[Supernatural Movies]

TOP 10 legtöbbet kaszáló rajzfilm

2013. december 02. - REMY

Filmeket nem csupán azért készítenek a stúdiók, hogy a nézőket szórakoztassák, hanem azért, hogy Hollywoodban a nagyágyúk jól megrakják a zsebüket. Ugyebár a legsikeresebb film az Avatar, a közel 3 milliárdos bevételével világszerte. No, de mi a helyzet az animációs filmekkel? Az elmúlt 20 évben rengeteg szórakoztató, és minőségi animációs film látta meg a napvilágot, és többen közülük bankot is robbantott a megjelenésével.

a11.jpg

Szedjük hát össze, hogy melyik 10 rajzfilm (animációs film) a legsikeresebb.

10 – Madagaszkár 3 (2012)

a1.png

Alexék harmadjára mutatták meg magukat a képernyőn, és bár minőségileg nem ez a rész volt a legjobb, de a pénztáraknál ez bizonyult a legsikeresebbnek. Nem kevesebb, mint 746,9 millió dollárt kapartak össze világszerte. (A 10. helye veszélyben van, hiszen az idei Szörny Egyetem csupán 3 millió dollárral van lemaradva)

9 – Shrek a vége, fuss el véle (2010)

a2.jpg

Shrek, a Szamár, a Csizmás Kandúr, és persze Fiona a 2010-es évben, immáron negyedjére tűntek fel a filmvásznon. A siker sajnos elmaradt (legalábbis, ami a színvonalat illeti), és az Ogre story kezdett kissé unalmas lenni, de a bevételek még mindig azt mutatták, hogy Shrekért rajonganak az emberek, ugyanis 752,6 millió dolláros bevételt termelt.

8 – Harmadik Shrek (2007)

a3.jpg

Shreket imádják, és ezt bizonyítja a 3. epizód pénztermelése is, hiszen a harmadik kaland, közel 800 milliót hozott a konyhára. Pontosítva, 799 millió dollárt.

7 – Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens (2012)

a4.jpg

Csakúgy, mint a Shreknél a Jégkorszaknál sem számított a minőségbeli romlás, ha a pénzügyi bevételeket nézzük. A leggyengébb epizód is képes volt a 10 legsikeresebb animációs film közé verekednie magát a 877,2 millió dolláros bevételével.

6 - Jégkorszak 3. - A dínók hajnala (2009)

a5.jpg

Sid és Manny kalandjának harmadik állomása bizonyult a legsikeresebbnek. A dínók hajnala, ha nem is sokkal, de megelőzte a 4. részt, és 886,7 millió dolláros bevételre tett szert világszerte.

5 – Gru 2 (2013)

a6.jpg

Egyértelmű volt, hogy idén az animációs filmek közül melyik lesz az, ami a legnagyobb összeget szakítja a pénztáraknál. A Gru első részének sikere után várható volt, hogy a Minionokra támaszkodó második rész óriási pénzügyi sikert fog hozni a stúdiónak, és végül 918,1 millió dollárt termelt.


4 – Shrek 2 (2004)

a7.png

A Zöld Ogre története a legsikeresebb, ha a bevételeket nézzük. A 10 legtöbbet kereső animációs film között 3 rész is megtalálható, ami mindenképpen dicséretre méltó. Ha ezek mellé még színvonal is társult volna (a 3. és 4. résznél), akkor bizony mindenki elégedetten állhatott volna fel a foteléből, de mivel ez nem történt meg, így csak a stúdió fejesei örülhettek. A Shrek 2 egy bitangerős 919,8 millió dolláros vagyont halmozott fel világszerte.

3 – Némó nyomában (2003)

a8.jpg

A dobogó legalsó fokára, azaz animációs film ért fel, ami minden téren sikeresnek bizonyult. A Némó nyomában meg sem állt az Oscar-díjig, a nézők szerették, és bizony a pénztáraknál is óriásit robbantott, a maga 936,7 millió dolláros bevételével. 2015-ben érkezik a folytatás, ami a Szenilla nyomában címet viseli.

2 – Az oroszlánkirály (1994)

a9.jpg

Közel 20 éves az Oroszlánkirály, és a mai napig az egyik, ha nem a legjobb rajzfilmként tartják számon (nem is érdemtelenül). A Disney nagyon ráérzett a tutira, és minden tekintetében hibátlan rajzfilmet hozott létre. A számítógép által kreált animációs filmek előtt született, és még így is az egyik legsikeresebb lett, hiszen 987,5 millió dollárt szedett össze világszerte.

1 – Toy Story 3 (2010)

a10.jpg

Buzz és Woody az animációs filmek királyai. A történetük kivétel nélkül hibátlan, és ezt kevés trilógia mondhatja el magáról. A Toy Story nem érdemtelenül kerül a toplisták élére, ha animációs filmekről van szó, de a jelen esetben még a legsikeresebbnek is ez bizonyult a 3. epizód. Átlépte az álomhatárt, és 1 milliárd fölé jutott világszerte. Pontosan: 1063,2 millió dollárt gyűjtött össze.

Forrás: http://boxofficemojo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr995668951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPQR300 2013.12.02. 17:05:55

Inflációval súlyozva van? Ha nem, akkor lehet, hogy igazábol az Oroszlánkirály az első.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.02. 17:31:53

@SPQR300: Azt nem tudom, hogy a Mojo miként számol, én csak az ő adataik alapján készítettem ezt a listát (forrásként megjelölve). Nyilván nagyon nehéz lenne teljes mértékben hiteles információval szolgálni, de megközelítőleg ez a helyzet.

Nyílméregbéka 2013.12.02. 20:40:43

Szerintem a jegyárakkal és inflációval súlyozott lista kicsit másképpen nézne ki. Nincs itt a sok klasszikus közül egy sem, pl hófehérke, dzsungel könyve, szépség és szörnyteg vagy az aladin, amit biztos sokkal többen néztek meg anno, csak akkor még pár centes, max egy-két dolláros jegyárak voltak a mai 8-12 dollàr helyett.
süti beállítások módosítása