[Supernatural Movies]

Kalózok! A kétballábas banda (2012)

2013. március 22. - REMY

Amikor szóba kerülnek a kalózok, akkor az emberek többségének Jack Sparrow jut eszébe. Bevallom nekem is ő az első számú kalóz karakterem, ám a történetét már ismerjük, és nem nagyon tud újat mutatni. No, de az idei Oscar gálán a színrelépett a Kalóz kapitány, aki feledtetni (?) szerette volna a tengerek királyát, és megmutatni, hogy milyenek is az igazi kalózok. Ez viszont nem sikerült, mert ahogy a címben is olvashatjuk a két ballábas bandával van dolgunk, akik rengeteg ziccert hibáztak, és még a kincset sem tudták elhódítani.

kalózok.jpg

Kalóz kapitány kedvét semmi nem tudja lelohasztani, és emellett egy határtalan vágy is hajtja, hogy ő legyen a tengerek királya, és elnyerje az Év kalóza díjat. No, de nem számol azzal a kis aprósággal, hogy a kalandja során összefut Charles Darwinnal, aki beleköp a levesébe…

A Kalóz kapitány vicces, de sajnos már láttuk, és nem hiába hoztam fel Jack Sparrow kapitány nevét, mert a két karakter nagyon sokban hasonlít egymásra. Mind a kettejüknek hiányzik egy kereke, és csak úgy vonzzák a bajt. A nevüket a legkisebb emberke is ismeri, no, nem azért, mert akkora sztárok, hanem mert akkora lúzerek. Na persze a film végére mindig elérik a céljukat…

A két film viszont kivitelezésben különbözik, és talán pont ez a dolog tehetett volna különbséget a Kalóz kapitány megítélésében, de a rendező a ziccereket elhibázta. Gyurma technikát alkalmazott, a történet megvalósítására, ami nem is lett volna probléma, de a silány, közepes story megpecsételte az egész alkotást. Néhol erőltetett és elcsépelt poénokat lőttek el szereplők, és ez sajnos hiba volt. Nem tudott újat mutatni a látványon kívül, emellett az 1-2 vicces jeleneten kevésnek bizonyult a jó szórakozáshoz.

Egy kicsit többet vártam a filmtől, amit sajnos nem kaptam meg, így 6/10-nél többet nem tudok rá adni. A Kalóz kapitánynak meglehet adni az esélyt, de csodát nem kell várni tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr175161382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása