[Supernatural Movies]

Az igazság odaát van, de mi elhozzuk neked - Unacknowledged

2017. július 27. - Duba Dániel

Vannak azok a konspirációs részek az X-aktákban, amikor Mulder azt fejtegeti, hogy az idegenek már régen itt vannak, csak egy hatalommániás árnyékkormány visszatartja az információkat, pedig az embereknek tudniuk kell az igazságot. Idén megjelent egy dokumentumfilm, amiben ezt majdnem két órán át nézheted. Valós interjúk, titkosítás alól feloldott dokumentumok, képi és hanganyagok segítségével tárja elénk a bizonyítékokat arról, hogy ötven éve hazudnak nekünk, és Muldernek végig igaza volt. Az idegenek itt vannak, a kormány tagad, Roswell valóban megtörtént, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Legalábbis az Unacknowledged című dokumentumfilm szerint.

unacknowledged_main.jpg

“Már rendelkezünk a technológiával, amivel haza tudnánk vinni ET-t” - Ben Rich, Ceo Lockhead Skunk Works

Száz, ötven, vagy akár húsz évvel ezelőtt, ha feltettük a kérdést, vajon egyedül vagyunk az univerzumban, a válasz sosem lehetett teljesen egyértelmű. Ma, a tudomány jelen becslései alapján minden egyes homokszemre, ami a lábunk alatt található, jut egy Földhöz hasonló, életet fenntartani képes bolygó odakint a végtelen űrben. Innen nézve pedig az előbbi kérdés lassan elavul, eljár felette az idő, aktualitását veszti. Manapság a tudósok új kérdéseket tesznek fel.

2001. május 9-én, húsz katonai, kormányzati és testületi tag részvételével sajtótájékoztató zajlott le Washingtonban, egy bizonyos Dr. Steven Greer vezényletében. Itt többek között szó esett az amerikai kormányzat “fekete költségvetéséről”. Azokról a jó amerikai polgárok által adóként befizetett dollármilliárdokról, amiket titkos, vagy el nem ismert projektek finanszírozásába csorgatnak (az amerikai hadsereg kiadásainak nagyjából 25%-áról nem tud számot adni, minden évben), és melyeknek felügyelete a kongresszus és az USA elnökének hatáskörén kívül történik. Ezen katonai programokban olyan földönkívüli technológiákat vizsgálnak és hasznosítanak, amik könnyen megszabadíthatnák az emberiséget a fosszilis tüzelőanyagoktól, a környezetszennyezéstől, a szegénységtől, és Dr. Greer szerint ezen technológiák már nem sokkal a második világháború után a birtokunkba kerültek. Bizony, Roswellről van szó. Merész, igaz? Pedig még csak a film ötödik percénél járunk.

unacknowledged_2.jpg

“Az UFO jelenség létezik, és komolyan kell kezelni” - Mikhail Gorbachev, az egykori Szovjetunió elnöke

A dokumentumfilm olyan titkosítás alól feloldott kormányzati dokumentumokkal, rádiós és tévés bevágásokkal, tűzközelben lévő, vagy azóta nyugdíjazott tisztek (köztük az Apollo-projekt két úrhajósa), pilóták, ügyvédek, képviselők és tudósok beszámolóival dolgozik, melyek forrásai most már bárki számára elérhetőek, és összefogják az elmúlt ötven év eseményeit.

És Dr. Greer nem kicsiben játszik. A második világháború végén Amerikába menekített tudósokon keresztül a Blue Book Projekten át, az idősebb George Bush volt amerikai elnök és ex-CIA igazgatóig felrajzol egy olyan évtizedek óta tartó összeesküvést, aminek szálait egy rejtett, kormány mögötti kormány mozgatja. Beszivárgás, média feletti kontroll, pszichológiai hadviselés, propaganda, a tények kiforgatása és nevetségessé – ezáltal pedig hiteltelenné – tétele, nem válogatnak az eszközökből, mindennek a szemétdombnak a tetején pedig a hadiipar, az olajpénzek és természetesen a jó öreg “hatalom” ülik a tort.

unacknowledged_4.jpg

“Meg vagyok győződve, hogy léteznek UFO-k, ugyanis láttam egyet.” - Jimmy Carter, volt amerikai elnök

Dr. Greer azt állítja, hogy ennek az egész UFO sztorinak Roswell (1947. június 14) nem a kezdete volt, hanem a fordulópontja, mert ezúttal végre kézzel fogható, tanulmányozható matéria került a birtokunkba. Ez pedig hirtelen tengernyi változást hozott létre az akkori nemzetbiztonsági szervekben, hiszen hetekkel az incidens után megalakul a CIA (1947. július 26), rá egy hónappal pedig az Amerikai Egyesült Államok Légiereje (1947. szeptember 18). Persze a Wikipédia idevágó cikkelyei, valamint a történelemkönyvek azért nem szárnyalnak ilyen bátor gondolatisággal, de ne kikapcsoljuk még ki a filmet, a java még csak most jön.

A film ezután azt kezdi vizsgálni, hogy miért pont a negyvenes évek második felében növekedett meg az UFO tevékenység, amit mind a katonai, mind a civil oldalon szemtanúk ezreinek beszámolói támasztanak alá. Itt kiderül, hogy az idegenek azóta érdeklődnek irántunk, amióta megtanultuk kettéhasítani az atomot, és ami után rövid úton kifejlesztettük az atombombát, később pedig megszámlálhatatlan kísérleti robbantással belekezdtünk azok tesztelésébe.

unacknowledged_3.jpg

“Úgy hiszem, hogy ezek a földönkívüli járművek és legénységeik látogatják bolygónkat, és technikailag fejlettebbek, mint mi itt a Földön.” - Gordon Cooper, a Gemini- és az Apollo-program úrhajósa

Ami pedig ezek után következik, ott már végképp elgurul a gyógyszer, és olyan hihetetlen elméletek ismertetése következik, hogy minden UFO és összeesküvés hívőnek bepárásod majd a szeme. Hillary Clintontól még azt is megtudjuk, hogy az UFO, vagyis Unindentified Flying Object elnevezés már nem él, hivatalosan az UAP, vagyis Unexplained Aerial Phenomenon van használatban.

Az Unacknowledged feldobja az összes jól ismert, neten keringő, idegenekkel kapcsolatos összeesküvés elméletet, amit csak elő tudtak kotorni az elmúlt évtizedek szürkezónáiból, és aztán ezeket megszorozza tízzel. Dr. Greer eközben félelmetesen meggyőzően és magabiztosan teríti ki a lapjait, miközben mindenféle fénymásolt dokumentum lobogtatásával és interjúrészletek bevágásával igyekszik fényt vinni az éjszakába. És egy csepp kétség se legyen afelől, hogy a készítők ezt mennyire gondolták komolyan, mert az látszik, hogy nagyon is. Azt már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire találja meggyőzőnek az elmondottakat.

unacknowledged_1.jpg

“Úgy érzem, hogy a Légierő nem adta ki az összes elérhető információt ezekről az Azonosítatlan Repülő Tárgyakról. Nem hagyhatnak figyelmen kívül oly sok megtámadhatatlan információforrást.” - John McCormack, az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházi elnöke

Amiért már érdemes megnézni ezt a dokut, az a hihetetlen profi kivitelezés, valamint a meredek tartalom ellenére is meglehetősen tárgyilagos stílus, amiben elő van adva. Giancarlo Esposito (Breaking Bad) narrálásában nem csak hatásosan és rendkívül érdekesen van prezentálva a mondanivaló, hanem – bár ez ellentmondásosan hangozhat – meglehetősen következetesen. A rövidke nyitány utáni főcím és annak sokkoló képei, melyek alatt éles kontrasztban forog Louis Armstrong agyonhasznált What a Wonderful Worldje (ami itt egy borzongató módon hatásos választás volt), előrevetíti hogy ez bizony nem amatőrök által összefércelt leleplező videócska lesz. Ez a dokumentumfilm egy baromira izgalmas egy óra negyven perc, és nem kell UFO UAP hívőnek lenni ahhoz, hogy szórakoztasson, urambocsá' elgondolkoztasson. Chris Carter – az X-akták atyja – most valószínűleg elégedetten csettintve kurjantja bele az oregoni éjszakába, hogy “Ugye megmondtam?!?” 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6912660073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2017.07.28. 12:14:02

Hinni a templomban kell...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.28. 12:25:43

A beavatottak eddig is tudták, hogy a földönkívüliek már évszázadok óta köztünk élnek. Arisztotelész, Euklidész, Jézus, Michelangelo, Bach, Mozart, John Coltrane és Elvis mind-mind földönkívüliek voltak.

FayRodisz 2017.07.28. 13:02:18

Ez a földönkívülizés cirka olyan, mintha Kolombusz nem ment volna az indiánok közé, hanem úgy 500 év után még most is a fák közül leskelődnénk utánuk.
Oszt miért csak az amrikokkal beszélnek a zufókok? Csak angolul tudnak?

Kivlov 2017.07.28. 13:10:28

Szerintem óriási naivitás azt hinni, hogy még az általunk is hatalmasnak vélt univerzumban, csak a Földön van értelmes élet…

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.07.28. 13:32:22

Természetesen, és még senki nem kotyogta el.
Ugyanaz a gond az egésszel, mint a kemtréllel.
Ja, meg a hatalmas árnyékkormány nyilván enged egy ilyen leleplező cuccot.
Én inkább azt mondanám, hogy maga ez az elterelés, ha már konteó irányba megyek.

Félreértés ne essék : senki nem mondta, hogy nincsenek földönkívüli létformák - és azt sem, hogy vannak. Simán lehetnek, a létükre vagy nem létükre előbb-utóbb lesz normális bizonyíték.
Konspirációs elméletnek meg ez elég gyenge. Valószínűleg az igazi összeesküvések sokkal csúnyábbak, mint ez a mese - és zártkörűbbek.

Feketecsuklya 2017.07.28. 14:12:31

@ColT: Te magad vagy a jó példa. Hiteltelenítés (nem a részedről), bagatelizálás, hülyének nézés. Emellett (szerintem) minden valós bizonyítékot begyűjtenek, és súlyos fenyegetések mellett titoktartásra köteleznek. Majd ha mégis beszél róla az illető, akkor megint beindul a karakter gyilkosság, és problem solved. Ameddig veled is nem történik konkrét eset, addig ezt fogod hinni, mert ezt súlykolják, ha pedig meggyőződsz az ellenkezőjéről, akkor veled is a fent említett dolgok fognak megtörténni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.28. 14:28:00

@ColT:

"Természetesen, és még senki nem kotyogta el.
Ugyanaz a gond az egésszel, mint a kemtréllel. "

Azért akadt, aki halálmegvető bátorságot tanúsított és le próbálta leplezni az emberiség pusztítóit. Pl. pár éve az indexen is volt egy riport egy chemtrailes pilótával, aki évekig szórta a mérget az emberekre, mí végül a lelkiismerete megszólalt. ;)

index.hu/belfold/2014/08/05/evek_ota_embereket_mergezek/

Persze valószínűleg azóta már eltették láb alól a hős pilótát, mert azóta sem hallani sem róla, sem az ügyéről.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.28. 14:36:48

@Kivlov:

"Szerintem óriási naivitás azt hinni, hogy még az általunk is hatalmasnak vélt univerzumban, csak a Földön van értelmes élet…"

Egy dolog jó alappal feltételezni, hogy a Földön kívül is létezik értelmes élet, és egy egészen más dolog idióta konteókban hinni.

Pl. makacsul tartja magát az a konteó, hogy Louis Armstrong nem is járt a Holdon, pedig a beavatottak tudják, hogy bizony járt. Persze nem az Apollo 11, hanem a szürkék vitték el a Hold körüli pályára, ahol átvették őt a gyíkemberek és azok vitték le egy rozzant gyíktaxival a Hold felszínére. De ezzel ma már minden értelmes ember tisztában van, aki nem dől be sem az hivatalos állami hazugságoknak, sem a buta konteóknak.

EddieCivic5g 2017.07.28. 14:37:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lol, azért nem hallani róla azóta, mert kamu volt, poénnak szánták. Persze a hívők azóta is perdöntő bizonyítékként hivatkoznak rá...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.28. 14:41:03

@EddieCivic5g:

A poénnak beállítás csak félrevezetés volt, azt remélték a szerzők és a pilóta, hogy így elbagatellizálva és elpoénkodva nem állnak bosszút rajtuk a háttérhatalom emberei.

A dolgot épp az teszi hitelessé, hogy azóta sem hallani a szereplőkről, főleg nem a pilótáról.

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.07.28. 15:10:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pl. makacsul tartja magát az a konteó, hogy Louis Armstrong nem is járt a Holdon, pedig a beavatottak tudják, hogy bizony járt." - az egy másik Armstrong lesz... ;)

Osz Apo 2017.07.28. 15:17:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De baszki oda van irva a linkre AMIT TE LINKELTEL, hogy szopatasnak irtak, akkora betukkel, hogy kiverik a szemed, de ja, ez egy hos pilota, aki azota mar biztos nem el, mert gyikember-taplalekot keszitettek belole.

Osz Apo 2017.07.28. 15:20:04

@Osz Apo: OK, latom, kacsintottal. Nem hulye vagy, hanem nem-hulye vagy. Elnezest az elobbi feltetelezeseert. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.07.28. 16:09:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egy dolog jó alappal feltételezni, hogy a Földön kívül is létezik értelmes élet, és egy egészen más dolog idióta konteókban hinni. "
Szerintem ha létezik értelmes élet, akkor az tuti, hogy nem itt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.07.28. 16:14:53

@Feketecsuklya: Ha így lenne, akkor tömegesen tűnnének el emberek, az már elég feltűnő lenne. Ideig-óráig ment volna, de ennyi időn át nem.

Amúgy meg mi van, ha én azért vezetlek félre, mert pont én vagyok az ügynök? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.28. 18:28:34

@Duba Dániel:

Mé, talán járt? (Mármint Louis Armstrong).

@Osz Apo:

Az ilyesmikhez többnyire nem vagy csak néha teszek ki smiley-t. Pl. a chemtrailes pilótáról szóló cikket anélkül linkeltem be. Ha valaki smiley nélkül komolyan veszi, az vessen magára.

Még mindig csak Jonathan Swift örök szatírája, az A Modest Proposal jut eszembe: az olvasói smiley-k nélkül is tudták értelmezni. Na jó, én nem vagyok Swift, de akkor is...

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.07.28. 19:32:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha nincs ellenedre, kimoderáltuk a hozzászólásod. Ha van, akkor is.
süti beállítások módosítása