[Supernatural Movies]

[kritika] Fiúk Jerseyből (2014)

2014. december 04. - REMY

Clint Eastwood az idei évben nem tétlenkedett. Tető alá hozott két filmet is, amiből egy nagy valószínűséggel még az Oscar-gálán is ott lesz. Az a film azonban nem a most értékelt Jersey Boys, hanem az American Sniper. Ugyanis sokunk kedvenc örege hiába van megáldva kivételes tehetséggel, hibázni ő is tud. Az J. Edgar után a Fiúk Jersyből sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám még így is bőven a nézhető kategóriába tartozik, pláne, ha szereted a The Four Seasons együttest, Frank Vallival a középpontban. Walk Like a Man? Can't Take My Eyes Off You? Megvan? Akkor had szóljon!

jersey2.jpg

Miután egy életrajzi filmről van szó, így nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a film a The Four Seasons együttes életét követi a megalakulástól kezdve a bonyodalmakon át egészen a Vocal Group Hall of Fame-ig…

Eastwood valószínűleg rajongója az együttesnek, mert úgy gondolom, hogy alapjába véve semmi eget rengető dolog nem volt az életükben, ami miatt megérné őket a filmvászonra álmodni. Természetesen a sablonos szálakat itt is kamatostul megkaptuk, így a játékidő nagy része a zenék mellett arra ment el, hogy a tagok veszekednek, csúcsra jutnak, hullámvölgybe kerülnek, romantikáznak, és halhatatlanok lesznek. Ezek ugyan elengedhetetlenek, de sajnos unalmassá teszik a történetet, mert újat nem tudnak mutatni. Ráadásul Eastwoodnak itt most nem sikerült úgy tálalnia a történetet, hogy az élvezhető és pörgős legyen. Unalomba fulladt az egész produkció, amiben Christopher Walken csak egy báb volt, és amit csak és kizárólag a zenék tudtak feldobni. A dalok mondjuk tényleg ütősek voltak, ám összességében így sem sikerült megteremteni a kellő egyensúlyt a cselekmény és a zenék között.

A film amúgy korrektül van kivitelezve. A színészekre nem lehet panasz, holott a legtöbbjük nem valami nagynevű sztár, illetve a hangulat, a díszletek és a korábrázolás is teljesen rendben van. No, de akkor mégis mi a baj a filmmel? Az, hogy érdektelen és unalmas.

jersey.jpg

Végül tehát arra a következtetésre jutottam, hogy ha nem vagy a The Four Seasons nagy rajongója, vagy Clint Eastwood egyik fanatikusa, akkor inkább hagyd a filmet a fenébe, és menj fel youtube-ra, ahol a zenéket ugyanúgy megtalálod, és legalább nem kell végig szenvedni a köztes részeket. Tisztelgésnek jó, de másra nem nagyon. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr836948551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása