[Supernatural Movies]

Pi élete / Life of Pi (2012)

2012. december 28. - REMY

Csoda: A csoda olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek vagy valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében. A csodát ezért főleg különböző vallások hívői élik meg, fogadják el és magyarázzák úgy, hogy az az isten és/vagy természetfeletti erők munkájának eredménye.

pi2.jpg

…Igen, Pi élete egy csodálatos történet, melyet csak akkor hiszünk el, ha látunk.
Pi élete már gyerekként sem volt hétköznapi, hiszen a nevét egy uszodáról kapta, plusz az apjának volt egy állatkertje is. De ez még nem volt elég, mivel Pi a különböző vallásokért is rajongott és egyszerre hármat is gyakorolt (Keresztény, Mohamedán, Hindu). Azonban a fordulat az életében akkor történt, amikor pénzhiány miatt el kellett adniuk az állatkertet, és Kanadába kellett költözniük. Az óceánon hajótörést szenvedtek, mely során a hajó teljes legénységét elnyelte a mély, és csak Pi élete túl a katasztrófát egy bengáli tigrissel együtt. A fiatal fiúnak észnél kellett lennie, mert egy kisebb hiba miatt is az életével kellett volna fizetnie. Viszont Pi felnőtt a feladathoz, és ezzel együtt az életét is megváltoztatta…

Az Oscar díjas Ang Lee (Túl a barátságon) ismét bebizonyította, hogy érti a dolgát, és egy rendkívül jó könyvadoptációt hozott létre. Mind a rendezés, mind az operatőri munka dicséretet érdemel. A képi világ a vizuális effektekkel olyan látványt tár elénk, ami lehengerlő és gyönyörű, egészen a kristálytiszta víztől a CGI tigrisig.

A film erőssége ott mutatkozik meg igazán, hogy a lassú folyása ellenére sem lesz unalmas. Viszonylag hosszú felvezetést kapunk, de úgy érzem, hogy ez kellett a történet kiteljesedéséhez. Fontos volt, hogy néha visszaugorjunk a jelenbe és tudatosítsa továbbra is a film a mesélést. Ugyanakkor itt vettem észre egy kisebb hibát, ami miatt a film pontszámán faragnom kellett, mégpedig, hogy a végén túl gyorsnak éreztem a lezárást. Remekül folyt a történet, aztán hirtelen vége lett, és ez sajnos valamiért kétes érzéseket keltett bennem. Persze, ettől függetlenül nagyon tetszett a film.

pi.jpg

Megemlítettem már a rendezést, az operatőri munkát, és a történetet is, azonban volt a filmben egy bizonyos Suraj Sharma nevezetű színész is, akinek ez volt a legelső filmje. Viszont a játékából ezt egyáltalán nem tudtuk volna megmondani, és bizony ő az élő példa arra, hogy nem mindig csak a rutinos színészek tudnak jól mozogni a filmvásznon. Élmény volt nézni a játékát. Mellette két ismertebb név is feltűnt, mégpedig Irrfan Khan, és Gérard Depardieu is. Előbbi az idősebb Pi, míg a francia csak egy rövid cameo szerephez jutott. 

Összegezve az élményt, azt mondom, hogy megérte a mozijegy árát. Mindenképpen érdemes megnézni, mert egy magas színvonalú filmről van szó. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr164984272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.28. 00:20:33

Na azért volt mégis olyan, aminek kapcsán nem értünk egyet (jelenbe visszaugrálás)
Azt viszont meg én felejtettem el megemlíteni az írásomban, hogy a vége tényleg egy kicsit hirtelen. Bár én ezt inkább azzal magyaráztam, hogy alapból nem túl kielégítő. (De aztán ki tudja, ha tényleg nagyot durrant volna, lehet h még akkor is gyorsnak érezném)
süti beállítások módosítása