[Supernatural Movies]

A 10 legjobb Star Wars rajongói film 2019

2019. december 19. - Duba Dániel

Nem, ez nem még egy Star Wars: Episode IX kritika, és nem egy rajongói szerelem-esszé. Nem valamelyik filmkészítő tweetjéből kattintásvadász alibi-cikket kreáló magazin délutáni töltelékposztja, nem a komment rovatban, álnéven felköhögött véres torkú pocskondia. Kifejezetten nem egy remegő ajkakkal kiszenvedett, rajongói arcról lefelé gördülő könnycsepp, hogy “régen minden jobb volt”, és nem is egy ujjal mutogató dühös replika, hogy “régen se volt jobb semmi”. Nem elemezgetünk kimerevített képkockákat, nem keresünk rejtett utalásokat, nem gyártunk Baby Yoda mémeket. Ez itt most komoly cucc. Ez itt az idei legjobb Star Wars kisfilmeket összegyűjtő posztunk, ahogy az már így december végén lenni szokott, garantáltan Disney, Abrams és Johnson mentesen. Végül pedig most se feledjétek, az erőnek lehet akár sötét vagy világos oldala, az továbbra is egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

sw_main.png

DARK JEDI - A Star Wars Fan Film

Kezdetnek ropogtassuk meg a csontjainkat ezzel a látványos lézerkard(sic!)párbajjal, aminek főszereplője a többek között jó pár Marvel-filmet, és a Rise of the Skywalkert is végigakciózó kaszkadőrnő, Marie Mourum. Az unalomig ismert Star Wars rajongói filmes toposzok határait ugyan nem feszegeti a film, de meg kell hagyni, látványos és dinamikus az egész, bemelegítő körnek tökéletes.

SKYWALKER'S APPRENTICE

Luke Skywalker tanítványa akad össze egy Ren lovaggal, miközben porgok és taknyos orrú(!!!) padawanok súlyosbítják a helyzetet ebben a gondosan elkészített fan filmben. Érezhetően volt egy szilárd, az elejétől a végéig megírt forgatókönyve – ami azért becsülendő dolog ebben a műfajban –, és valószínűleg az operatőr se ma kezdte, viszont a sztorihoz képest hosszú, túl hosszú, ez lehet a veszte.

STAR WARS: HAND OF THE EMPIRE

Évekkel a yavini csata előtt egy csapat rohamosztagos egy titokzatos missziót teljesít a Cliparon, de rá kell jönniük, hogy rajtuk kívül valaki más is hasonló céllal érkezett a bolygóra. A produkció nem szűkölködik a játékidőben, kereken 50 perces, ami eleve ritkaság, de ez egyben sokakat el is ijeszthet. A film egy tizenhárom éves fiú emlékére készült, aki a forgatás kezdetekor még küzdött a rákkal, de a projekt elkészültét már nem érhette meg. A videó leírása tartalmazza a fiú történetét, és elvezet egy filmvégi bónusz jelenethez is. Katt!

Kylo Ren vs Darth Vader - FORCE OF DARKNESS

Hagyjuk most az időrendiséget, és csak fogadjuk be, ahogy Vader nagypapa egy fénykarddal csépeli az unokáját, méghozzá első osztályú díszletek, és élethű CGI mellett. Egy nedves, rajongói fantázia megkapóan profi kivitelezése.

Squad Leader TD-73028 Soliloquy

Ez itt már a mélyvíz. Amikor olyan rohadt nagy Star Wars rajongó vagy, hogy még a magyar érettségi közben se tudod kiverni a fejedből, egy Shakespeare tétel kihúzása után. Avagy, to be, or to be not, the question that is...

Star Wars SC 38 Reimagined

Darth Vader még sosem forgatta ekkora lazasággal a fénykardot. Pontosan az ilyen projektekért lehet szeretni ezt a műfajt, mint ez. Ha az előző volt a mélyvíz, ezennel megérkeztünk a Mariana-árokhoz, ugyanis ez itt kérem szépen a New Hope-beli Obi-Wan vs Darth Vader párbaj újragondolva. Az eredeti szereplőkkel, az eredeti filmrészletekkel. Fogadjunk, hogy ilyet se láttál ma még.

Remnants of the Order - A Star Wars Fan Film

Tizenhárom évvel a 66-os parancs kiadása után egy fiatal lány rátalál egy erősen fénykardnak látszó tárgyra. Aztán elszabadul a pokol. Ez a film nagyon össze van rakva, látványban simán elmenne egy Star Wars sorozatepizódnak, és a színészi játékkal sincs sok probléma. Egyik legprofibb alkotás az idei kínálatban.

Sacrificio - Unofficial Star Wars Story

Ezt már valószínűleg tényleg egy hivatásos stáb csinálta. Se a cselekménybe, se annak tempójába nem tudok belekötni, és a technikai vonalon gyakorlatilag egy átlagos költségvetésű mozifilm szintjét simán hozza. Olasz nyelvű, viszont van hozzá angol felirat. Az utóbbi évek egyik legjobb rajongói filmje.

Birth of a Monster - A Star Wars Story

Ez a film egészen konkrétan zseniális. A készítők nem csak a pénzüket és az idejüket tolták bele (pedig láthatóan mindkettőből van benne bőven), de süt az egész produkcióból a kreativitás, valamint a széria iránti esszenciálisan tiszta, megkérdőjelezhetetlen szeretet és tisztelet. A sztoriról... arról inkább nem spoilerezek el semmit, de rohadtul vigyorogni fogsz a végén.

Star Wars Origins

Hónapokkal ezelőtt megvetted a jegyed a Skywalker korára, de úgy jöttél ki a moziból, hogy nem tetszett? Nincs semmi baj, sírj csak, ne szégyelld. Aztán ha befejezted, lenne itt neked valami. Elismerem, az Origins talán nem pont az a Star Wars film, amire vágysz, de hidd el, pontosan az a Star Wars film, amire most szükséged van. Mivel ezen az alkotáson több tapasztalt filmes szakember is dolgozott, nem csoda, hogy ámbár talán a benne rejlő lehetőségekhez képest egy kissé rövid, és a története se nagyon vezet sehová, mégis egy velős cinematic epicness lett a végeredmény, ami simán kiérdemli a legelrugaszkodottab, legelvetemültebb, legkalandorosabb Star Wars rajongói film díját. A többit kár lenne lelőnöm.

Ennyi volt 2019-re, de még mielőtt mennél, szavazz az év legjobb Star Wars rajongói filmjére:

A rovat régebbi epizódjai: 2016 - 2017 - 2018.

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1115358764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor Fonth 2019.12.21. 15:17:13

És ez sem semmi (a magyar termék jellege miatt és a személyes érintettség okán is ajánlom - 10 évvel a Rogue One előtt is volt film a Halálcsillag tervei megszerzéséről :-). 45 perc, a feliratok alatt bakiparádé):

Part1: www.youtube.com/watch?v=Vx0L3Ty__AI&list=PLvDR3S43bD7t4fkEOP2NtUuhDB-e3wVgn&index=2
Part2: www.youtube.com/watch?v=uQ8aQNXNXGI&list=PLvDR3S43bD7t4fkEOP2NtUuhDB-e3wVgn&index=3
Part3: www.youtube.com/watch?v=NXRJZ0znm-A&list=PLvDR3S43bD7t4fkEOP2NtUuhDB-e3wVgn&index=4

Vagy itt: www.lostjedi.hu/introduction/index.html

Kit Fisto 2019.12.28. 17:17:09

Nekem csak kettő tetszett, Kylo Ren vs Darth Vader és SC 38 Reimagined. A többit végig sem néztem.
Viktor Fonth : Az a paródia tényleg jó, a magassarkúban biztos női klón volt :D
süti beállítások módosítása