[Supernatural Movies]

[kritika] Percy Jackson - Szörnyek tengere (2013)

2013. november 30. - REMY

Rick Riordan gyermekregénye, a Percy Jackson sorozat a 2010-es évben megkapta első filmes adaptációját, ám sem a kritikusok körében, sem pedig a pénztáraknál nem alkotott maradandót. Ugyanakkor nem lehetett azt mondani rá, hogy rossz, HA azt vesszük figyelembe, hogy melyik korosztálynak készültek. 12-14 éves kor alatt nagyon is jó szórakozást nyújthatott a film, de az említett kor felett már nem nagyon, a folytatás meg pláne nem…

pj2.png

Percy Jacksonék táborában sosincs nyugalom. Egy nap azonban a vártnál nagyobb galiba üti fel a fejét, hiszen Hermész fia csatlósokat gyűjt, hogy megszerezzék az Aranygyapjút, aminek a segítségével leigázzák az Olümposzt…

Az első rész rendezője, Chris Columbus otthagyta a stábot, és sajnos magával vitte mindazon elemeket, amivel egy kicsit is mesebeli, és bájos lesz egy alkotás. Thor Freudenthal nagyon kevésnek bizonyult, mert bár nem ismerem a könyveket, és nem tudom, hogy abban, hogyan bővítik az univerzumot, és hogyan írják meg a karaktereket, de itt a filmben szinte semmi értékelhetőt nem kapunk a Percy Jackson világból. Nulla fantázia, nulla mélység, nulla varázs jellemzi az egész Szörnyek tengerét. És ezzel az a baj, hogy hiába készült gyerekeknek a film, véleményem szerint még nekik sem lesz felhőtlen szórakozás.

Erre ráadásul még egy lapáttal rátesz a kifejezetten gagyi látvány is, ami bizony 2013-ban nem elfogadott, főleg ha közel 100 milliós büdzséje van egy filmnek. Ám ez még mindig elnézhető lett volna (talán…), ha a végjátékot ütősre készítik. Ez sajnos nem történt meg, mert kaptunk egy erőltetett semmitérő harcot. Ugyebár Kronosz fedte fel a fejét, de szerencsétlennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és igazából az egész karaktere egy oltári nagy poén. Beállították, mint valami nagy és erős főgonosz, aztán annyi ellenállást tanúsított, mint egy marék lepke.

pj1.jpg

A film tehát érthető módon bukott meg ismét a pénztáraknál, és bizony ez a folytatás nagyon, de nagyon gyenge lett. Mind karakter szinten, mind történetileg, mind a mondanivaló tekintetében. Olcsó poénokat és igénytelen fantasy világot kaptunk, és ennek tudatában bátran jelentem ki, hogy nem érdemes megtekinteni a Szörnyek tengerét, még a kicsiknek sem. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr305667323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.01. 11:32:27

@Dr.Jones: És az a legrosszabb az egészben, hogy ez még szerintem a kicsiknek sem jó. Nincs semmi varázsa, pedig próbáltam 10-12 éves szemmel nézni, de lehetetlen. Az első részt lehetett, ezt nem.

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2013.12.01. 12:48:10

Szerintem simán vállalható volt. Egyáltalán nem rosszabb, mint az első. Megmaradt ugyanaz az ironizáló mentalitás és kiszólogatás Amerikának és Hollywoodnak, ami az első részben (és tudtommal a könyvben is) jelentősebb szerepet kapott.
süti beállítások módosítása