[Supernatural Movies]

[kritika] A szupercsapat (2010)

2014. augusztus 03. - REMY

Remake, reboot, adaptációk és egyéb bőrlehúzások virágkorát éljük manapság. Ezzel szerintem nincs is akkora gond, hiszen ha nem is mindig filmtörténeti remekművek, de sok esetben szórakoztató filmek látnak napvilágot. Ez történt 2010-ben is, amikor a 80-as évek (1983-1987) nagysikerű amerikai akció sorozatának, a Szupercsapatnak az egészestés változata került a mozikba. A film a pénztáraknál megbukott ugyan, de a végeredmény egészen pofás lett.

ateam2.jpg

A Hannibal Smith ezredes vezette különleges alakulat volt korának a legjobbja. Egyszer azonban olyan bűnnel vádolták meg őket, amit el sem követtek. A csapat viszont ezek után sem széledt szét, hanem még nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak, hogy bebizonyítsák a saját igazukat, valamint hogy az ártatlanokat is megvédjék…

Nem jó érzés azt látni, hogy olyan filmek buknak meg a pénztáraknál, amik jóval nagyobb sikerre születtek. Eközben Adam Sandler és bandája pedig megszámlálhatatlan mennyiségű Benjamin Franklin-es zöldhasúban fürdik nap, mint nap… A Szupercsapat egy remek, nem túl nagyot markoló akciófilm, amiben igazi nagymenők ragadtak fegyvert. A bukás épp ezért volt számomra érthetetlen, ugyanis egy Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley, Jessica Biel, Patrick Wilson névsor, akárhogy is nézem, nem cseng rosszul.

A legnagyobb problémája a filmnek talán az lehetett, hogy nem volt benne egy igazi „Rosszfiú”. Mr. T anno hatalmas népszerűségnek örvendett, és mondhatni elvitte a hátán az egész sorozatot, ami nem is csoda, hiszen a játéka és a megjelenése is nagyszerű volt. (Persze nem csak róla szólt az egész.) Quinton 'Rampage' Jackson-ra hiába nem lehetett panasz, az igazi Rosszfiút nem sikerült megidéznie, ami által a csapat összképén sajnos egy igen nagy folt keletkezett. Azonban a folt nem adott okot arra, hogy ne működjön jól a Liam Neeson által vezetett négyes. A film pont emiatt lett végül igazán jó, mert csapatként sikerült megidézni az igazi A-Team-et. Hannibal Smith, Szépfiú, Murdock és Rosszfiú is képes volt arra, hogy az akciók közepette elsüssenek néhány jól betaláló poént, hülyüljenek, és ezáltal minket is szórakoztassanak.

A forgatókönyvet egyáltalán nem készítették bonyolultra, de ez nem is volt gond, mert a csapat működött, és a játékidő alatt úgyis őket figyeltük. Ami viszont már bántó volt, azt a meglepően gyengére sikeredett CGI, ami egy 2010-es, viszonylag nagyköltségvetésű alkotásnál felettébb kínosan hatott. Tény, sok esetben fizikai törvényeket meghazudtoló módszereket használtak Hannibálék a feladatok teljesítéséhez, de ez akkor sem volt ok arra, hogy rossz legyen a látvány.

ateam.jpg

A Szupercsapat összességében jól működik, és a hibái ellenére is azt lehet róla mondani, hogy mindenképp érdemes egyszer legalább nekiülni, mert kikapcsol, szórakoztat, ráadásul mindezt úgy teszi, hogy egy rakás jól csengő nevet vonultat fel. Úgy gondolom, hogy ennél több nem is kell egy szombat esti mozizáshoz. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr856556951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2014.08.03. 01:17:55

Néha értetlenül állok én is egyes filmek anyagi bukása előtt. A John Carter mellett ez a másik film, amiért nagy kár, mert remek frenchise lehetett volna belőlük. Nekem is tetszett anno, aszem azóta még egyszer láttam, és nem változott a véleményem. 7/10

A nép fia 2014.08.03. 10:20:32

@Nyílméregbéka: A MediaMarkt Online-on 990-ért van a bővített változat, ingyen kiszállítják. Simán megéri.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.03. 17:05:17

Egész jó lett a végeredmény, egyedül Rosszfiúval nem voltam megelégedve, de a többiek jó választás voltak, és az akciók is simán jók voltak.
Meg amiben benne van jessica biel már nem lehet rossz, nem?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.03. 17:35:28

@doggfather: Azért a Penge 3 lehetett volna jobb is :D

ergerberger 2014.08.04. 00:36:22

Szar film volt, tíz perc után töröltem a gecibe.
Jessicára meg inkább kivertem külön, a fos film nélkül.

A nép fia 2014.08.04. 08:23:15

@ergerberger: "A stílus maga az ember." :-)

@doggfather: A bővítettben cameo-zott az eredeti Szépfiú és Murdock is. Kár, hogy Mr. T nem került bele.

szekőcei 2014.08.04. 12:17:11

"Csókolom! Merre van Berlin?"

Én imádtam, Alföldi szinkronja Murdoch-ként zseniális volt.. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.04. 15:39:25

@A nép fia: látam, jó volt. Csípem az ilyen origi cameokat. a stiller/wilson féle starsky és hutch-ban is benne volt az eredeti páros is. :D
süti beállítások módosítása