[Supernatural Movies]

Nyári tervek: Főszerepben a DC Comics/Marvel sorozatok

2014. június 24. - REMY

Ha minden jól megy - és hát miért ne menne - akkor a nyáron a Supernatural Movies blogon sok-sok érdekességgel találkozhattok majd. A blogon eddig is nagy figyelmet fordítottunk a DC Comics és Marvel képregény adaptációkra, amit a jövőben is szeretnénk fenntartani. Épp ezért olyan klasszikusok kerülnek majd terítékre, mint a 40-es évek sikersorozatai, a John Wesley Shipp főszereplésével készült Flash sorozat, vagy a legendás 90-es évekbeli Batman rajzfilmsorozat. Ugye, hogy jól hangzik?!

dcmarvel_1.jpg

Nézzük tehát, hogy konkrétan mik fognak majd terítékre kerülni a nyár folyamán.

- Marvel kapitány (1941)

dcmarvel1.jpg

A Republic Pictures által készített Shazam adaptáció volt az első olyan sorozat, - élőszereplő alkotás - melyben képregényekből ismert szuperhős tűnt fel. A 12 fejezetből álló sorozat az Adventures of Captain Marvel címet viselte. Marvel kapitányt Tom Tyler, míg Billy Batsont pedig Frank Coghlan Jr. alakította.

- Superman (1941)

dcmarvel2.jpg

Az első Superman adaptáció, ami meghódította a televíziók képernyőjét. A Fleischer Studios 17 részes rajzfilmsorozatáról van szó, aminek az első részét ráadásul még Oscar-díjra is jelölték.

- Captain America (1944)

dcmarvel3.jpg

Szintén a Republic Pictures által készült a 40-es években, ráadásul ez a sorozat volt az első Marvel képregény adaptáció, ami élőszereplős formában került a nagyközönség elé. A sorozat 15 epizódból áll, melyek egyenként 15-20 perc hosszúságúak. A címszereplőt Dick Purcell alakította, ám ekkor még nem Steve Rogers volt a rendes neve a hősnek, hanem Grant Gardner.

- Superman (1948)

dcmarvel4.jpg

Az első élőszereplős Superman feldolgozás, mely a korszak többi szuperhősös sorozatához hasonlóan szintén 15 részből állt. Supermant Kirk Alyn, Lois Lane-t pedig Noel Neill játszotta.

- Flash (1990)

dcmarvel8.jpg

A leggyorsabb szuperhős is megkapta a maga sorozatát a 90-es években, ráadásul a sikerek hátterében olyan nevek álltak, mint a zeneszerző Danny Elfman vagy a Villám ruháját készítő Stan Winston Studios. A főszereplőt John Wesley Shipp alakította.

- Batman: The Animated Series (1992-95)

dcmarvel6.png

Minden idők egyik legjobb rajzfilmsorozata, és minden idők egyik legjobb Batman feldolgozása.


- Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-)

dcmarvel7.jpg

Ha már beharangoztuk, hogy ősszel milyen DC/Marvel sorozatok jönnek, akkor kutya kötelességünk lesz az Agents of S.H.I.E.L.D-ről is írni, tehát Coulson ügynökei is terítékre fognak kerülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr326396781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása