[Supernatural Movies]

[villámkritika] A szellemlovas - A bosszú ereje (2011)

2014. november 16. - REMY

Már az első próbálkozás is azt mutatta, hogy nincs jó kezekben a Szellemlovas legendája. Bár pénzügyileg – ha világszinten nézzük – még talán nem is nevezhetjük oltári nagy bukásnak, de, amit a kritikusoktól és a nézőktől kapott a film, abból már ki lehetett volna indulni, és el kellett volna felejteni azt az ötletet, miszerint kell egy folytatást is készíteni. Nicolas Cage visszatért, de a korábbinál is gyengébb produkcióval „örvendeztetett” meg bennünket. A Szellemlovas továbbra is csak egy nagy potenciállal rendelkező projekt, amit még nem sikerült a filmvászonra álmodni.

vlcsnap-2014-11-15-18h59m22s134.png

2011-ben a Mark Neveldine , Brian Taylor duóra bízták a film rendezését. Néhány pillanat erejéig még lehetett azt érezni, hogy megpróbáltak újítani valamit a karakteren, és egy sokkal horrorisztikusabb Szellemlovast képzeltek el, de végül a kivitelezés olyan kudarcba fulladt, amit semmi nem tudott megmenteni. Hiába a jó elképzelés, hiába a sötétebb hangulat, ha a forgatókönyv egyenesen kukába való. Konkrétan semmiről nem szólt a film. Kaptunk egy olyan Ördögöt a filmbe, aminél még egy veszett róka is nagyobb galibát tud okozni. A Szellemlovast pedig lejáratták, annak ellenére, hogy badassabben nézett ki, mint az első filmben. Igazság szerint a 90 perces játékidőben azt követhetjük végig, ahogy a hozzá nem értő rendezőpáros megpróbál alkotni valamit a szakmájukban, de mivel zs-kategóriásak mind a ketten, így a végeredmény sem lesz szebb. Mindenki kerülje el jó messzire a Bosszú erejét. 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr716900435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.17. 08:20:26

Pedig egy olyan filmet amiben egy lángoló koponyájú motoros menti meg a világot pont így kell elkészíteni. Felvállaltan trash-zs filmet amiben a főhő lángot hugyozik (bocsi a kifejezésért).

Igazából sose szerettem a Szellemlovast nem is értem a hype-ot körülötte ahogy azt se, hogy miért éppen belőle lett film ilyen hamar, és ahogy írtam is nehezen tudnék komoly filmet elképzelni belőle.
süti beállítások módosítása