[Supernatural Movies]

10 felejthetetlen páros a filmvásznon

2014. június 09. - REMY

Rengeteget tud dobni egy filmen az, ha a főhőst a szívünkbe tudjuk zárni, ám még nagyobbat szól, ha ezt egy párosról mondhatjuk el. A több mint 100 éves filmtörténelem alatt rengeteg pazar párost láthattunk már viszont a filmvásznon, akik közül sokakat a mai napig emlegetünk, mert annyira beleivódtak az emlékezetünkbe. De kik voltak a legjobbak? Erre a kérdésre valószínűleg soha nem kapunk választ, mert ezt nem lehet objektíven megítélni, ám mégis találunk olyanokat, akik ott szerepelnek a legtöbb toplistán, mert tényleg lehengerlőek voltak.

páros.jpg

Szedjünk is össze 10 kivételes duót! Sorrend nincs, csak szimpla felsorolás. (Rajzfilmekből és sorozatokból ne keressetek párosokat, mert ők most kimaradtak ebből a buliból.)

- Bruce Willis és Damon Wayans (Az utolsó cserkész)

p1_1.jpg

A világot telibeszaró zsaru, és a drogos ex-hátvéd pazar párost alkottak, akik egymásnak dobálták a magas labdákat, hogy aztán felváltva lecsaphassák azokat. Két remek casting, és megszámlálhatatlan remekbeszabott egysoros. Általában a buddy cop storykban az egyik fél komoly, kissé merev, míg a másik laza, kiszámíthatatlan. Na, az Utolsó cserkészben ilyen nem volt. Itt mind a ketten szarnak a normákra, és ott rúgják fel a szabályokat, ahol csak tudják. Két tökkelütött marha, akik elkápráztatnak bennünket a filmvásznon.

- Chris Tucker és Jackie Chan (Csúcsformában 1-2-3)

p6.jpg

Chris Tucker nem játszik sok filmben, de amikor felbukkan, akkor bizony zsákszámra szállítja a poénokat. A Csúcsformában, Jackie Chan párjaként is hozta a kötelezőt, és annak ellenére, hogy a legsablonosabb buddy-cop párost kaptuk meg az ő személyükben, nem okoztak csalódást. Jobbról Jackie, balról pedig Tucker adta a pofonokat.

- Brad Pitt és Edward Norton (Harcosok klubja)

p2_1.jpg

A Harcosok klubja hatalmas népszerűségnek örvend, és nem csak amiatt, hogy remekül össze van rakva a film, hanem amiatt is, hogy a két főszereplő parádézik benne. Ha Brad Pitt vagy Edward Norton neve felmerül egy beszélgetés során, akkor tuti biztos, hogy előkerül egy két idézet, vagy jelenet tőlük, merthogy tényleg ennyire jól működött a páros a filmben.

- John Travolta és Samuel L. Jackson (Ponyvaregény)

p3.png

Vincent Vega és Jules Winnfield párosa felejthetetlen élményekkel gazdagították a filmszeretőket, ráadásul Ők használták a legjobban azt a bizonyos F-betűs angol szót! Quentin Tarantino remekművében hiába szerepelt egy rakás neves és fantasztikus színész, az igazi showt John Travolta és Samuel L. Jackson csinálták, aminek hála örökre beírták a nevüket a történelemkönyvekbe, mert ez tényleg fergeteges volt tőlük!

- Joe Pesci és Daniel Stern (Reszkessetek betörők! 1-2)

p4.jpg

Hiába az aranyos és furfangos Macaulay Culkin, amikor a Reszkessetek betörők első és második részében olyan gonosztevők vannak, mint Harry és Marv. A két velejéig romlott, de annál jóval idiótább betörő sokunk Karácsonyát tették színesebbé, aminek Mi nagyon is örülünk!

- Harrison Ford és Peter Mayhew (Chewbacca) (Star Wars 4-5-6)

p7.jpg

Minden idők talán legjobb párosa, és úgy gondolom, hogy ez vitathatatlan. George Lucas Star Wars filmjeivel nem csak Harrison Ford és Peter Mayhew vált halhatatlanná, de talán ők azok, akik először beugranak egy embernek, ha a Csillagok háborújáról van szó (Mayhew esetében természetesen Chewbacca). Népszerűségük valószínűleg azért töretlen, mert Han pont egy olyan figura, akit szívesen lát az ember egy filmvásznon, Chewbacca pedig egészen egyedi, de úgy hiszem, hogy ezt nem is nagyon kell megmagyarázni. Az pedig már csak mellékes, hogy minden idők egyik leghíresebb űrhajóját vezethetik…

- Jim Carrey és Jeff Daniels (Dumb és Dumber)

p8.jpg

Jim Carrey sokszor nevettetett meg bennünket, így nem hiába vált az egyik legközkedveltebb vígjáték színésszé, aki bár egyedül is zseniális volt, de amikor összeállt egy film erejéig (idén jön a 2. rész) Jeff Daniels-szel, akkor aztán mindennek vége volt. Addig rendben van, hogy a Dumb és Dumber a 90-es évek egyik legjobb vígjátéka lett, de elmondhatja magáról, hogy az egyik legütősebb párost is fel tudja vonultatni, hiszen ritkán látott marhákat tudott összehozni.

- Danny Glover és Mel Gibson (Halálos fegyver 1-2-3-4)

p9.jpeg

A Halálos fegyver a buddy-cop filmek alfája és omegája, de hogy ezt státuszt elérje, kellett bele két remek színész is, akik tökéletesen működnek egymás mellett. Danny Glover és Mel Gibson személyében meg is valósult a tökéletes zsarupáros, akik négyszer is bizonyították zsenialitásukat.

- Michael J. Fox és Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe trilógia)

p5.jpg

A Vissza a jövőbe minden idők legjobb filmje? Talán… Marty és Doki felejthetetlen páros? Igen! Van olyan ember, aki nem ismeri őket? Kétlem. Nem elég, hogy Marty és Doki eszméletlenül jól megértik egymást, mindezt egy olyan filmben teszik, aminek briliáns története van. Akár be is fejezhették volna a karrierjüket a trilógia után, mert mind a ketten felértek a csúcsra.

- Anthony Daniels (C3PO) és Kenny Baker (R2-D2) (Star Wars 1-2-3-4-5-6)

p10.png

Na jó… ha a Han Solo – Chewbacca párosnál azt mondtam, hogy ők a Star Wars filmek fénypontjai, akkor lehet kissé túloztam, mert a két droid akár még őket is túlszárnyalja. Addig rendben van, hogy mind a 6 részben szerepeltek eddig, de olyan szinten imádják őket az emberek, hogy a cosplayesek is előszeretettel bújnak a „bőrükbe”, hogy ezzel is tiszteletüket tegyék a filmtörténelem talán leghíresebb párosa előtt.

ui: Nyilván sokan hiányolják majd Bud Spencert és Terence Hillt, de mivel ez nem egy toplista (nem is lehetne konkrétan kijelenteni, hogy kik a legjobbak), így Ők most kimaradtak, csak úgy, mint sok más kiváló páros, mert bizony sokan vannak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr176289348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creativ3Form 2014.06.09. 00:10:35

Jó kis lista. A győztes párosról pedig ez jutott eszembe:

www.youtube.com/watch?v=kPh0ijZNNs0

:-D

PanAma · http://kinoglaz.blog.hu/ 2014.06.09. 10:04:17

Kicsit hímsoviniszta összeállítás, de tulajdonképpen jogos - a női párosok reprezentálása a népszerű filmekben sem túl elterjedt. Talán Thelma és Louise-t leszámítva, akik azért a "gyengébb nem" képviseletéért elfértek volna.

Firpo hadnagy · http://krumplishal.blog.hu 2014.06.09. 10:16:54

Spencer-Hillt kihagyni olyna hiba, ami miatt a cikk olvasása fölöslegessé válik... (és igen olvastam a dőlt betűt)
Michael J. Fox és Christopher Lloyd? Mint páros? ehh..

ComLo 2014.06.09. 10:33:17

A vissza a jövőbe minden idők legjobb időutazós filmje EVER. Mármint azoknak akik a mi generácionkban nőtek fel.

Egyébként pont tegnapig azt hittem ez egy multikulturális élmény. Van egy Indiai kollégám, akivel sokat beszélgetünk filmekről. 99%-ban ugyanazt láttuk és szeretjük (a közös halmazból persze :-) ). Hatalmas meglepetésemre, egyetlen kultuszfilmem volt ami számára ismeretlen, és az a Vissza a jövőbe.

A nép fia 2014.06.09. 10:33:23

Bud Spencer és Terence Hill hol marad?!

Kövi 2014.06.09. 10:44:00

"világot telibeszaró zsaru" - Bruce Willis kivételesen nem volt zsaru Az utolsó cserkészben, hanem testőr, majd lepukkant magánnyomozó.
Jó lista (pluszpont jár: Mel Gibson és Dannie Glover), bár nálam C3PO-R2D2 és Jim Carrey-ék biztosan kimaradtak volna (akkor már inkább Kevin Costner és Morgan Freeman a Robin Hoodból).

DR. Smit Pal 2014.06.09. 10:50:59

En is mindjart Bud Spencert meg Teence Hill-t hianyoltam.
Meg a gyalogkakukot es a prerifarkast.
Fredi es Beni.
Maci Laci es Bubu.
Ezek sokkal meghatarozobb parosok, mint nemelyik fenti par.

2014.06.09. 10:54:13

oszi és dezső megvan ?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.06.09. 10:58:01

@DR. Smit Pal: "Rajzfilmekből és sorozatokból ne keressetek párosokat, mert ők most kimaradtak ebből a buliból."

Így is sok kiváló páros maradt ki, mi lett volna, ha a rajzfilmeket is beleszámolom?

vuvuvu2 2014.06.09. 11:08:42

@REMY: Matthew McConaughey és Woody Harrelson (True Detective) pl. az egyik ami nagyon kimaradt

pucros 2014.06.09. 11:34:14

A címről azt hittem, ez valami nagy áttekintés, ahol olyan kalibereket említenek, mint Stan és Pan. Ott tényleg helye lett volna a Spencer-Hill párosnak - de ez itt tényleg csak egy nem tudom mi.

Blindmouse 2014.06.09. 11:40:24

Robert DeNiro, és Charles Grodin a Midnight Run-ból holvan?

Együtt élés 2014.06.09. 12:11:55

Ez most komoly vagy csak most ért ide az április 1-i tréfa? A Reszkessetek betörőkön akadtam ki leginkább, pedig elég sok gagyi van a listán. Nem is értem, hogy a Harcosok klubját vagy a Ponyvaregényt hogy lehet ezekkel egy napon említeni.

breky81 2014.06.09. 12:26:41

Clint Eastwood - Eli Wallach
Walter Matthau - Jack Lemmon

szerintem...

NagyGenyoo 2014.06.09. 12:43:00

Bud Spencer - Terence Hill, ilyet kihagyni nagy lúzerségre vall, cikkírókám.
Stan és Pan
Starsky és Hutch
Bonnie és Clyde

Kern András-Bujtor István Kardos doktór-Ötvös Csöpi
Bujtor István és Koncz Gábor Oszi- Dezső a Bors-ból

TheGreatSPR 2014.06.09. 13:30:21

@Blindmouse: Végezzen lakmuszpróbát! :)

+Robert Redford és Paul Newman: Sting, valamint Butch Cassidy and the Sundance Kid.

Monster 2014.06.09. 13:54:31

A kommentekben szinte mindent leírtak feljebb, szinte csak a legmeghatározóbb párosok maradtak ki a cikkből.
Elképzelésem sincs, milyen értékrend alapján lehet előrébb sorolni pl. a két hülye betörőt, mint mondjuk a Bud Spencer - Terence Hill párost, vagy mondjuk a Walter Matthau - Jack Lemmon duót.

spinat 2014.06.09. 15:05:57

@h.kovacs: megcsíptük oszi! de meg ám Dezsö!

Nyílméregbéka 2014.06.09. 15:32:33

Nézzünk egy komolyabban vehető listát... ;)

1. Walter matthau- Jack Lemmon
2. Terrence Hill-Bud Spancer
3. Tony Curtis-Roger Moore
4. Robert Redford-Paul Newman
5. Mel Gibson-Danny Glover
7. John Travolta-Samuel L Jackson
8. Tim Robins-Morgan Freeman
9. Michael Douglas-Kathleen Turner/Danny DaVito?
10. Susan Sarandon-Geena Davis

gyerek 2014.06.09. 16:27:12

Jé, és senki nem írja Benicio del Toro - Johnny Depp duót (Félelem és reszketés Las Vegasban)?

agika88 2014.06.09. 16:53:54

Na és Sylvester Stallone-Kurt Russel a Tango és Cash-ban? Minden mondatuk kincs. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.06.09. 16:59:28

@Nyílméregbéka: Pont ezért nem az a címe a cikknek, hogy TOP XY páros. Túl sok kiváló duó van, és akkor még a rajzfilmekről meg a sorozatokról nem is beszéltünk. Célom igazából az volt ezzel a poszttal, hogy a kommentelőkkel együtt összeszedjük a legjobb párosokat. :)

Nyílméregbéka 2014.06.09. 17:09:16

@REMY: Értem én, azért van ott a szmájli! :)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2014.06.09. 18:01:59

Jó kis lista, de azért a Spencer-Hill párost én is nagyon hiányolom. :)

Csumpitáz Béla 2014.06.09. 18:06:48

Rajzfilmfigurákat kihagyjuk, de csubakka meg bádogember a szemetesvödörrel benne van. Vicc!

FZ6R 2014.06.09. 20:32:46

Chris Tucker - Bruce Willis (Ötödik elem)
... mondjuk ebben főleg Chris Tucker volt a zseniális. De együtt is jól működtek.

motti 2014.06.09. 21:22:47

Tim Robbins - Morgan Freeman A remény rabjaiban? Zseniális páros.

motti 2014.06.09. 21:26:44

... +1 Robert de Niro - Billy Crystal a Csak egy kis pánikban sem rossz.

Mr.Treeger 2014.06.10. 10:33:30

@Nyílméregbéka:
ez már jobb lista, de Gibson/Glover páros az, ami szerintem az első, mivel ők ráadásul mind a négyszer ugyanazt a karaktert vitték. Ők nem színész páros, hanem szereppáros voltak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.10. 12:33:08

hát a dumb és dumber, meg a chan-tucker simán felejthetőek. Párosnak is, meg filmnek is.

viszont willis és jackson (die hard 3) hiányzik, nah közöttük megvolt a kémia rendesen.

Dr_utcai_arcos 2014.06.10. 22:34:40

Bolo és Van Damme :)? Mickey és Mallory? Bonnie és Clyde? Sandler és Schneider? Belmondo és Delon? De Niro és Pacino?

Nyílméregbéka 2014.06.10. 23:03:18

Tényleg, Delon és Belmondo! Hogy hagytattam ki?

cenzuratroll bosszanto 2014.06.15. 17:07:11

Lambert - Peables

Ja de örülök neked! Ki a franc vagy?
süti beállítások módosítása