[Supernatural Movies]

[kritika] Hull a pelyhes (1996)

2014. december 06. - REMY

„A hab a tortán, azok a hülye levelek, amit a gyerekek írnak a Télapónak: Kedves Télapó, kérek egy biciklit, meg egy labdát...NEMKAPSZ! APÁD MUNKANÉLKÜLI!”

A 90-es években bekövetkezett az, amit a Schwarzenegger rajongók egyáltalán nem szerettek volna. A sztár karrierje lejtmenetbe kezdett, és több olyan filmben is szerepelt, ami nem volt méltó a hírnevéhez. Az 1996-os évben a Hull a pelyhes névre keresztelt alkotás is félig-meddig egy rosszul választott produkció volt, de az évek során mégis sikerült tökéletes karácsonyi programmá avanzsálódnia, még úgy is, hogy vannak messze sikeresebb és jobb alkotások is a zsáneren belül.

jing2.jpg

A karácsony mindenki szívét megdobogtatja, bár vannak néhányan, akik nehezebben érzik át az ünnep hangulatát. Howard Langston, az elfoglalt üzletember is közéjük tartozik, és míg ugrásra készen várja ügyfelei kisebb-nagyobb óhajait, nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét összegyűjti, és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Azonban a bábú megszerzése nem egy leányálom…

Brian Levant filmje pont annyira idétlen, pont annyira jópofa, és pont annyira ünnepi, hogy egy kiadós karácsonyi ebéd után tökéletes választásnak bizonyul az egész család számára. Méghozzá pont Arnold Schwarzenegger miatt. Ugyanis a film közel sem lenne ennyire ütőképes, ha nem az Osztrák Tölgy venné fel a kesztyűt az idővel és a postással, meg az illegális tevékenységet végző Télapókkal, meg a stb stb stb… épp ezért egy rakás vicces jelenet kerül terítékre a viszonylag rövid játékidő alatt. És ez azért bizonyult jó húzásnak, mert alapjáraton nem egy „húha” filmről beszélünk, így, ha nem sikerült volna rendesen feltölteni a filmet, és nem sikerült volna szabadjára engedni Arnoldot, akkor a végeredmény egyáltalán nem úgy nézne ki, ahogy.

jing.jpg

Természetesen a Hull a pelyhes is megpróbálja a sablonos, „család a legfontosabb” üzenetet továbbítani a nézőknek, ám pont ez a leglényegtelenebb az egész alkotásban. A legfontosabb, hogy Arnold szerepel a kamerák előtt, és hogy Turbo Man mindig betartja a szavát! 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr906957741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2014.12.06. 21:01:19

Nem tudom más hogy van vele, de én imádom ezt a filmet. Lehet hogy jó korban kapott el annak idején, de remekül tudok szórakozni azon, ahogy Arnold balfaszkodik.
Nagyot bukott úgy tudom, de szerintem ez nyugodtan elnézhető az öregnek, ha leszámítjuk a nyálas utolsó két percet, teljesen rendben van a mozi.

abc 2014.12.06. 22:15:22

@dutch: teljesen egyetértek! Egyik nagy kedvenc :-)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.07. 11:35:22

Az egyik kedvenc gyerekkori és karácsonyi filmem. Amúgy most vettem észre, hogy idén a WWE (World Wrestling Entertaiment) készített egy folytatást a filmhez www.imdb.com/title/tt3486392/, hogy erre miért volt szükség, azt ne tőlem kérdezzétek :D

Szabóbakterúr 2014.12.08. 08:19:58

Ez egy nagyon aranyos film tavaly már láttam de idén is megnézem mert megéri. Amúgy nem tudsz véletlenül új karácsonyi filmeket ajánlani (NEM A RESZKESSETEK BETÖRŐKET, sem a DIE HARD-okat!!!!!). Kategóriában akció és vígjáték érdekelne.
Köszi:)
süti beállítások módosítása