[Supernatural Movies]

5+5 retró DC/Marvel-játék

Vissza a múltba, izzítsuk be a Nintendo Entertainment System-et!

2016. április 25. - REMY

Sok-sok évvel ezelőtt, még mikor nem virtuális valóságról, Playstation 4-ről vagy X-Box One-ról beszéltünk, de még csak nem is több magos processzorokról, illetve gigabájtokról, akkor sem unta halálra magát az ember a konzolok világában. Ugyanis a 70-es, 80-as, valamint a 90-es évek elején kiadott ketyerék is tudtak legalább akkora szórakozást nyújtani azokban az időkben, mint manapság a legmodernebb gépek. Ezt pedig a játékfejlesztők is kihasználták, így nem csak manapság örvend nagy sikernek egy-egy DC vagy Marvel produkció, hanem azokban az időkben is taroltak, amikor még csak 8-BIT-es, „elképesztően szép látványvilágú” játékok kerültek fel a polcokra. Így pedig, ha nem is tonnaszámra, de elég szép mennyiségben jelentek meg a szuperhősök a játékpiacon.

nes.jpg

A jelen poszt keretein belül összeszedünk 5-5 olyan DC és Marvel produkciót, amit NES, avagy a 3. generációs konzolokra dobta ki a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek hajnalán. (Itt ki is próbálhatjátok őket)

DC Comics

- Superman (1987)

1.JPG

A legelső NES-re kiadott DC játék nem is lehetett más, mint Superman. Az 1987-ben, a Kemco által kiadott játék még nagyban érzékeltette Christopher Reeve sikerességét, ugyanis a Superman-széria ugyanebben az évben dobta ki a 4. mozifilmet a nagyközönség számára. A játék a jól megszokott Mario-utánzat volt, különböző ellenfelekkel és pályákkal, természetesen a korra jellemző 2D-vel és grafikával.

 

- Batman (1989)

2.JPG

Batmannek sem kellett sokat várnia, hogy a NES világában feltűnjön, ugyanis a Tim Burton-féle mozifilmmel egy évben adta ki a Sunsoft a Batman címet viselő játékát, ami a film alapján készült. A lila ruhában mászkáló Denevér a változatos helyszínek, valamint  a hangulatos játékmenetnek, illetve a mozifilmnek köszönhette sikerességét.

 

- Batman: Return of the Joker (1991)

4.JPG

A Sunsoft látva, hogy a világ mennyire Batman-lázban ég, nem sokat várt azzal, hogy kidobja NES-re a következő Batman-játékot, a Return of the Joker-t. 1991-ben, Arcade meg Mega Drive játékokat követően ez volt a Sunsoft 2. játéka a hősről. A grafika feljavult, a karaktert közelebb hozták a képernyőn, a harcok pedig jóval dinamikusabbak voltak, mint korábban.

 

- Swamp Thing (1992)

5.JPG

Swamp Thing, a DC egyik nem túlhypeolt hőse a 80-as és 90-as években élte aranykorát, amikor nem csak képregényekben, de a mozivásznon is lehetett vele találkozni. Utóbbi médiában ráadásul Wes Craven is letette a névjegyét, ugyanis hozzá köthető az 1982-es Swamp Thing-mozifilm. Az Imagineering égisze alatt készült játék, 1992-ben került ki a játékosok közé.

 

- Batman Returns (1993)

3.JPG

1993-ban, 1 évvel a Tim Burton-féle Batman Returns után, a játékkedvelők is megkapták azt, amire vártak. A film alapján készült játék megérkezett, a Denevérember pedig felvette a kesztyűt a Pingvinnel!

 

MARVEL

- Silver Surfer (1990)

6.JPG

Noha a képregényekben az Ezüst Utazónak megvoltak a maga sikerei, az egyéb médiákban nem igen találta meg a számításait. Azonban 17 évvel a filmes, A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó feltűnése előtt azért megpróbált betörni a játékpiacra is, hátha… lényegében kevés kockáztatással, de egy élvezhető játék kerekedett ki az egészből.

 

- The Punisher (1990)

7.JPG

A Megtorló sosem okoz csalódást, ha gyilkolni kell, kivéve, ha a mozifilmeket vesszük alapul… 1990-ben a NES játékosok is megkapták azt a játékot, amiben kiélhették gonosz vágyaikat, ugyanis a játék nem állt másból, mint eszetlen lövöldözésből.

 

- The Wolverine (1991)

8.JPG

A 2000-es évek után, több kevesebb sikerrel megpróbálták már a játékkészítők Rozsomákot belehelyezni egy-egy játékba, de az egyik legközkedveltebb mutáns nem igazán akart áttörő sikereket elérni. Se játékokban, sem az önálló filmekben nem ütött akkorát, mint amekkorát elvárnánk a Hugh Jackman-féle verziótól. Na, de majd talán az utolsó filmben… Rozsomák viszont létezett a múlt évezredben is, a NES rajongók az 1991-es esztendőben nyomathatták is egész nap a kalandozást az öreg Logannel.

 

- Captain America and The Avengers (1991)

9.JPG

Hatalmasat tudott anno ütni egy olyan játék, amiben ismert karakterek közül lehetett választani. Ugyanis így hiába ugyanazt a sablont kellett végig nyomatni, a játékélmény mégis más volt valamilyen szinten, hiszen nem mindig ugyanazt a pár pixelt kellett bámulni. A Captain America and The Avengers játékban Sólyomszem mellett Amerika kapitánnyal, Vasemberrel, valamint Vízióval is menni lehetett. A gonosz elleni harc pedig így sokkal élvezhetőbb volt.

 

- Spider-Man: Return of the Sinister Six (1992)

10.JPG

Pókember nem csak a képregényekben, de a játékok világában is a szűk elit körébe tartozik. Rengeteg játék van a neve mellett, ami azt eredményezte, hogy nem igen található olyan játékgép, amin ne lehetett volna legalább egy Pókember-játékkal játszani. 1992-ben a NES-re is megérkezett Peter Parker, mindezt halál laza zenével, élvezhető harcokkal és hangulatos játékmenettel tarkítva.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr258660378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.04.27. 09:21:53

Hú ezek többségével játszottam is.
Öreg vagyok?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.04.27. 11:35:18

@doggfather: Nem, de biztos nem iPhone-t nyomogattál az oviban. :D
süti beállítások módosítása