[Supernatural Movies]

Egy élő (?) porcelánbaba - A fiú

2017. május 08. - REMY

A tavalyi év elején, viszonylag nagy hype közepette látott napvilágot William Brent Bell horrorfilmje, a Fiú, amely lényegében, a 2016-os esztendő horrorfilmes zsánerét próbálta meg útjára indítani több-kevesebb sikerrel. A Fiú ugyanis veszettül kevés volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

7762f04004d0363f_the-boy-boy_356_df-10912r_rgb_xxxlarge_2x.jpg

Az Amerikából érkező dadus nagy megdöbbenésére, az angol munkaadóinak kisfia valójában egy életnagyságú baba. A több szigorú szabály megszegését követő felzaklató események nyomán kezd hajlani afelé, hogy a baba csakugyan él...

Amikor egy film nem találja a helyét a zsánerek között, akkor ott már igen nagy bajok vannak. Se thrillerként, se horrorként nem tudott kiteljesedni, hiszen előbbinek nem elég nyomasztó, utóbbinak nem elég félelmetes. Így pedig hiába van gyönyörűen fényképezve a film, hiába néz ki jól Lauran Cohan a filmvásznon, az unalomig elcsépelt sablonok egymásra rakosgatása, majd azok végeredménye sem tudott hozni egy elvárható szintet.

A film első egy órája dögunalom. Próbál építkezni, felvezetni, de mindhiába. Az ezerszer látott szomorú múltbéli történések, a valami még sincs rendjén a helyi emberekkel dolog, a tipikus kísértetjárta ház megjelenése sem tudott igazán átütő lenni. Brahms története lapos, a film végi csavar pedig hiába pörgeti fel az eseményeket, nem elég, pláne, hogy elég szépen elrugaszkodtak a talajtól a készítők. Lényegében nyomtak egy Texasi láncfűrészest.

new-movie-release-the-boy-horror-story.jpg

Így pedig a Fiú olyan hibákat sorakoztatott fel a játékidő alatt, amit nem lehetett kijavítani egy-egy kisebb pillanattal. A végső fordulat előtti meglepetés pedig totál érdektelen és felesleges, sőt mi több érthetetlen volt a végjátékot elnézve. A súlytalan kivitelezés gyümölcse pedig nem több, mint egy felejthető próbálkozás. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1611989230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannigabi 2017.05.08. 17:49:43

Ma már másodszor értek veled egyet valamiben... Ez egy különös nap.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.05.08. 18:35:26

@hannigabi: Hamm, hiba van a Mátrixban. Valamit ki kell találnom erre... :P

hannigabi 2017.05.08. 18:54:26

@REMY: Öhm... Aliens duplakritika? :P
süti beállítások módosítása