[Supernatural Movies]

[kritika] Gyakornokok (2013)

2013. november 03. - REMY

Vince Vaughn és Owen Wilson közös produkciója, avagy egy két órás Google reklám a nézőknek. Ez első hallásra semmi jót nem jelent, de hála Shawn Levy és Vince Vaughn munkájának, a Gyakornokok egy meglepően jól összerakott vígjáték képét mutatja, így a nem túl magas elvárásokat maradéktalanul tudja teljesíteni.

gyak.jpg

Nick és Billy, kereskedőknek születtek. Szimpatikusak, jó fejek, és minden egyéb olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami létszükség egy ilyen munkánál. Ám a cég, ahol dolgoztak bezárt, és elvesztették a munkájukat, így kénytelenek voltak új munkát keresni, és új életet kezdeni. Billy gondolt egyet és mindent egy lapra feltéve belecsöppent Nick-kel a Google cég életébe, ahol gyakornokok lettek, hogy a gyakornoki időszak végeztével betölthessék az álomállást, de az odáig vezető út nehezebb, mint gondolták…

A két főszereplő korábban már dolgozott együtt – sőt nem is egyszer – de a közös produkciókból csak az Ünneprontók ünnepe volt az, ami tényleg az ő ténykedésük miatt lett sikeres, hiszen ott történt először, hogy a kamera rájuk fókuszált, és ők voltak a középpontban. Azonban 8 év után ismét összeálltak, és bizony, ha nem is olyan szinten, de sikerült megint mosolyt csalniuk az arcunkra.

Természetesen nem kell sokat várni alapjáraton a filmtől, mert ezerszer lerágott csontot dobnak elénk, de ilyenkor a kérdés mindig az, hogy vajon a tálalás hogyan sikerül? Nos, is kijelenthetjük, hogy jól, és a sablonok ellenére sem lehet utálni a film. Méghozzá azért nem lehet utálni, mert végtelenül szerethető. Ahogy Wilson egyfolytában mosolyog, vagy, ahogy Vaughn hozza a laza és kissé buta szerepet, azt egyszerűen nem lehet nem szeretni. Nyilván, ahhoz, hogy élvezzük ezt a filmet tudni kell magunkról, hogy mennyire vagyunk képesek befogadni ezen B kategóriás vígjátékokat. Mennyire tudjuk megemészteni azt, hogy semmi újat nem fog nyújtani nekünk a film, illetve azt, hogy egy két órás reklámanyagot nézünk. Ha képesek vagyunk rá, akkor leülhetünk elé, máskülönben csalódni fogunk. A film több korosztályra is kitér, és foglalkozik az ő ügyeikkel és bajaikkal. Vannak itt első bulik, első szerelmek, munkahely elvesztése, a korban (divatban) való lemaradás, stb.

gyak2.jpg

A Gyakornokok tehát egyszeri alkalomra tökéletes elfoglaltságot tud nyújtani, még akkor is, ha a játékidő egy kicsit hosszúra sikeredett. Én személy szerint bátran ajánlom a filmet, pláne, hogy néhol felbukkan néhány ismert színész egy cameó erejéig, ami mindenképpen meglepetésként hat.  6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr485612223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.04. 11:18:14

Épp a hétvégén néztem meg, hát szerintem nagyon alacsonyra kell tenni a lécet előzetesen, hogy ne legyen csalódás. A film tényleg az a google-nek, ami anno a Top Gun volt a seregnek, egy teljesen nyílt propaganda-, és reklámfilm, ez már magában erősen visszatetsző, de egyéb gondok is akadnak, főleg, hogy nem vicces. Owen Wilson egyenesen idegesítő, hogy ugyanazt a sok, üres hülyeséget pofázó bájgúnár figurát hozza, vaugh meg jópofa, de ő is csak azt nyomja, amit minden másban, a melegszívű nagydarab málét. A poénok felejthetőek, talán egy.kettő tényleg mosolyfakasztó, a sztori egy dramaturgiai fekete lyuk, ami magában nem lenne baj, ha röhögni lehetne közben, de sajnos rém lapos az egész, ez a totális hiteltelenséggel párosulva egy idő után kifejezetten kínos. Nem azt mondom, hogy nézhetetlen, csak egyszerűen gyenge, ráadásul közel két óra, a negyede nyugodtan kivágható lenne. Nálam halovány 5/10.

K.Leslee 2013.11.07. 17:12:55

Ez egy rendkivul eroltetett bargyu es humortalan film.
süti beállítások módosítása