[Supernatural Movies]

[kritika] Howard, a kacsa (1986)

2013. május 18. - REMY

Howard, a kacsa a Marvel képregények egyik alakja, aki nem mellesleg a képregényvilág egyik legnagyobb ökörsége. A karakter 1973-ban Steve Gerber és Val Mayerik által kelt életre a papírlapokon, majd George Lucasnak és a Lucasfilmnek hála 1986-ban a filmvásznon is megelevenedett.

howard.jpg

Howard egy, a Földtől távoli bolygón él, ahol nem ufók, nem emberek, hanem kacsák élnek. Ő egy átlagos kacsa, aki dolgozik, sörözik, TV-t néz, és alszik, de az egyik nap a jól megszokott napirendjét felborítva, egy erő hatására átrepül a Földre. Először nem tudja, hogy mitévő legyen, de amikor megismerkedik Beverlyvel, akkor elkezdődik a kalandja, melynek a fő célja, hogy hazajusson…

Bugyuta, komolytalan, 80-as évekbeli B mozi, de rendkívül szórakoztató családi film. Howard egy szerethető, laza kacsa, aki a kezdeti nehézségek ellenére jól beilleszkedik a Földi életbe. Na, már most álljunk meg egy szóra. Howard egy KACSA! Komolyan, hogy juthat valakinek az eszébe, ráadásul egy olyan népszerű képregénykiadónál, mint a Marvel, hogy egy kacsabolygóról származó kacsa sikereket érhet el az emberek körében? Jó kérdés, de a tények szerint sikeres volt az ötlet, hiszen a képregényből készült film a viszonylag magas 37 milliós költséget, világszintre levetítve visszahozta. Egyedül az USA-ban bukott meg a film.

A filmet egy másodpercig nem szabad komolyan venni, aki megteszi, az inkább kapcsolja ki a filmet. A filmnek egy célja volt, mégpedig a szórakoztatás, amit véleményem szerint véghez is vitt. (akkoriban pláne)

A színészek között olyan nevek szerepeltek, mint a Vissza a jövőben trilógia sztárja, Lea Thompson vagy a később Oscar díjat nyerő Tim Robbins. Az ő játékuk is a béka segge alatt volt, de ez is megmutatta, hogy nem szabad komolyan venni a filmet, hisz ők sem tették. Maga a story egy végtelen egyszerű családi kaland, amiben a sablon dolgok mind megtalálhatóak, de ettől lesz élvezhető.

howard2.jpg

Ugyanakkor azt hozzátenném, hogy manapság nem hiszem, hogy sok embernek tetszene a film, hiszen sokat változott az emberek értékrendje, és Howard, a kacsa valószínűleg már nem lenne a nézhető kategóriában, maximum azoknak, akik régen látták a filmet, vagy azoknak, akik mindenevők. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr775291368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.18. 00:07:30

Látom néha te is kínzod magad, hogy változatos legyen a blogod termése :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.18. 00:32:23

@lisztes: kell :D de amúgy rosszabbra számítottam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.18. 10:14:56

nemvolt ez olyan rossz, film, sőt még a mai napig nézhető.

Semmivel nem banálisabb, mint az et mondjuk.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.18. 11:16:33

@PeterSchöffer: Az USA-ban valóban bukó volt, de világszinten visszahozta az árát + 1 millióval. Pénzbeli bukása nem lehetett, ha +1 milliót is kerestek rajta, viszont, maga a film valószínűleg bukás volt sokak szemében.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.05.18. 18:44:49

Ezt még gyerekkoromban láttam, de tizévesként is kihullott tőle a hajam...
Ha ez B-movie, akkor mi a ZS? :)

szeme közé, laposan! 2013.05.18. 19:06:56

6/10??? Gyerekkorom legelborzasztóbb filmje.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.18. 19:36:55

@Kőmíves Kelemen: számomra az a ZS, amit megpróbálnak komolyan venni és annak ellenére lesz egy kupac ....
süti beállítások módosítása