[Supernatural Movies]

[kritika] Oroszlánszív (1990)

2014. október 25. - REMY

Jean-Claude Van Damme-nak nagy a szíve! Szembeszáll az idegenlégió vezetőjével, nagy utat tesz meg a családjáért, valamint összevereti magát a pénzszerzés reményében. Sheldon Lettich először dirigált a belga akciósztárnak rendezőként. A végeredmény pedig egy néhol akadozó, de összességében vállalható akciófilm a 90-es évek elejéről.

vlcsnap-2014-10-19-13h32m04s226.png

Lyon Gualtier az idegenlégióban szolgál. Egy családi ügy miatt azonban haza kéne mennie, de a felettesei nem engedik. Lyon úgy dönt, hogy márpedig neki nem fognak parancsolni, így megszökik a táborból, hogy aztán üres zsebbel Amerikába utazzon, ahol találkozhat a haldokló bátyjával. A katonaság azonban ezt nem nézi jó szemmel, így minden áron vissza akarják vinni Lyon-t a tengerentúlra…

Az Oroszlánszívet sose tartottam Van Damme legjobb filmjei között. Valahogy itt nem állt össze az igazi B-mozi, amit tőle, Arnoldtól, Stallonétől kaptunk meg anno többször is. Bár 1990-ben már befutott sztár volt, szinte mindenki ismerte, így nem csoda, hogy megpróbáltak minél nagyobb volumenű filmeket köré építeni. Az Oroszlánszívnek talán ez volt a legnagyobb problémája. Olyan érzésem volt, miközben néztem, hogy túl sokat akar, de nem bírja el, sem Van Damme, sem pedig a rendező. Épp ezért kaptunk egy rahedli gyenge drámai jelenetet, meg a film végén egy rakás giccses, erőltetett jópofizást. Természetesen ezek ellenére sem tudom azt mondani, hogy ne szeressük ezt a filmet, mert igenis vannak pofás részei, de el kell fogadni, hogy Van Damme tud ennél többet is.

Mégpedig azért sem tudom a legjobbak között emlegetni, mert hiányoltam a hatásvadász zenéket, illetve a méltó főgonoszt. Attila bár jó bunyót vívott a belgával, de mégsem maradt emlékezetes. A Bolo Yeung, Tong-Po kettőstől messze elmaradt. Mindenesetre összességében látványos harcokat láthattunk, illetve megkaptuk a mélyrepülést, majd a hirtelen csúcsrajutást, ami elengedhetetlen egy Van Damme bunyóban.

vlcsnap-2014-10-19-17h31m08s45.png

Összességében tehát az Oroszlánszív messze nem hibátlan a B-mozik táborában, de a hangulat, és maga Van Damme miatt érdemes nekiülni, mert a szórakozás még így is garantált. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr476808511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.27. 08:17:55

az egyik leggyengébb JCVD film szerintem.
süti beállítások módosítása