[Supernatural Movies]

TOP 10 3D-s animációs film

2014. február 24. - REMY

Ha elfogult lennék, akkor azt mondám, hogy a 3D-s animációs filmek kora a Toy Storyval kezdődött, majd a trilógiává bővült szériával végződött. Ebben ugyan van elfogultság, de ha jobban belegondolunk, akkor némi igazság is fellelhető. A számítógépes animációs filmek világa nem valami ősi műfaj, mert a Toy Story 1 volt az első efféle technikával elkészült mozifilm, ami csupán 19 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. Ez nem olyan sok idő…

a0.jpg
De, mára már igen csak közkedvelt műfaj lett, és szinte havi rendszerességgel jönnek ki különféle minőséget képviselő animációs filmek. A legtöbbjük egy sablonos hulladék, de néhol azért próbálkoznak valami egyedivel. Véleményem szerint egy kiaknázatlan terület, amiben egyrészt nagyon sok pénz van, másrészt rendkívül szórakoztató tud lenni egy jól összerakott mozifilm. Az animációs filmek a 2000-es évek tájékán élték fénykorukat, amikor ugyanis még nem volt tömegcikk az animációs film. Ugyan az elmúlt években is készültek remek filmek, de valahogy az igazi varázs kiveszett belőlük, és csupán JÓ filmek lettek.

No, de azért szedjük össze, hogy melyek a legjobbak (legalábbis szerintem):



10 – Némó nyomában (2003)

a10_1.jpg
Óceán, kaland, halak, és megannyi csodálatos kaland. Ez vár ránk, ha megnézzük a Némó nyomában című animációs filmet, mely annak idején négy Oscar-jelölésből egyet be is húzott, a legfontosabbat. Egy jól összerakott, vicces filmről van szó, aminek a megtekintése után könnyen lehet, hogy befizetünk egy bohóchalra. Andrew Stanton tudta, hogy mitől döglik a légy, és ezt be is bizonyította.

9 – Final Fantasy VII – Advent Children (2005)

a9.png
Irány Japán, merthogy a Final Fantasy nem amerikai gyártmány, és ennek ellenére lett kimondottan jó. A sikeres konzol-játék nagy népszerűségnek örvend Ázsiában, így nem is csoda, hogy készítettek hozzá egy egész estés animációs filmet. A megteremtett világnak, és a gyönyörű animációnak hála, olyan színvonalat képvisel, ami miatt bátran lehet emlegetni a legjobbakkal. Cloud története mindenképpen megér egy misét.

8 – A LEGO-kaland (2014)

a8_1.jpg
Ami biztos, hogy a legbetegebb animációs film titulust utca hosszal nyerné a Phil Lord és Christopher Miller által kreált Lego-kaland, de összességében csak egy 8. helyre futotta nekik, mégpedig azért, mert néhol leült a film, még ha csak pár percre is. Ettől függetlenül viszont bármikor és bárhol megtekinthető, mert megvan benne mindaz, ami egy jó animációs filmhez kell. KRITIKA

7 – Shrek (2001)

a7.jpg

A zöld Ogre története már sok folytatást megélt, de csak az első rész képvisel olyan minőséget, amit be lehet írni egy toplistába. Ebben még csúcsra járatott poénok, eszméletlenül jól eltalált zenék voltak, amikhez persze társultak a zseniális karakterek is. Mestermunka.

6 – WALL-E (2008)

a6_1.jpg
Andrew Santon a 2008 évben egy nagyon komoly animációs filmet készített el nekünk, amiben egy mérhetetlenül nagy társadalomkritika is található. Talán az egyik, ha nem a legkomolyabb alkotás a saját műfajában. A film első felében még beszéd sincs, és a főszereplő egy rozsdás robot, de mégis annyi érzelem jön át a képernyőről, amennyit ritkán tud átadni egy film.

5 – A Hihetetlen család (2004)

a5_1.jpg
Manapság a szuperhősök korát éljük, legalábbis az évente kijövő Marvel, meg most már DC filmek is erről árulkodnak. Ezzel nincs is baj, de ha elvonatkoztatunk az élő szereplőktől, akkor is találhatunk szuperhősöket, mégpedig piros gúnyában. A hihetetlen család tényleg hihetetlen, mert amilyen jól meg vannak írva a karakterek benne, olyan jól muzsikálnak együtt. Egy igazi akcióbomba, rengeteg humorral.

4 – Verdák (2006)

a4_1.jpg
Az autóverseny szerelmeseinek kötelező a Verdák című alkotás, mert tele van versenyzéssel, rivalizálással, gumiégetéssel, és igazi motorhangokkal. Kell ennél több? Nem… na jó, egy ki humor, hogy még jobban szórakozzunk. Másrészről pedig az sem utolsó dolog, ha jó zenéket hallgathatunk, miközben rójuk az utat. A Rascal Flatts tökéletes választás volt erre.

3 – L’ecsó (2007)

a3_2.jpg

Az egyik személyes kedvencem, de ettől függetlenül is az egyik legjobb animációs film, amit valaha elkészítettek. Remy a patkány, és a haverja Linguin a szakács, egy ütős páros, mégpedig azért, mert a való életben a legnagyobb ellenségek. Brad Birdék azonban beengedték a konyhába a patkányt, mi több, patkányokat, és így értek fel a csúcsra.

2 – Egy bogár élete (1998)

a2_2.jpg
A második animációs film, ami meglátta a napvilágot, és ahhoz képest, hogy a kivitelezés még kezdetleges volt, és a story egyszerű, így is ott tud lenni a legjobbak között. Itt még az újdonság hatása volt a nyerő, és valószínűleg a mai kicsik már nem a hangyák történetét fogják a legtöbbször a kezükbe venni, de aki hajlandó megismerkedni a régebbi filmekkel, azoknak ajánlott, ha még nem látták, mert megéri, és mert fantasztikus. KRITIKA

1 – Toy Story 1-2-3 (1995-1999-2010)

a1_1.jpg
Kezdhetném úgy is, hogy az animációs filmek csúcsa, és a filmtörténelem legjobb trilógiáinak egyik darabja, és még csak nem is túloznék. A Toy Storyt nem lehet szétszedni egy filmre, mert ez trilógiaként muzsikál, és így lesz teljes. Együtt kell őket kezelni, csakúgy, mint a Vissza a jövőbe, vagy a Sötét lovag trilógiát. És ez így van rendjén, mert mind a három epizód kimagaslóan jó. Nem is akarok többet írni róla, mert ezt látni kell. KRITIKA1 - KRITIKA2 - KRITIKA3

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr935828935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.24. 00:31:36

Mondjuk a Verdákba egy normális történet és karakterek sem ártottak volna a leírtak mellé, sőt, inkább azok lettek volna a fontosabbak...
Szimplán szentségtörés egy ilyen semmilyen filmet olyan all-time klasszikusok elé tenni, mint a Wall-E vagy a Shrek.
A L'ecsó jobb volt ugyan, de hasonlóképp érzek.

Viszont az Így neveld a sárkányodat, Gru 1-2, Jégkorszak (ott a folytatásokat hagyjuk inkább) pont jöhetett volna a helyükre.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.24. 00:37:51

@danialves: Az Így neveldet valószínűleg sokan fogják hiányolni. Ha 15-ös lenne a lista, akkor lenne Madagaszkár meg Jégkorszak is, de így sajna nem fértek be, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak, sőt nagyon is jók.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.24. 11:06:40

az első helyen egy komplett trilógia? nem igazságtalan e egy kicsit??

Nyílméregbéka 2014.02.24. 12:41:47

A Verdák, meg a Bogár élete nálam semilyen listába sem férne bele. A Wall-E valahol a top3-ban kellene lennie, a Lecso szódával emegy, de a top10-be nem lenne benne. Fájó hiány itt nálam a Gru, a Szörny rt.. Jégkorszak,
A Final Fantasyból meg az első a legjobb! :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.24. 14:07:02

@doggfather: Ha megnézzük, hogy milyen minőséget képvisel, akkor nem. Az se nézne ki jobban, ha az első 3 helyen Toy Story állna.

Petyko100 2014.02.24. 16:28:31

a Verdakon konkretan elaludtam. Atgondolatlan nagyon ez a lista.
Ennyi erövel a Shrek is allhatna egyben, mert ott is jo szinte az összes resz.
Az meg hogy kimaradt a Gru meg a Szörny Rt. egyertelmüen a keszitö szegenysegi bizonyitvanya, vagy inkabb a rettenetesen rossz izlese?
Az "Egy bogar elete" is remesen közepszerü...

JanDítě 2014.02.24. 16:43:54

én szerintem egy 30as listát is összetudnék dobni:) na jó nem de egy 20-ast mindenképp

JanDítě 2014.02.24. 16:47:38

ja igen és nálam csak az első 5:
1. Rontó Ralph
2. Így neveld a sárkányodat
3. Shrek Forever After
4. Toy Story 2
5. Némó nyomában

vanRob 2014.02.24. 18:08:24

Disney animációs film egy darab se...?
Hát már bocs, de ezt hogyan? Jégvarázs?

Az Egy bogár élete vagy a Némo nyomában sem 3D-nek készült eredetileg, utólag lett azzá.

A Toy Story 2-ik része nem nagy dobás, olyan mint az Indiana Jones filmeknél a végzet temploma. Nem igazán illeszkedik. Nálam a 10-es listába nem férne bele.

Erősen szubjektív lista. De hát ez van...

Nyílméregbéka 2014.02.24. 18:57:35

@Petyko100: Szerintem azért engedd meg a blog irójának, hogy legyen saját véleménye és ne minősitsd őt! Elmondhatod, hogy te mit változtatnál, vagy neked mi a top 10, de az inkább szegénységi bizonyítványt állít ki valakiről, hogy hogy ha azt képzeli magáról, hogy az ő ízlése a mérvadó, valami általános igazság, minden ettől eltérő, csak átgondolatlan vélemény lehet.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.24. 20:38:41

@Petyko100: Shrekből szinte az összes rész jó, a 3. és a 4. kivételével. :D

Egy Hun Hunniából 2014.02.24. 20:42:58

Nekem pl. az "Elvitte a víz" hiányzik a még nem említettekből. Hogy 3D vagy se kit érdekel. Nem az teszi emlékezetessé.

Egy Hun Hunniából 2014.02.24. 20:47:01

+1 ismerősöm gyerekei meg a Pirosszka-t nézték "orrvézésig".

dedalon74 2014.02.24. 20:56:48

Mindet agyonveri a Rango szvsz...

A nép fia 2014.02.24. 21:41:28

A Toy Story-t nem tenném első helyre, a Bogár életét és a Verdákat pedig sehová. A Shrek-ből a második rész volt a legjobban összerakott, simán lekörözte az elsőt minden tekintetben.

A WALL-E-t előbbre tolnám és mindenképp helyet hagynék a Gru-nak, mert megreformálta az antihősök műfaját. A második rész egy hulladék ugyan, de az első fenomenális!
süti beállítások módosítása