[Supernatural Movies]

The Lords of Salem (2012)

2013. május 24. - REMY

Rob Zombienak elege lett a remake készítésből, és úgy gondolja, hogy ideje lenne egy saját, eredeti filmet is készítenie. A Halloween 2 bukása után kapott is egy ajánlatot, amit nem tudott visszautasítani, hiszen 1,5 millió dollárt nyomtak a markába, és teljes szabadságot biztosítottak neki a film elkészítése alatt. Az olcsó mulatságból egy egészen érdekes film kerekedett ki.

lords.jpg

Salem rádiójának egyik dolgozója, az egyik nap kap egy csomagot, amint egy bizonyos „The Lords” nevezetű banda küldött neki, egy felettébb furcsa kinézetű dobozban. Az ajándék nem más, mint egy lemez volt, amin egy fura dallam szólalt meg. Heidi másnap leadja a rádióban is a zenét, de akkor még nem sejti, hogy ezzel egy szörnyű dolgot szabadít el a városban…

Kezdjük először is azzal, hogy a film „R” besorolást kapott, ami megadta az alaphangot a film témájának. Zombie a boszorkányságot, azon belül is a salemi boszorkányság történetét felhasználva alakította ki a saját storyját. A több száz éves históriáról annyit kell tudni, hogy a 17. század végén, Salem városában boszorkányperek zajlottak le, és ez 19 ember felakasztásával, egy agyonzúzásával, és sokak bebörtönzésével zárult. Na, már most a bírák között szerepelt egy bizonyos John Hathorne is, aki megelevenedik a Lords of Salemben is.

Véleményem szerint Zombie egy meglehetősen jó témához nyúlt, amiből egy pofás kis horrort lehetett volna összehozni, ami félig meddig sikerült is neki, de több volt benne, mint amennyit kihozott belőle.

Ami sikerült neki, az a hangulatteremtés, mert egészen egyedi, a témához illő kisugárzása volt a filmnek. Emellett a Lords of Salem ajándékcsomag dallama is kellően jóra sikeredett, DE…
Az a probléma, hogy hiába volt jó hangulata a filmnek, ha nem hatott elég mélyen. Nem volt meg benne az áttörés, ami miatt akár napok múlva is visszagondolunk az alkotásra. A bő másfél órás játékidő alatt rendben volt, de amint vége a hatás tovaszállt.

A forgatókönyv itt-ott akadozott, mert voltak olyan jelenetek, amit rettentő gyorsan lezártak, és nem éreztük a későbbiekben a hatását a filmben. Hiányzott a kapcsolat 1-1 jelenet között, így néhol a történések jelentéktelenné, akár feleslegessé is váltak.

lords2.jpg

A rendezéssel különösebb gond nem volt, mert amit Zombie megírt, azt jól vette a vászonra, csak hát az írást rontotta el. A színészekre szintén nem lehetett panasz, mert amit a film elvárt, azt a szintet hozták is. Főszerepben a rendező felesége, Sheri Moon Zombie játszott, valamint egy kisebb szerepet kapott egy korábbi Oscar díjra jelölt színész is (Hosszútávú kapcsolat), aki nem más, mint Bruce Davison.

A Lords of Salem tehát egy közepesre sikeredett horror film, ami bár sikert ért el néhány filmfesztiválon, de összességében nem volt elég ahhoz, hogy az emberek többségének elnyerje a tetszését. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr925307975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása