[Supernatural Movies]

Az ötödik hős - Justice League of America

2014. március 27. - REMY

2016-ban érkezik a Batman vs. Superman címen futó szuperprodukció, amiben valószínűleg utalást kapunk majd az Igazság ligájára is. A castingok alapján néhány éven belül a filmvásznon is meg fog jelenni a DC Comics szuperhős alakulata, ami remélhetőleg minimum akkorát fog szólni, mint a Bosszúállók. No, de térjünk is rá az Ötödik hős című Justice League of America néven futó alkotásra, mely olyannyira sikeres lett akkoriban, hogy még a gyártó ország, azaz Amerika sem mutatta be. Kegyetlenül rossz, és ez a kijelentés még visszafogott volt.

ötödik3.jpg

New Metro városát az Igazság ligája csapata védelmezi. A liga 4 főből áll; Flash, Zöld lámpás, Tűz, és Atom. Azonban a várost fenyegető Időjós ellen ők sem tudnak mit tenni, így szükségük van az ötödik szuperképességekkel megáldott ember segítségére, aki a Jég nevet viseli. Együttes erővel már képesek lehetnek megállítani az Időjóst…

Hogy miért néztem meg? Azt igazából még én sem tudom, bár jó poénnak tűnt, aztán ahogy teltek a percek úgy döbbentem rá, hogy itt bizony egy árva mosoly sem lesz az arcomon. Míg a szintén 1997-es Acélzsaru a szerethető szar kategóriájába tartozott, addig ez a SOHA NE NÉZD MEG kategóriába sorolandó. Magáról az Igazság ligájáról nem szeretnék sokat elmondani, mert annak most nem itt van a helye, de annyit azért mégis, hogy az alapfelállás úgy nézett ki a képregényekben, hogy; Superman, Batman, Flash, Wonder Woman, Zöld lámpás, Aquaman és a Marsi fejvadász. No, az 1997-es alkotásban egy eléggé megnyirbált csapattal találkozhatunk, melyben a karakterek személyisége ráadásul merőben eltér a megszokottól. Elég csak arra gondolni, hogy Barry Allen egy hülye vesztes, akinek se munkája se lakása. A Zöld lámpás egy idióta, bunkó, beképzelt majom, aki a Guy Gardner nevet viseli. Atom egy kopaszodó marha, aki egy tanár, ahelyett, hogy a világ egyik legjobb tudósa lenne. Tűz egy örök vesztes színésznő, a Jég pedig a világ egyik legidegesítőbb karaktere, akit valaha láttam a filmvásznon.  

Összességében egy katasztrófa az egész film, és feltehető a kérdés, hogy vajon ki várt sikereket ettől a filmtől? Ki hitte, hogy ez tetszeni fog az embereknek, és elkészülhet a szintén Justice League of America címen futó sorozat, ugyanezekkel a színészekkel és karakterekkel? Egyáltalán ki adott pénzt erre a szemétre? A forgatókönyvíró és a rendező vajon olvasott Igazság Ligája képregényt? Tisztában voltak azzal, hogy kik ők és, hogy mennyit jelentenek a rajongóknak? Valószínűleg nem…

ötöd.jpg
Elég sok mindent képes vagyok befogadni, de ezt még nekem sem sikerült. Egyszerűen rossz, és még J'onn J'onzz azaz a Marsi fejvadász sem tudta megmenteni a produkciót, aki látszólag a kajálásnak szentelte a szabadidejét, nem pedig a világ megmentésének, ugyanis dagadt! Na, mindegy is, ezt nem ajánlom senkinek, még a DC rajongóknak sem. Ugyanakkor nem fogok 1 pontot adni rá, mert nem váltott ki belőlem ellenszenvet és dühöt a film. Tudtam, hogy szar lesz – bár azért ez túlzás volt – így kap egy kegyelem kettest, azaz 2/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr205874416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása