[Supernatural Movies]

[pilot] Gotham (2014)

2014. szeptember 23. - REMY

A CW már néhány éve elkezdte azt, amibe idén a FOX is belekóstolt. A csatorna hétfőn kezdte el sugározni a saját DC Comics adaptációjukat, a Gotham sorozatot. Azt a sorozatot, mely nem maszkos, illetve álruhás hősökre fókuszál, hanem egy hús-vér emberre, a Gotham-i rendőrség egyetlen normális emberére, Batman hű „társára”, James Gordonra.

gotham1.jpg

Maga az alapötlet már a bejelentéskor érdekesnek tűnt, hiszen Gordon mindig is csak egy mellékszereplő volt a Batman filmekben, sőt… Burton filmjeiben jóformán momentuma nem volt, így egészen Nolan Sötét lovag trilógiájáig kellett várni ahhoz, hogy megismerjük, ki is az a James Gordon. Nyilván a rajzfilmekből és a képregényekből a legtöbb ember már ismerte, de élőszereplős alkotásokban még nem nagyon tudott érvényesülni, holott Ő volt az első olyan ember Gotham-ben, aki tényleg felvette a harcot a bűnözőkkel és nemet mondott a korrupcióra. Szóval az alapötlet alapján, minden adott volt ahhoz, hogy jól szórakozzunk a Batman előtti Gothamben, ahol még Bruce Wayne is csak keresi önmagát, hiszen alig néhány napja veszítette el a szüleit.

Ha a sorozat képi világát nézem, akkor egyből Nolan filmjei jutnak eszembe. A FOX meglehetősen realisztikusan mutatja be Gotham városát, ami már csak azért is lehet jó a csatornának, mert így akár egy nagyobb nézői réteget is meg tudnak nyerni maguknak, hiszen nem feltétlenül kell Batman rajongónak lenni ahhoz, hogy nekiüljünk ennek a sorozatnak. Van benne fantázia, és emellett egy jó kis nyomozós sorozat válhat belőle a későbbiekben. Természetesen a rajongók többet fognak kapni a rengeteg utalás, és ismert karakterek miatt.

gotham2.jpg

Apropó karakterek. Az már biztos, hogy a FOX jobban hajtott a minőségre, mint a CW. A színészek közül nekem senki nem okozott csalódást, mi több a pilot epizód alatt több kedvencem is lett. Elég csak a Harvey Bullockot alakító Donal Logue-ra, vagy a Pingvint alakító Robin Taylor-ra gondolni. De a fiatal Bruce Wayne és maga James Gordon is korrektül teljesítettek. Szóval igen, van potenciál ebben a sorozatban, így mindenképpen csak ajánlani tudom a megtekintését/elkezdését! Veszettül hangulatos!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr846723775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.23. 12:24:17

remélem, hogy a hétvégén nekem is lesz időm meglesni.

A nép fia 2014.09.23. 13:13:08

Eddig nem különösebben érdekelt, de lehet, ma este adok neki egy esélyt. Úgysincs más dolgom.

Nyílméregbéka 2014.09.24. 06:19:42

Egyelőre nem vagyok meggyőzve, azt hittem a trailerek alapján, hogy majd egyből beránt a sorozat, ehhez képest elég közepesre sikerült a pilot. 6/10 Biztos nézni fogom, már csak Bullock és Pingvin miatt is, de az már eldőlt, hogy nem kerül be a heti nézésbe, megy a gyűjtőbe, és majd ha úgy adódik, ledarálom két-három részletben az évadot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.15. 20:55:32

megsasoltam. magasan veri a flash vagy az arrow-t így pilot alapján. Fogom nézni.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.15. 21:39:50

@doggfather: Pedig eddig pont ez nem nyújt kiemelkedőt. Nagyon szeretem, de a 4 rész alapján eddig "csak" hozza a jót. Meglátjuk mi lesz a továbbiakban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.16. 08:28:03

@REMY: szigorúan a pilot alapján írtam. Mondjuk a pilotja az arrownak is nagyon tetszett, aztán a sori kevéssé.
Közben láttam a gotham 1x2-őt is, és nem lett rosszabb a véleményem. Pingvint bitangul eltalálták. Meg Bullock-ot is.
süti beállítások módosítása