[Supernatural Movies]

Jönnek a DC/Marvel sorozatok!

2014. június 19. - REMY

Csakúgy, mint a 40-es években, most is a fénykorukat élik (előreláthatólag) a DC/Marvel képregényadaptációs sorozatok. A Marvel filmes univerzumnak hála nagyon fellendült a képregényes filmek/sorozatok iránti érdeklődés, így a tévések sem hagyhatták ki ezt a ziccert. A Zöld Íjász és az Agents of S.H.I.E.L.D. feltűnése volt a kezdet, ám idén ősszel jócskán bővülni fog ez a létszám, hiszen nem kevesebb, mint hét, azaz 7 DC/Marvel képregényes sorozat fog futni a televíziók képernyőjén. A kérdés már csak az, hogy melyik, milyen minőséget fog majd képviselni.

dcmarvel.jpg

Nézzük is hát, hogy idén ősszel miket fogunk nézni!

7 - Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC)

sor4.jpg

A Marvel szuperhősös nyomozós sorozata, melyet sokan a korábbi Heroes sorozathoz hasonlítanak, nem aratott osztatlan sikert az első évaddal. Az emberek azon a véleményen voltak, hogy a gyenge kezdés után, egy még gyengébb folytatást kaptak, ami által sokan fel is adták a sorozat nézését. Az Agents of S.H.I.E.L.D  egészen az Amerika kapitány 2. részéig csak szenvedett, majd jött az áttörés, és egy teljesen új, jobb széria, legalábbis a hírek szerint. Természetesen az ABC-n berendelték a 2. évadot is, így biztos, hogy fogunk találkozni ősszel Coulson ügynökeivel.

6 – Agent Carter (ABC)

soro8.jpg

Az Amerika kapitány filmekből ismert Peggy Carter is sorozatot kap az ABC-n, hiszen a Marvel szeretné megismertetni velünk azt az időszakot is, amikor az emberek elkönyvelték, hogy Steve Rogers „meghalt”, és Carter beállt Howard Stark csapatába. Az Agent Carter a hírek szerint mindösszesen 13 epizódból fog állni, és azaz írópáros fogja készíti, akik közreműködtek az Amerika kapitány 2011-es fellépésénél, pontosabban, akik írták a film forgatókönyvét. A két úriember nem más, mint Christopher Markus és Stephen McFeely. Maga az alapötlet, hogy Peggy Carter kerül a középpontba, nem hiszem, hogy sok embert megmozgatna, de az, hogy a sorozat a 40-es években fog játszódni, már annál inkább. 

Ui: Az Agent Carter esetében viszont meg kell várnunk a 2015-ös esztendőt, mert a midseason-ban fog érkezni.

5 – Zöld Íjász (CW)

sor1.jpg

A jelenleg legközkedveltebb képregényes sorozat, a Zöld Íjász is folytatódni fog ősztől, méghozzá a 3. évaddal. Oliver Queen és csapata a 2. évadban megmutatták, hogy mit is tudnak igazán, és egy fantasztikus évaddal örvendeztettek meg bennünket. A léc magasan van, épp ezért az a legfontosabb kérdés, hogy vajon a 3. évadban is tudnak-e szintet lépni, vagy tudják-e hozni legalább azt a színvonalat, amit a 2. évadban láthattunk. Nem lesz könnyű dolguk a készítőknek, de az alapanyag nagyon jó, lehet tovább építkezni. KRITIKA: Zöld Íjász - 2. évad

4 – Flash (CW)

sor3.jpg

A Zöld Íjász spin-off sorozata, melynek a sikere sok mindent megváltoztathat. Grant Gustin, azaz Flash vállára hatalmas súly nehezedik, hiszen a sikerével összefonhatja a DC filmes univerzumot a sorozatossal. Ez már csak azért is helytálló feltételezés, mert Flash castingról semmit nem lehet hallani a filmes univerzumban, holott köztudott, hogy a Villám az egyik alaptagja az Igazság Ligájának. Van már Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman, de Flash nincs! Ugyanakkor, ha Gustin benne lesz az Igazság Ligájában, akkor gyanús, hogy a Zöld Íjász is kapcsolatban lesz a Ligával, tehát a közeljövőben sok mindenre fény fog derülni. Ami viszont már biztos, hogy az első előzetes rendkívül ütősre sikeredett, és látszólag minden adott a sikerhez!

ELŐZETES

3 – Constantine (NBC)

sor5.jpg

Az Odaát iránti rajongásomnak hála, tuti biztos, hogy esélyt fog kapni a DC-s (Vertigo) Hellblazer képregényen alapuló Constantine sorozat is, hiszen a főhősnek démonokra kell vadásznia. A karakter 2005-ben már megmutatta magát, ám a Keanu Reeves főszereplésével készült mozifilm nem aratott osztatlan sikert. Na, de majd most! A sorozatkészítők nem bízták a véletlenre a dolgot, így a főszerepre azt a Matt Ryan-t szerződtették, aki kinézetileg 99%-ban megegyezik a képregényekből ismerttel. Tehát a főhős adott, a kérdés csupán az, hogy történetileg mennyire lesz ütős a sorozat. Az előjelek azonban több mint megnyugtatóak.

ELŐZETES 

2 – Gotham (FOX)

sor6.jpg

Gotham városa mindig is bűzlött a gengszterektől, és az egyéb bajt kereső emberektől, ám volt idő, amikor nem Batmannek kellett felvenni a harcot az ellenséggel, hanem James Gordonnak. A Gotham című sorozatban a felügyelő eredettörténetét fogjuk viszontlátni, aki többek között olyan gonosztevőkkel fog ujjat húzni, mint Oswald Cobblepot vagy Edward Nygma, de feltűnik majd Selina Kyle és Poison Ivy is, valamint rengeteg egyéb érdekes DC karakter/ellenség. Az előzetes bizakodásra adhat okot, mert a megteremtett atmoszféra, és a színészek is kiválónak tűntek.

ELŐZETES

1 - iZombie (CW)

sor2.jpg

Egy zombis DC Comics képregény?! Elsőre kicsit meredeknek tűnik, de a story ezt csak tovább fogja fokozni. Az iZombie egy fiatal orvostanhallgató lányról, Gwenről szól, aki egy zombi. Miután élőhalott, így kapóra jön neki a korboncnoki munka, ahol könnyedén juthat emberi agyhoz. Ám miután elfogyasztja a legkedveltebb ételét, a halottak emlékei beleszállnak, hogy aztán a saját „szemével” tapasztalja meg, hogyan is haltak meg az emberek. Gyilkosság esetén összefog néhány társával, hogy felkutassák a tettest. Maga a történet érdekesnek tűnik, úgy meg pláne, hogy egy DC képregényről van szó, ám nem várok tőle többet, mint anno az Eleven testek című mozifilmtől.  

Ui: Agent Carterhez hasonlóan ez a sorozat is 2015 elején, a midseason-ban jön. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr426339841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2014.06.19. 00:44:00

S.H.I.E.L.D.: "Az emberek azon a véleményen voltak, hogy a gyenge kezdés után, egy még gyengébb folytatást kaptak, ami által sokan fel is adták a sorozat nézését."
Nem tudom kik azok az emberek, de a sorozat a viszonylag gyenge kezdés (7,4-7,8-as epizódok) után, folyamatosan, részről részre javult, minőségben mig a végén 9.2-es epizódokkal zárt. Kedvelem Coulson ügynököt meg a sorozatot, várom a második évadot nagyon.
Az Agent Carter kicsit sem érdekel valahogy.
Az íjászt szeretem, bár a második évad elején majdnem kaszáltam, annyira béna volt az állandó nyígás "jaj meghalt a haverom, meg nem ölök többet" stb...
A Flash jónak igérkezik, biztos elkezdem nézni
A Contanstine teljesen hidegen hagy, már a film sem tetszett nagyon.
A Gotham nálam a leginkább várt új sorozat, a trailer hangulata nagyon berántott
Zombi sorozat meg bármikor, bármilyen formában jöhet! :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.19. 08:22:15

csak a constantine érdekel ezek közül, esetleg a gotham pilotját megnézem. a többi leves.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.06.19. 10:24:34

@doggfather: A Flash pilotjának is adj egy esélyt. ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.19. 11:24:26

@REMY: nekem a zöldíjász se jött be, és flash alapból egy filler karakter nekem már a képregényekben is.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.06.19. 23:17:23

A Shield nagyon gagyi volt, elkaszáltam 6-7 rész után, de tervbe van véve, hogy végignézem a 2. évad előtt.
A Zöld Ijász tetszett, de időhiány miatt az is talonba került még az 1. évadban.
Flash jöhet, Constantine szintén. A többi részemről még belenézős sem.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.06.19. 23:54:43

Az ügynökcsapat melyik hazai adón várható? Miért nem vette meg egy csatorna sem, amikor lassan itt van az összes a nagy amerikai kiadó is? (Sony/AXN, FOX, Paramount, MGM, és még sorolhatnám)

Orltran 2014.06.20. 08:45:39

Én nem tom, rengeteg Green Lanternt gyűjtöttem be, és ugye Oliver és Hal nagy haverok, a képregényben rendben is van az íjász karakter, mégis 6 rész bírtam eddig megnézni az Arrowból, és azt is alig, olyan nyomorultul unalmas. Később jobb lesz? Megjelennek benne mások is a DC univerzumból?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.06.20. 11:02:32

@Orltran: Persze, hogy jobb lesz. Folyamatosan fejlődött a sorozat, és bár voltak gyengébb részek, de összességében elég magasra tették a lécet.

nitro1 2014.06.20. 11:10:30

@mykee: Mer nem fér be az Anyátok közt és az Éjjel-nappal Gagyipest közé a műsoridőbe. Vagy szívesen néznéd este 11 után?
süti beállítások módosítása