[Supernatural Movies]

A legjobb Star Wars kisfilmek 2018

2018. december 29. - Duba Dániel

Az idei mozis december porgok és gunganok nélkül telt el, de nem kell, hogy emiatt bárki is a fénykardjába dőljön, mert idén is összeszedtük az év legjobban sikerült Star Wars rajongói filmjeit. Az rögtön levonható, hogy ámbár a filmek néhol igen korrekt technikai körítéssel dolgoznak, lélekben még mindig képtelenek elszakadni fan-filmes gyökereiktől, vagy legalábbis nagyon keveseknek sikerül. De szerencsére igen keményen próbálkoznak. A felhozatal az előző évekhez képest talán picit kevésbé sokszínű, talán kissé kevésbé kreatív – így kevesebb filmet is válogattam be a listába –, de azért sikerült most is jó pár minőségi darabot előkotorni nektek. Star Wars hagyományokhoz híven pedig a tavalyi és a tavaly előtti cikkel együtt immáron trilógia lett a fan-filmes sorozatunk. A cikk végén természetesen most is szavazhatsz 2018 legjobb kisfilmjére, végül pedig ne feledjétek, az erő legyen akár sötét vagy világos, egyenlő a tömeg szorozva az adott távolság per eltelt idő négyzetével. Na, ezt nektek midikloriánok!

sw_2018_main1.jpg

Star Wars: Dresca

Azért ezzel kezdünk, mert remekül megvilágítja, mi az, amiben fejlődniük érdemes a jövő amatőr kisfilmeseinek. A látvány totál rendben van, még a színészi játéktól se kapunk hülyét, de mindenkinek jobb lenne, ha kicsit lejjebb csavarnák a "dráma" feliratú potmétert, mert menten szíven szúrom magam. Percek alatt nem lehet felépíteni olyan drámaiságot, ami aztán ne fulladna akaratlanul is heherészésbe a maguk kezdetlegessége okán, de ennek ellenére nem átallnak újra és újra megpróbálni. Pedig ott van például a "cool" feliratú poti, na, azt elég ritkán csavargatják a népek, pedig ideje lenne kicsit leporolni.

The Dark Resurgence: A Star Wars Story

Ez a kisfilm egészen rendben van, végül is csak egy a baj, hogy három perc múlva már el is érkezik a nagy leszámolásjelenethez, amihez általában azért nem árt egy laza kis felvezetés. Mondjuk úgy másfél órás. Na és a csaj a pisztollyal? Az összes színészi játéka a szája köré koncentrálódik. Ráraknának egy sisakot, és lehetne címszereplő a következő Dredd filmben. A sithek meg kezdenek baromi unalmasak lenni, hogy mindig ugyanazokat a buta egysorosokat puffogtatják az erő sötét oldaláról. Fénykardot a bordái közé!

Protector of Hope - A Star Wars Fan-Film

Nem rossz, nem rossz, de annyira kis töredék hosszúságú az egész szkeccs, hogy gyorsabban lepörög, mint egy átlagos Star Wars film elején a sárga betűk.

Shrouded Destiny: A Star Wars Short Story

Egy pillanatig azt hittem, ez lesz a legjobb film a kínálatból, mígnem pár perc után a produkció úgy dönt, inkább önmaga paródiája szeretne lenni. Epic fail!

The Lost Patrol - a Star Wars fan film

X-Wing vs Tie Fighter jó vágással, de sajnos nem elég izgalmasan. Ennek ellenére az olyan fan-filmeket, amik egy jó kis űrcsatával kecsegtetnek, mindig értékelni kell.

ODYSSEY: A Star Wars Story

Egy Rouge One ihlette kisfilm, mely több mint két év munkájának gyümölcse. A teljes stáb százhúsz emberből állt, és ez meg is látszik az elkészült darabon. Gondos munka, de sajnos semmi több. Nem elég zsivány, attól tartok.

Bucketheads: A Star Wars Story

Akármilyen szögből nézem is, ez a film eszméletlenül profi. Technikailag közel olyan, mintha a Netflix forgatta volna, és habár nem túl bonyolult a cselekménye, de van eleje, közepe, vége, és már csak az ötletesen megvalósított stáblista miatt is megéri megnézni. Tulajdonképpen minden további nélkül mondanám az év legjobbjának, ha nem került volna ki a YouTube-ra a cikk megjelenése előtt pár nappal az utolsó versenyzőként induló Vader Episode 1. Azt hiszem, ezt hívják végzetnek.

Vader Episode 1: Shards of the Past

Ez bizony rendesen össze van rakva, szóval nem is nagyon csépelném itt a szót. A film a megjelenés óta eltelt hét nap alatt közel 3,5 millió megtekintésszámot ért el, így gyanítom, nem lesz olyan nagyon nehéz összegereblyézni a kellő mennyiségű pénzmagot a következő projekthez. A készítők már elkottyantották, hogy útban az Episode 2, de egyelőre az még a távoli jövő, szóval addig is:

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4814519086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása