[Supernatural Movies]

[kritika] Hirtelen halál (1995)

2014. október 26. - REMY

Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lenne egy Die Hard film Bruce Willis nélkül? Amennyiben nem tudjátok elképzelni, elő kell venni Peter Hyams Hirtelen Halál című filmjét, amiben John McClane-t Jean-Claude Van Damme alakítja, méghozzá nem is rosszul. Azonban azt a kis apróságot hozzá kell tenni, hogy maga a film nem érhet fel Willis klasszikusaihoz, hiszen minden téren legalább egy szinttel gyengébb, ám ez nem azt jelenti, hogy ne lenne szórakoztató!

hirt1.jpg

A Stanley Kupa döntőjében több mint 17 ezer ember várja azt, hogy ki lesz a végső győztes. Az eseményen az USA alelnöke is megjelenik, hogy tovább emelje a színvonalat. Ám senki nem sejti, hogy a háttérben rosszfiúk munkálkodnak azon, hogy több millió dollárt tegyenek zsebre alig néhány perc alatt. Darren McCord-ot éri az a megtiszteltetés, hogy leszerelt tűzoltóként megmenthet több ezer életet, illetve a két gyermekét, akik a helyszínen várják a végső sípszót…

Van Damme karrierje a 90-es évek közepére egy kicsit kifakult. Kezdett bejönni egy új hullám az akciófilmek terén, amiben a régimódi akcióhősöknek nem osztottak lapot. Peter Hyams erre úgy reagált, hogy megleste John McTiernan klasszikusát, a Die Hardot, amiből kiemelte azokat az elemeket, amik megteremtették a Bruce Willis féle hőst. Tehát legyen fáradékony a főszereplő, ne legyen túlképzett és ne irtson ki egy egész hadsereget egy fogpiszkálóval. A pörgő rúgások és a spárgák elmaradtak, a Die Hard 2.0 pedig elkészült.

Mondhatnám azt is, hogy a csúnya, gonosz Hymas úgy ért el sikert, hogy lemásolt egy sikertörténetet. De nem teszem. Méghozzá azért nem, mert hiába van a két film között hasonlóság, a Hirtelen halál mégis csak egy JCVD film. Megvan a sajátos hangulata és stílusa a főszereplőnek hála, így a közös dolgok ellenére is egy másfajta szórakozást nyújt. Miután a film szinte minden elemében B-színvonal, így fele annyira lehet komolyan venni, mint a csúcskategóriás társait. Mindenesetre a történet jó, a főgonosz vicces, a főhős pedig menő. Szóval nincs baj a Hirtelen halál című alkotással.

hirt2.jpg

Lényegében Van Damme-nak ezt a vonalat kéne megcéloznia, mert erre talán még ma is vevők lennének az emberek. Jó lenne, ha újraindítaná a karrierjét, mert nekem hiányzik! 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr336816639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.27. 10:08:33

@doggfather: Nincs, csak kedvet kaptam a filmjeihez. Ez volt most az utolsó.
süti beállítások módosítása