[Supernatural Movies]

Hollywood új királya, Chris Pratt

2015. június 21. - REMY

Ha valakinek a karrierje olyan ívet ír le, mint Chris Pratté, az sikeres. Ha valaki olyan sikeres, mint Chris Pratt, az nekünk nézőknek, csak jó lehet. A Jurassic World megjelenése után új királyt avattak Hollywoodban, mégpedig egy olyan királyt, aki nem csak szimpla sikert hoz el a filmjeivel, hanem pénzt, csillogást, jókedvet és egy rakás humort. Chris Pratt a csúcs!

prattkek.jpg

Egy göndör hajú, duci, sorozatok és zs-kategóriás tv, illetve Direct to DVD filmek mellékszereplőjeként kezdte (voltak ugyan jobb szerepei is, pl. Városfejlesztési osztály), aki tipikus másodhegedűs színész képét formálta meg az esetek 99%-ban. Még 2013-ban is csak percei voltak a Her, illetve Elpuskázva című filmekben, aztán egy csapásra minden megváltozott, ugyanis MINDEN SZUPI SZUPER LETT! Jött a Lego-movie, Chris Pratt csillaga pedig megjelent az égen. (A film sikeres lett 1. rész) Pár hónappal később pedig a Marvel sem tudott besülni vele (bár azért ez meglepő lett volna.), hiszen a Galaxis őrzői mind kritikailag, mind nézői, mind pedig pénzügyi szempontból is hatalmasat robbantott. (A film sikeres lett 2. rész). Ezek után már szinte mindenki ismerte Pratt-et, a csillaga pedig egyre erősebb fénnyel ragyogott az égen.

pratt_1.jpg

Az idei évben azonban mindent megkoronázott. Egy nem várt pénzügyi robbanást idézett elő a dinoszauruszai segítségével a Jurassic Worlddel (A film sikeres lett 3. rész), hiszen minden idők legnagyobb bevételét szedte össze az első hétvégéjén a tengerentúlon, így most már szinte biztossá vált, hogy ha valaki blockbustert rendez, annak kell egy Chris Pratt a filmjébe. Sőt, Pratt olyannyira a csúcsra tudja/tudta járatni a laza, szerethető kalandhős karaktereit, hogy szinte megállás nélkül lehetne sorolni, hogy hány remaket vagy rebootot lehetne készíteni a nevével fémjelezve. Nézzünk is néhány példát, amiből az egyik még meg is valósulhat!

Az Indiana Jones széria az új évezredben kapott már egy negyedik részt, de valljuk meg őszintén, eléggé gyenge lett. Harrison Ford sajnos nem lesz fiatalabb, a stúdiók viszont nem tudnak leállni. Nekik pénz kell, ezáltal jönni fognak a folytatások és egyéb újragondolások, mikor előbb, mikor pedig utóbb. Rengeteg pletyka terjeng az Indiana Jones 5. része körül, azonban hivatalos megerősítés még mindig nincs a projekt kapcsán. Ford fog visszatérni, vagy esetleg újraindítják az egész franchise-t egy új színésszel? Ki tudja… Ha az utóbbi fordul elő, akkor keresve sem találhatnának alkalmasabb színészt a feladatra, mint Prattet! A vérében van a kalandozás! (Egyes pletykák szerint Ő lesz Indy!) Épp ezért, ha esetleg az Universalnál is úgy döntenek, hogy a Múmiát is újra szeretnék forgatni, akkor Rick O'Connell szerepére is meglenne a tökéletes jelölt.

prattsoloooo.jpg

Chris Pratt ugyanis filmvászonra termett. A kisugárzása és az egész megjelenése olyan, amire rá lehet írni egy kalandos, vicces, és látványos mozifilmet, egy olyat, amiért az emberek szeretnek moziba járni. Garantálja a szórakozást, pedig nem is lehet elit színésznek nevezni. A blockbusterek világában azonban otthonosabban mozog, mint sok másik színésztársa. Ennek hatására pedig rengeteg karaktert és blockbustert járathatna csúcsra. A két említett figurán kívül még akár egy Star Wars spin-off kapcsán is szóba kerülhetne a neve, mivel a Galaxis őrőziben már azt is megmutatta, hogy az űrben sincs eltévedve, így akár a fiatal Han Solo-t is megformálhatná. Jól áll neki az űrhajó, megtalálja a közös hangot a különféle lényekkel, emellett benne van a Solo-faktor is a vérében. Egy vérbeli bandita, egy belevaló űrcsempész. Szerintem Chewbacca sem húzná a száját, ha vele kéne dolgoznia… De akár fel lehetne hozni a közkedvelt konzolos játékot, az Uncharted-et is, hiszen ott is egy kalandort, felfedezőt, akcióhőst kéne megformálnia, ami szintén nem állna távol tőle. A játékadaptációk pedig egyre nagyobb tételben készülnek el Hollywoodban, szóval minden adott ahhoz, hogy Nathan Drake megelevenedjen a filmvásznon.

Viszont mi az, amit már most tudunk?

- Romantikus sci-fi érkezik Chris Pratt és Jennifer Lawrence főszereplésével, ami egy távoli jövőben fog játszódni, méghozzá egy űrhajó fedélzetén. A film a Passengers címet viseli.

- A hét mesterlövész is remake-et kap, méghozzá Chris Pratt főszereplésével (illetve másik 6 színész közreműködésével). Ergo, a remake hullám elkezdődött, Pratt pedig ott van a fedélzeten. A film minősége még kérdéses, de a kalap biztos, hogy jól fog állni Star Lord fején.

het_masolata.jpg

Összegezve tehát kijelenthetjük, hogy jelen állás szerint Hollywood kitermelte a legújabb hőst, a legújabb karakterszínészt, akiért milliók képesek rajongani, és akiért megéri beülni a moziba és elfogyasztani egy rakás popcornt. Aztán persze lehet, hogy 10 év múlva már sehol nem lesz, de én erre nem vennék mérget!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr517562058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fincherista 2015.06.21. 20:14:58

Meg kell hagyni, jól állnak neki a kalandor szerepek, de nekem valahogy mégis Andy Dwyer marad.

Garott 2015.06.21. 20:43:44

Amikor a Jurassic World-öt néztem, ott figyeltem meg, hogy Chris Pratt egy az egyben hozza az Indiana Jones-t. Mind a kaland vonalon mind pedig a romantikus szálon, mintha ugyan az a karakter lett volna (a végére már az is felmerült bennem, hogy ott mérik fel, hogy alkalmas lenne-e rá). Ha kap még 1-2 jó szerepet akkor tényleg nagyon hosszú és jövedelmező karrier vár rá. És ránk is, mert eddig a színészi játékára nem nagyon lehet panasz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.22. 08:34:49

azért egy film, na jó kettő ezután a jurassic után, még nem tesz valakit királlyá...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.06.22. 09:16:25

@doggfather: Amennyi lehetőség megnyílt előtte és a stúdiók előtt, hogy az valami brutális. Konkrétan a legnagyobb nevű franchise-okba lehetne beletenni. Rettentő nagy potenciál rejtőzik benne és, ha összejön az Indiana Jones szerep, akkor szerintem nem lesz megállás. Ő uralhatja majd a következő 5-10 évet a blockbuster piacon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.22. 10:00:02

@REMY: ejj, de sok színészről mondtak már ilyet az elmúlt években...

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.06.22. 16:28:55

Csak nehogy úgy járjon, mint az Avataros srác. Már a nevét sem tudom.
süti beállítások módosítása