[Supernatural Movies]

Chained (2012)

2013. január 13. - REMY

Nem egy példa támasztja alá azt a bizonyos állítást, miszerint az egyszerű is lehet nagyszerű. A 2012-es év egyik horrorfilmje, a Chained tökéletes példa erre, hiszen egyetlen percében sem tapasztalhatjuk, hogy túl lenne bonyolítva, sőt… 
A filmet a világhírű David Lynch lánya, Jennifer Lynch rendezte, méghozzá nem kis meglepetést nyújtva.

chained.jpg

Egy elmebeteg taxisofőr elrabol egy 9 éves kisfiút az anyjával együtt. Az anya mindent elkövet, hogy megvédje a fiát, de kevésnek bizonyul a nagydarab sofőr ellen, így a fiú magára marad, pontosabban rabszolgává válik a sorozatgyilkos házában. Takarítania kell, ételt kell készíteni, plusz segédkeznie kell az áldozatok eltakarításában. Mindezt egy lánchoz kötözve, és megfosztva a kinti élettől…

A film erőssége, hogy a rendező nem akarta megváltani a világot, és nem bonyolította túl a filmet. Maximalizálta a filmben rejlő potenciált, és egy egészen pofás kis mozit hozott össze, ami a maga nemében szórakoztató is. Továbbá szintén dicséretet érdemel az a kezdő képsor, amivel megadta az alaphangulatát a filmnek. Ezek után már csak „úton kellett tartani” a cselekményt, amit szintén megoldott a stáb. Ugyanakkor a legnagyobb meglepetést a színészi társulat nyújtotta számomra, akik rendkívül sokat adtak a műhöz. Gondolok itt Vincent D’Onofriora, aki az Acéllövedék és MiB című filmekből lehet ismerős, és Eamon Farrenre, aki bár nem ért el eddig kimagasló sikert, de itt mégis remekül játszott. Kettejük kapcsolata a filmben külön szót érdemel, hiszen mind a két karakter, akit megtestesítettek, rendkívül nagy jellemfejlődésen mentek keresztül. Ezek legfőképpen az érzelmeik kimutatásában és a cselekedeteik súlyában voltak mérhetőek. 

Végül csak egyetlen egy hibát fogok megemlíteni, ami talán csak számomra lesz rosszpont, de nekem felesleges volt az utolsó csavar, amivel lezárták a filmet. Jobb végjátékban reménykedtem, amit sajnos nem kaptam meg teljes mértékben, ám így is kellemesen csalódtam. Azt vártam, hogy ismét kapok egy tucatfilmet, sok klisével, de szerencsére nem. 7/10-et simán adok neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr365013952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása