[Supernatural Movies]

[kritika] Transformers - A bukottak bosszúja (2009)

2014. július 14. - REMY

A több mint 700 milliós bevétel arra ösztönözte a Paramount-ot és Michael Bay-t, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészítsék a Tranformers 2. részét, aminek minden téren grandiózusabbnak kell lennie, mint amilyen az első volt. Bay ezt az akadályt sikerrel vette, ám a végeredmény messze alulmúlta az első rész színvonalát!

vlcsnap-2014-07-06-18h38m40s118.png

Optimus fővezér és a katonái legyőzték az Álcákat. Úgy tűnt, hogy végre béke és nyugalom lesz a Földön, ám a messzi-messzi galaxisban egy hatalmas erő jelent meg, a Bukott. Egy több ezer éves küldetést kell befejeznie, ami a Föld pusztulásával jár. Ez idő alatt Sam ismét összefog az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot az Álcákkal…

Művészet úgy feltölteni a 150 perces játékidőt, hogy az egészből körülbelül 40 perc lesz igazán értékelhető, és ebből a 40-ből is 30-at elvesz a végjáték. A maradék bő két óra egy nagy szenvedés, idiótábbnál, idiótább dolgokkal. Ugyanakkor a film több mindenre is rávilágít: A Bukottak bosszúja igazából arra jó, hogy youtube használat nélkül is tudjunk fasza zenéket hallgatni, bár néhol egy kicsit hosszúra nyúltak az átvezetők. Az igazi ellenség igazából nem a Bukott, hanem Sam anyja. (Úristen, hogy lehetett ilyen szerepet írni neki…). Valamint a Tranformers 2 birtokában van a filmtörténelem leggázabb csajos lekoptatása is. (Na, de Űrdongó…)

No, de elég a siránkozásból… mondjuk ki! A Tranformers 2 egy rém gyenge alkotás. Nem is értem Bay-t, hogy az első rész pofás kivitelezése után, hogy tudott összedobni egy ennyire silány filmet. Ja hát persze... megjelent Ehren Kruger! A karakterek bénák, az új robotok (igen, var pár belőlük) unalmasak és fárasztóak, a főgőnosz pedig komolyan vehetetlen. „Enyém a bosszú!!!” Oké… A film rengeteg jelenetben próbált vicces lenni, de természetesen nem sikerült neki, egészen addig, amíg John Turturro fel nem tűnt. (Talán a lehető legértelmesebb karakter az egész filmben). Egészen elképesztő, hogy 2 év alatt mekkora szakadék tudott keletkezni a két film között. Bay ugyan felnagyította az első részt, megpróbált mindent jobbá tenni, de igazából 90%-ban fordítva sültek el a próbálkozásai. Természetesen az anyagi bevételeken ez nem látszott meg, de az élvezeti faktor jócskán lecsökkent, pláne úgy, hogy hosszabb is lett a film.

Az egész filmet az utolsó fél óra menti meg, ahol kicsúcsosodik mindaz, amit Bay akciózásként értelmez. Egészen káprázatos csihi-puhi zajlik az emberek, az Autóbotok és az Álcák között. Látványos, a szemnek kényeztető érzésként ható robbantgatások zajlanak le, miközben a néző végre rájön, hogy milyen filmet is néz. A tökéletes szórakozás azonban hamar véget ér, mert a felcsendülő Linkin Park szám már a stáblistát jelzi, de a mosoly azért ott lesz az arcunkon, mert ha másért nem is, de ezért a végső harcért megérte végigülni a filmet!

transormer2.jpg

A Bukottak bosszúja talán jobban tette volna, ha nem is készül el, de ennek ellenére sem tudom vállalhatatlannak nevezni. Voltak szép pillanatai, de abban talán mindenkit egyetért, hogy ez a széria leggyengébb darabja! 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr626479913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.14. 08:42:08

fingó robotok, meg robotherék, köszi de NEM, nagyon NEM.

Nyílméregbéka 2014.07.14. 14:53:34

Megint csak az utolsó mondatodba tudok belekötni. :) szerintem nem ez a legrosszabb a szériában, hanem a legutóbbi. Megnéztem hogy pontoztam az IMDb-n, nálam sorrendben a négy rész: 6/10, 5/10, 5/10, 4/10...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.14. 15:01:32

@Nyílméregbéka: Itt egyszerűen semmi nem akart összeállni. Láttam vagy 4x a filmet már, de ennél a résznél mindig voltak kínszenvedős percek. Ezt kevésbé tudtam élvezni, mint a többit.

Nyílméregbéka 2014.07.14. 15:47:33

@REMY: én mondjuk azóta nem láttam a fimet, de arra emlékszem, hogy én végig egész jól szórakoztam, nem volt az akkora gáz, emlékszem rengeteget röhögtünk, mert azért Torturro karaktere vicces volt, és nem néztem a kijáratra egyszer sem, igaz kifelé menet azért megbeszéltük, hogy milndent összevetve azért szar volt az előzőhöz képest... :) a harmadiknál úgy voltam, hogy ott már voltak kínos feszengések és többször untatott a film, míg a negyedeiknél húsz perc után gyakorlatilag a végét vártam a filmnek, és egyfolytában a kijáratot néztem. Én ezeket a filmeket mind egyszer láttam, mindet moziban, a maga idejében, így nyilván benne van, az akkori érzésem, és ahogy megmaradtak bennem. Ha mondjuk nem láttam volna egyiket sem, és most leülnék megnézni az összeset egymás után, lehet, másképpen értékelném, de azért nem nagyon :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.14. 17:01:33

@Nyílméregbéka: torturro karaktere konkrétan egy vicc volt, nem, nem volt vicces, inkább borzasztó, ahogy a kollégiumi szobatárs is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.14. 20:35:05

@doggfather: Turturro üde színfolt volt a sok idióta karakter között.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.14. 20:45:50

@REMY: és miért?

Mert a többi elméletileg nem idiótát játszik ő meg igen?!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.14. 20:47:57

@doggfather: Nyilván nem egy atomfizikust formál meg, de Ő legalább nem volt kínos.
süti beállítások módosítása