az orvos és a Harkonnenek lerohanták a bolygót. Elég sok a filozofálgatás benne, meg a belső monológok, amit kurvanehéz vászonra vinni, úgy, hogy még a nézőt is lekösse. Ugye a Lynch féle filmnek is az volt a hibája, hogy nem magyarázott semmit, a másik soksok órás koprodukciós film meg 3regényt dolgozott fel a ciklusból, rengeteg meséléssel, de nulla látvánnyal, mondjuk a második részen látszott, hogy több pénzt szántak rá, és sikerült megnyerni pár nagy nevet, le is cserélődött a szereplőgárda jó része. Ha ezt sikerülne belátható időn belül folytatni, akkor jó kis univerzumot tudnának felépíteni. Főleg, hogy a harmadik regényben már nem sok szereplő van az elsőből, és azok is öregek. A többiben meg mindig új szereplők vannak, csak visszautalgatnak a régiekre.

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Pierr Kardán 2021.10.22. 12:26:42

Első rész ?!?!?!

A KillBill volt ilyen, hogy két hentelés között egyszercsak abbahagyták a filmet, majd egy év múlva jött a második rész.

Na, akkor megfogadtam, hogy ilyen "első részt" az életben többet meg nem nézek, úgyhogy ehelyett a Dűne helyett megnézem a tizenvalahány évvel ezelőtt forgatott verziót, aminek van jópár hibája, de legalább teljes.

Egyébként nincs olyan, hogy megfilmesíthetetlen regény, ezt mondták Asimov Alapítvány regényfolyamára is, és lám, elég jó sorozatot készítenek belőle.

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

Tapi2021 2021.10.22. 12:10:35

Bizony. Kérdéses, hogy mit látnak, értenek és ÉREZNEK ebből azok, akik sem nem olvasták a regényeket, sem a Lynch filmet nem látták?
Én sem tudtam, hogy a több, mint két óra csak az első fél lesz. Bizony csalódtam. A több részre bontott történeteknek is valahonnan valahová kell elérniük minden részben! Lásd a Gyűrűk Urát! Amit legalább leforgattak egyszerre, így biztos volt a folytatás, belátható időn belül.
Most nem látom be sem az időt, sem azt, hogy miért kellett szélnek ereszteni a stábot, ha már ott voltak...???

Félő, hogy ez a fél rész így - bármennyire is látványos, hangos.. - nem lesz akkora siker, hogy garantálja a biztos folytatást. Bár hogy nézne ki, ha nem fejeznék be?
Az első vetítésen tízen sem voltunk...

Kár volt "eltitkolni", hogy ez csak a fele! Nyilván, amikor már láttuk a kiírást, meg amikor perceket szántak a látomások lassított bemutatására..., egyértelmű volt, hogy a történet nem jut el a végéig, vagy talán sehová. Kár.

Nem bántam meg az ezerötszáz forintot, de ha nem ismerném a történetet, úgy jöttem volna ki a moziból, hogy hát akkor ez most így hogy?

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne

eßemfaßom meg áll 2021.10.22. 12:05:54

@Quas!: "amit nem lehet belezsúfolni egy 1,5órás filmbe." nem is kell, manapság nyugodtan lehet 3 órás egy mozifilm.

Bejegyzés: Opus imperfectum, avagy a homok titkai - Dűne
süti beállítások módosítása