[Supernatural Movies]

Akciósztárok, akik nélkül nem készülhet el a Feláldozhatók 4!

2019. augusztus 10. - REMY

Mikor 2010-ben Slyék tető alá hozták a várva várt akcióhősorgiát, a Feláldozhatókat, minden létező férfi, aki egy kicsit oda volt valaha is az izomagyú akciósztárokért, kisgyermeki lelkesedéssel fogadta az öregek összeröffenését. Majd jött a folytatás, ahol szintén nem kellett csalódni a sztárokban, színre lépett Van Damme, valamint a nagy öreg Chuck Norris is. Ám a legutóbbi fellépéssel, a széria 3. felvonásával óriási kavics került a gépezetbe, méghozzá egy alacsony korhatárbesorolás méretű hiba, ami majdhogynem meg is ölte az egész mókát. A kritikusok lehúzták a filmet, ám most Stallone minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel próbál meg visszavágni a kétkedőknek, hiszen bejelentette, hogy érkezik a NEGYEDIK rész!

lol.jpg

Noha sok sztár szerepet kapott már az előző részekben, ki több, ki kevesebb játékidővel, még így is nagyon sok olyan név van, akit így vagy úgy, de bele KELL rakni a legújabb felvonásba.

Íme egy lista azokról, akiket LÁTNI KELL a vásznon, mert ott a helyük a nagyágyúk között! 

The Rock

rock_1.jpg

A Sziklát vélhetően nem kell bemutatni senkinek. Jelenleg Hollywood egyik, ha nem a legnagyobb sztárja (szó szerint is értve), a Halálos Iramban filmekben pedig megmutatta, hogy mennyire létszükség őt bevonni egy szaftos buliba. Nagyágyú, akinek a rosszfiú szerep sem állna rosszul, sőt! Én őt a legújabb Feláldozhatók főellenségének raknám meg.

Ezt nézd meg tőle: Halálos iramban: Hobbs és Shaw, Halálos iramban 5, Pain & Gain, Rohanás, Amazonas kincse, Emelt fővel,

 

Mr. T

mrt.jpg

Két igazán ütős szerep, ami összeforrt a nevével. Clubber Lang és Rosszfiú. Mr. T a 80-as évek sztárja volt, egy keménytökű verőgép, sajátos megjelenéssel és egy rakás ékszerrel a nyakában. Anno minden gyerek egy kicsit rosszfiú akart lenni. Úgy gondolom, hogy illene neki is dobni egy kis játékidőt a legújabb felvonásban, pláne, hogy Stallonéval már szerepelt is közös filmben.

Ezt nézd meg tőle: Rocky 3, Szupercsapat, Simlis taxisok,

 

Carl Weathers

carl.jpg

Stallone ismeri, Schwarzenegger szintén ismeri, kell ennél több, hogy szerepet kapjon a 4. részben? Apollo Creed megformálóját nem kell bemutatni, a Rocky filmekkel Ő is halhatatlan lett csakúgy, mint Olasz Csődör barátja. Carl Weathers viszont nem csak a ringben vette fel a kesztyűt, hanem a Predator ellen is a dzsungelben. Kihagyhatatlan!

Ezt nézd meg tőle: Rocky 1-4, Predator, Action Jackson

 

Danny Trejo

trejo.jpg

Létezik olyan film, amiben nem kapott szerepet? Jelenleg 385 cím van a nevéhez rendelve IMDB alapján, ami egészen elképesztő. Bár az esetek 99%-ban csak pillanatai vannak, vagy totál mellékszereplőként tűnik fel, Danny Trejot mindig jó látni a kamerák előtt. Machetével már megmutatta, hogy jól áll neki a főszerep is, de azt is, hogy képes feldobni a bulit. Többek között olyan nevekkel dolgozott már együtt karrierje során, mint Tarantino, Al Pacino De Niro, Stallone, Seagal vagy Mel Gibson. Nem csak egész Hollywood, de az egész világ ismeri a nevét és az arcát. Ő lehetne a legfeláldozhatóbb feláldozható.

Ezt nézd meg tőle: Machete, Grindhouse, Alkonyattól pirkadatig

 

Jackie Chan

chan.jpg

Ha azt kérdezem, hogy ázsiai akcióhős, akkor te azt válaszolod, hogy: Jackie Chan. Noha Jackie-től az r-rated besorolás alapjáraton igencsak távol állt eddig karrierje során, azt azért nehéz lenne megemészteni, hogy a Feláldozhatók széria felsorakoztatja hőseit, de nincs köztük egyszer sem Jackie Chan. Így vagy úgy, de létszükség lenne helyet szorítani neki is a csapatban, akár csak pár perc erejéig is.

Ezt nézd meg tőle: Rendőrsztori, Részeges karatemester, Balhé Bronxban, Csúcsformában, Istenek fegyverzete, A kobra,

 

Bolo Yeung

bolo.jpg

Rosszarcú, mellizomban gazdag, kőkemény ellenfél volt karrierje során. Van Damme többször is összetűzésbe keveredett vele, de harcolt a legendás Bruce Leevel is.  Mellékszerepre tökéletes, noha már 70 felett jár, az ázsiai piacot megcélozva megkaphatná a maga játékidejét, bunyó nélkül is.

Ezt nézd meg tőle: Véres játék, Dupla dinamit, A sárkány közbelép, Vasszív,

 

Richard Dean Anderson

anderson.jpg

Sosem volt mozicsillag, nem szerepelt blockbusterben, de még igazán emlékezetes TV-filmje sem volt, mégis örök klasszikusokkal ajándékozta meg a 80-as és 90-es évek televízió nézőit. Ha másra nem is, de egy Csillagkapu beindításához, vagy egy harckocsi elkészítése biztostűből feladathoz tökéletes lenne Stallonééknak. Valahonnan a háttérből, egy gyors segítséghívásra be is ugorhatna a buliba.

Ezt nézd meg tőle: MacGyver, Csillagkapu

 

Jean Claude Van Damme

vandamme.jpg

Noha Ő már kapott szerepet a szériában, mint rosszfiú, ám mégis hiányzik a legendák mellől a jó oldalról. A Dupla dinamitban már képesek voltak két Van Dammeot a képernyőre ragasztani, egy jó csavarral a sztoriban, utalásként a filmjére, vissza is lehetne hozni, mint egy jó ikertesó. Ha az öreg Lundgren brillírozhat, akkor a belgának is jár az esély, pláne, hogy rosszfiúként már jelesre vizsgázott.

Ezt nézd meg tőle: Kickboxer, Dupla dinamit, Tökéletes katona, Véres játék, Inferno, Feláldozhatók 2, Időzsaru

 

Steven Seagal

seagal.jpg

Seagal már inkább egy mém, mintsem akcióhős, ugyanakkor vétek lenne azt állítani, hogy nem illene bele az összképbe. A 7 danos aikidomester sok pofont kiosztott már karrierje során, de talán itt az ideje, hogy újra egy minőségi film keretein belül kapja meg az esélyt az újabb pofonok kiosztására. Nagy dolgokat már nem szabadna tőle elvárni, kicsit meg is hízott, de azért mégis csak ő Steven Seagal.

Ezt nézd meg tőle: Törvényre törve, Úszó erőd, Nico, Ölve vagy halva, Halálra jelölve,

 

Chow Yun-fat

fat.jpg

John Woo kedvence, a hong kong-i akciófilmek egyik legnagyobb sztárja, aki laza és stílusos megjelenésével uralta a 80-as és 90-es éveket. Chow Yun-fat egy zseni, aki egy Jackie Channel az oldalán fergeteges dolgokat tudna lerakni a kamerák előtt. Igény lenne rá, már csak Stallonéban kell bízni, hogy behívja-e a buliba.

Ezt nézd meg tőle: Fegyverek istene, Szebb holnap, Full kontakt, A bérgyilkos, Tigris és sárkány,

 

Keanu Reeves

keanu.jpg

Mi lenne, ha John Wicket egy vérszerződés kötné Stallonéval össze? Mi lenne, ha Stallone John Wick segítségét hívná a legújabb Feláldozhatókban? Csupán annyi, hogy az egész LÉLEGZETELÁLLÍTÓ lenne. Keanu másodvirágzását éli jelenleg, az emberek imádják, a kamera szintén imádja. Noha, már a Féktelenülben hőssé vált, a további éveiben pedig a Mátrix és John Wick szerepeivel belépetett a halhatatlanok közé is.

Ezt nézd meg tőle: Féktelenül, Mátrix, John Wick 1-3, Holtpont,

 

Kurt Russell

kurt.jpg

Nagy a pofája, de ennek ellenére mindig épp bőrrel ússza meg a balhékat. Tango és Cashben már volt dolga az Olasz Csődörrel, a vége pedig egy oltári nagy klasszikus móka lett. Nem utolsó sorban pedig az elmúlt években beugrott The Rock és Jason Statham mellé a Halálos iramban szériába. Russell képes feldobni a hangulatot és bár már nem 30 éves, a fegyvereket valószínűleg nem felejtette el használni.

Ezt nézd meg tőle: Tango és Cash, A dolog, Menekülés New Yorkból, Nagy zűr kis Kínában, Halálbiztos, Aljas 8-as, Tombstone, A félelem országútján,

 

Christopher Lambert

lambert.jpg

Sose volt A-listás sztár, a Hegylakóval és a Mortal Kombatban Raiden szerepével mégis képes volt felejthetetlen élményeket nyújtani. Néhány éve a Kickboxer reboot folytatásában már Van Damme oldalán is feltűnt, de összességében a karrierje poros és koszos. Ideje lenne kicsit letakarítani, ott a helye a buliban.

Ezt nézd meg tőle: Hegylakó, Mortal Kombat, Fortress,

 

Tony Jaa és Iko Uwais

jaa.jpg

Tony thai, Iko pedig indonéz kaszkadőr, harcművész, harc koreográfus. Ha színészként nem is állják meg tökéletesen a helyüket a filmiparban, a létező összes filmjükben egy dolog tuti biztos; Látványban és bunyókban zseniálisak egytől egyig. Ezek a dolgok pedig elengedhetetlenek egy igazán szaftos mókához, még akkor is, ha a pörgőrúgásokra rajtuk kívül már senki nem lenne képes a gárdából.

Ezt nézd meg tőle (Tony Jaa): Ong Bak, A sárkány bosszúja, Véres hármas
Ezt nézd meg tőle (Iko Uwais): The Raid 1-2, Headshot, The Night Comes for Us, Véres hármas

 

Shin'ichi Chiba

chiba.JPG

Az ázsiai piac óriási pénzforrás manapság. Lényegében ott tartunk, hogy lassan elengedhetetlen lesz nem úgy legyártani a nagyköltségvetésű filmeket, hogy ne szóljon nekik is legalább egy kicsit. Itt jön a képbe Shin'ichi Chiba, a japánok legendás harcművésze, aki már a 60-as években elkezdte meghódítani a filmvásznakat. A 70-es években már legenda lett, méghozzá akkora, hogy maga Tarantino is felkérte, hogy szerepeljen a Kill Bill 1-2-ben. Noha idén már betöltötte a 80. életévét, egy yakuza-szál behozatalával simán megkaphatná a saját szerepét.

Ezt nézd meg tőle: Kill Bill 1-2, Öld meg a sógunt! - A sógun szamurájai, Az utcai harcos,

 

Cary-Hiroyuki Tagawa

tagawa.jpg

Ha létezik a tökéletes rosszarcú gonosztevő, akkor az Cary-Hiroyuki Tagawa. Egész egyszerűen gonosz szerepekre született. Dolgozott már Lundgrennel a Leszámolás Kis-Tokióban című filmben, harcolt Lambert ellen a Mortal Kombatban, Keanu Reeves is megkapta a 47 Roninban, szerepelt Wesley Snipes ellen is a Gyilkos nap és A harc mestere filmekben, illetve a nagy öreg Chuck Norris is egy képernyőre került vele a Texasi kopó egyik részében. A gárdát lényegében ismerné, a gonoszok oldalán tökéletes helye lenne.

Ezt nézd meg tőle: Mortal Kombat, Tekken, Leszámolás Kis-Tokióban, Gyilkos nap,

 

Mark Dacascos és Don "The Dragon" Wilson

don_wilson_masolata.jpg

Tipikus zs-kategóriás arcok, akik azt a receptet próbálták meg tovább nyomatni, amit a nagyok elkezdtek és sikerre vezettek. Annyi, hogy nekik a morzsa jutott, de abból legalább jó sokat összegyűjtöttek. Küzdősportos filmek ott szerepelnek a filmográfiájukban, míg Dacascos átvette a stafétát Van Dammetól a Kickboxer 5. részében, illetve feltűnt Keanu Reeves mellett a John Wick 3-ban, valamint szerepelt a Feláldozhatók paródiafilmjében, a The Extendables-ben, addig Wilson saját Kickboxos szériát indított anno, illetve töménytelen mennyiségű bunyós filmmel pakolta tele a tékák alsó polcait. Slusszpoénként pedig feltűnt a Mindörökké Batmanben is. A zs-kategória ékkövei.

Ezt nézd meg tőle (Mark Dacascos): Csak az erős győzhet, Bölcsőd lesz a koporsód, Double Dragon, Száguldás életre-halálra, John Wick 3,
Ezt nézd meg tőle (Don "The Dragon" Wilson): Utolsó vérig, Lángoló ring, Night Hunt,

 

Michael Jai White

jai.jpg

Egy biztos, bunyózni imád, hisz profi harcművész. Amint akad egy kis akció, ő részt akar venni benne. Volt ő már Spawn, ujjat húzott Jokerrel, ismeri Tony Jaa-t és Iko Uwaist is. Dolgozott Lundgrennel, Seagallal és Van Damme-al is. Kell ennél több?

Ezt nézd meg tőle: Spawn, Vér és csont, Vitathatatlan 2, Black Dynamite, Tökéletes katona: A visszatérés,

 

+1 Hafþór Júlíus Björnsson

bjorn.jpg

Noha a képbe nem igazán illik, nem is igazán színész, hiszen sportoló, világ legerősebb embere, de a Trónok harcában Hegyként, valamint az új Kickboxerben főellenségként már megmutatta, hogy az izlandi hegyomlás egyszerűen tökéletesen mutat a kamerák előtt. Egy zúzdában ott a helye rosszfiúként, nem is lehet kérdés.

Ezt nézd meg tőle: Trónok harca, Kickboxer: Retaliation

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7414999132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2019.08.10. 11:34:41

Az 1-et is kár volt megcsinálni.

body_andras 2019.08.11. 20:47:21

Terence Hill és Chuck Norris!

Dan da Man 2019.08.12. 09:35:04

Értem én, de az a baj, hogy mintha elsiklottál volna afölött, hogy az volt a poén, hogy B-kat sztárok kellenek ide. Tehát The Rock felejtős, mert azzal megváltoztatják a koncepciót.
Ugyanez a baj mostanra Jason Statham-mel, hogy már A-kat lett.
Ráadásul, ha beleásod magad, kiderül, hogy a felsoroltak közt voltak arcok, akikkel nem sikerült megegyezni, pedig próbálták.
De akkor hol marad Michael Dudikoff?
Donnie Yen?
Vagy a nők a korszakból? (Akik elvileg külön filmet kapnak persze...)

Szóval nem is annyira az a baj a listával, hogy hiányos, hanem, hogy ferde kicsit. De alapvetően nem rossz...

Disztopia 2019.08.12. 09:57:21

Azért az akciósztárok tekintetében is vannak szintek. A Feláldozhatók sorozat a 90-es évek mozitermésének legfelső szintjét célozta meg és onnan majdnem mindenkit meg is jelenített valamelyik epizódban. Szerintem egyedül Steven Seagal maradt ki. Ő az 1988-as Nico -val lestt filmsztár és akcióhős. Ha őt pótolják, jöhet a második szint, az ebben a posztban szereplőkkel együtt. Akit még hiányolok:

Danny Glover, Wesley Snipes, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Will Smith, Damon Wayans,

Disztopia 2019.08.12. 10:00:19

@Dan da Man: Tényleeeeg a jó öreg Michael Dudikoff "Amerikai nindzsa" Jesszus, 13 voltam, mikor először láttam :))))))))) Michael Dudikoff!!!!!!!!!! Nálad a pont ezért a névért! :D

Remol 2019.08.12. 14:17:27

b+, Terence Hill, ezen felröhögtem... hirtelen elképzeltem, ahogy Terence elkezd pofozkodni :-))

Von Hermanitz 2019.08.12. 15:06:21

Wesley Snipes érthetetlen hogy miért marad ki mindig.

Hakuho 2019.08.12. 20:51:32

Chuck Norris benne volt a 2. részben, Wesley Snipes meg a 3-ban.

body_andras 2019.08.12. 21:17:10

@REMY: és túl is élte, szóval miért ne jöhetne még rendet tenni?

body_andras 2019.08.12. 21:17:45

@A Mester_: Cage és Smith, nagyon adja!

body_andras 2019.08.12. 21:21:14

@Dan da Man: Linda Hamilton aki épp újra robotokat lő és amúgy nagyon jófej színésznő.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2019.08.12. 21:33:53

@body_andras: Mert ők simán benne lehetnek, hisz nem haltak meg. Felesleges volt leírni.

Van Damme azegyedüli, aki már ott volt, csak hát...

Recensor 2019.08.12. 23:12:55

@A Mester_: Nicolas Cage, Will Smith, Michael Dudikoff. Ez a trio tuti kimaradt eddig sajnos. Wesley Snipesre én sem emlékszem.

SZSZFilm 2019.08.12. 23:55:50

És Hulk Hogan hol van? Stallone korábban mondott olyat, hogy őt is bevenné a 4.-be. És még játszottak együtt a Rocky 3-ban is.
süti beállítások módosítása